13 Şubat 2012 Pazartesi

# GeBelik Günlüğüm

33. Hafta, 2222 gr.

Gebelik günlüğümde her haftaya özel bir başlık ilave ediyorum biliyorsunuz. Bu hafta ne yazacağımı bilmiyordum ki bu sabah Helo yine bize hoş bir sürpriz yaptı. Bu sabah doktor kontrolümüz vardı, kilosu tam tamına 2222 gr çıktı. Doktor da söylerken tebessüm etti, bu kadar olur yani :)

Madem kontrolden başladık önce onu anlatayım. Son zamanlarda hıçkırıklarını aşağılarda hissetmem ve nispeten daha sakin oluşu sebebiyle, herhalde baş aşağı pozisyon aldı da keyfi yerinde diye düşünmeye başlamıştım. Çünkü son doktor kontrolümüzde başı yukardaydı. Meğer yine dönmemiş Helo'cuk, dimdik duruyor. Doktor daha zaman olduğunu ama eğer bu pozisyonda ısrar ederse sezeryan olacağını söyledi. Bu konuda biraz üzüldüm bir süre ama sağlığı herşeyden önemli tabi. Dönmesi için dua edeceğim bakalım dönecek mi?

Diğer yandan böyle asi bir karakterinin olması da yüzümü gülümsetiyor. Cem'e diyorum bu da anası gibi dediği dedik çaldığı düdük olacak galiba. Eğer öyle olursa çok uğraşacağız demektir. Doktora bundan sonra 15 günde bir gidicez ve iki kontrol için randevumuz belli. Eğer sezeryan olursa 38. in muhakkak dolmasını bekleyeceğimizi, sonrasında ise gün ve zamanı seçebileceğimizi söyledi. Bu durumda yeni düşünceler aldı beni ama daha vakit var, diğer kontrollere kadar kendimi rahat bırakacağım.

Oysa son zamanlarda baş aşağı dönmediyse dönsün diye neler yapıyordum. Köpek pozisyonunda durmalar, çömelmeler... Her sabah uyandıktan sonra biraz diz dirsek şeklinde durup belimi de esnetiyordum. Artık hakkımızda hayırlısı.

Geçen hafta yazısında hastane çantasını sorduktan sonra gelen yorumlar çok yardımcı oldu ve çantayı hazırladım sayılır, sadece birkaç eksiğimiz var ki, onlar da listelendi, alınıp çantaya atılacak. Her şeyden bol bol hazırladım. Çantayı 3 gün için sormuştum, gerçi sonradan öğrendiğimize göre, örnek verdiğim kişilerin doğumu biraz ağır geçmiş, o yüzden 3 gün kalmışlar, herkes 3 gün kalmayabilirmiş yani. Ama ben yine de fazladan hazırladım olsun.

Bu hafta babası Helo'yu yüzmeye götürmek istedi. Cuma günü iş çıkışında buluştuk, bir otelin havuzuna gittik. Aslında halka açık havuzlar da var ama özel bir otelin sterilizasyonu daha iyidir diye onu tercih etmiştik. Gerçi oraya bir daha gitmeyiz herhalde. Pek komik şeyler yaşadık çünkü, o kısmı bize kalsın :) Ben de doğuma yardımcı olsun diye çeşitli egzersizler, bacak hareketleri yapıp bunu biraz abartınca, ertesi gün tüm gün bacaklarım ağrıdı. Pazar günü de alışverişe gittik, Helo'nun bazı eksiklerini aldık, müthiş indirimlerden kendimizi de alıkoyamadık ve elimiz kolumuz döndük. Meğer doktor da bizi dün görmüş avm de çok sevimliydiniz dedi.

Alışveriş merkezinde bozuk para ile çalışan masaj koltukları var ya, Cem ona oturmam için ısrar etti ben de yaptırdım. Ay öyle komik oldu ki, göbeğim ve ben zamngır zangır sallanıyoruz, ben gülmekten duramıyorum, her geçen bana şöyle bir bakıyor çok utandım. Ama gerçekten çok iyi geldi masaj, bir de 15 dakka sürüyormuş, bitmek bilmedi. Şimdi düşünüyorum da doğuma kadar her hafta yaptırsam ne güzel olur. 2 euro zaten hiç bişey değil.

Geçenlerde Helo'nun gerçek ismini yazdıktan sonra, çok güzel yorumlar almama rağmen içime bir kurt düştü. Acaba söylemekte acele mi ettim, başka isimler beğenir miyiz diye. O günden sonra kocacım hadi gel isim bakalı dedi, listeleri açtık internetten. S harfine kadar geldik (gerisine daha bakacağız) , buraya kadar 3 farklı isim daha kaydettik ben de Helo'ya sormaya karar verdim. Aynı uygulamayı ablam da yapardı, "şu ismi istiyorsan bir kere, istemiyorsan iki kere tekmele" gibi soru sorardı bebeğe. Bütün seçtiğimiz yeni isimlere hayır, Dila'ya evet dedi yeniden. Üstelik bir kaç kere de denedim. Yine alternatiflere açığız ama bakalım son kararımız ne olacak.

Bu haftanın bir diğer gelişmesi de bugün kesinleşecek olan, araba alışımız. Son bir aydır araba araştırıyorduk. Geçen hafta bir arabayı beğendik, anlaştık bugün kontrat imzalanacak. Biz kocacımla yıllardır toplu taşıtların baş üyesiyiz fakat bebek gelince bir araba gerekir diye harekete geçti babası. Yıllardır beni hiç arabayla gezdirmedin, bir kere bile şöyle sefa sürmedim, kızına daha doğmadan hazırlıklar yapıyorsun diye dırdır yapıyorum Cem'e :) Şaka bir yana, İstanbul'da işe giderken hep deniz yolculuğu yapmamız gerektiğinden arabayı hiç düşünmedik, burda da araçların ordakilerin yarı fiyatı olması çok işimize geldi doğrusu, orda olsak o kadar fiyata araba almaya öncelik verebilir miydik kestiremiyorum. Bu ilk arabamız olacağı için eşim de ben de çok heyecanlanıyoruz, gezilecek yerler için hayaller kuruyoruz...

Birçoğunuzun haberi vardır Gamze Anne ile ilgili, burada iken elimden fazla birşey gelmese de, dua etmek ve elimden geldiğince çok kişiye ulaştırmak konusunda yardımcı olabilirim. Zaten ilk duyduğumda Facebook grubuna üye olmuştum.

Yeni açılan ve durumunu, ihtiyaçlarını birebir yansıtan blog burada.

Facebook grubuna üye olmak için buraya

Kişisel blogu için buraya

Son bir haftadır o kadar güzel bir destek sergileniyor ki, bunca insanın emeği ve dualarıyla, güzel şeyler olacağına inanıyorum ben de.

11 yorum:

  1. merhaba, çanakkale' de yaşıyorum.Blogum yok o yüzden isimsiz görünüyor yorumlarım.Bende hamileyim.32+1 sanırım siz benden bir hafta öndesiniz.Blogunuzu çok begendim, bir çok yazınızı okudum.Doğum içinde Allah yardımcımız olsun diyorum..Bu arada Dila ismi çok güzelmiş.Sewgiler.Özlem

    YanıtlaSil
  2. Prensesin gelmesi yaklaştıkça senınde yazıların daha bır neşeli daha bir keyifli olmaya başladı sanki..

    Neşeli bir çocuk olacak kesin :)

    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. masallah Dilaya :)

    Daha merak etme abla doner bebis daha cok vakti var, insallah sezeryan olmaz. Tabiki hayirlisi oncelikle.

    YanıtlaSil
  4. Her şeyin yolunda gitmesine sevindim, arabanız da hayırlı uğurlu olsun:)

    YanıtlaSil
  5. aaa canım bende yeni öğrendim araba alacağını hayırlısı olsun. artık yürüyüşlerin keyfini çıkaramayacaksınız onu söyleyeyim bir kere alışınca bakkala bile araba ile gitmek istersiniz. :)
    dilamı da seni de öpüyoruz.daha çok gününüz var merak etme son ana kadar rahat etmek istiyor başağı dönmüyor demek haklı kız. :)

    YanıtlaSil
  6. bebişi gördüğün ande bile farklı bir isim gelebilir.

    ikinizde sağlıklı olun da gerisi bos :)

    YanıtlaSil
  7. bak sen yaramaza dila ismini beğenmiş annesi :))dik kafalı işte ne zaman isterse o zaman baş eğecek:)sezeryan veya normal doğum hiç önemli değil hayırlısı ne ise o olsun:)arabada hayırlı olsun inşAllah. Allah rahat rahat sefa sürmeni nasip etsin:)Allah kazasız belasız kullanmak nasip etsin:)AMİNNN.

    YanıtlaSil
  8. Merhaba sevgili Gece,

    Hamileligin iyi geciyor olmasina sevindim. Dönmesi her hamilelikte degisiyor, son anda bile bebgi dönenler duydum...Benim yakin bir arkadasimda cok seyler denedi, dönmedi ve sezeryan oldu. Hayirli oymus demekki dedik bizde.
    Senin icinde en hayirli olani olur umarim ;)

    Bu arada ismi görünce cok sasirdim, cünkü kizimin ismide Dila ve biz Nur'da ekledik devamina. Yani Dilanur, bende anlamini cok sevmistim. Aslinda baska isim düsünüp sonradan Dilanur'a gecmistik :)
    Hem bebiste ismini sevmis demek :)

    Devaminda da saglikla gecip gider ve kucagina alirsin insallah melegini :)

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  9. hamilelerin duası kabül olurmuş. buna çok inanıyorum.Gamze anne için .
    dila çok güzel bence.

    YanıtlaSil
  10. o masaj koltuklarının yanında hamilelerin kullanmaması için uyarı yazılı burada, oradakinde yok mu canım ?? dikaat et derim ben yine de..

    YanıtlaSil
  11. haydins, yoktu valla hiç bilmiyordum teşekkür ederim

    YanıtlaSil