Peyniri açıp bakınca gördüm ki, tadı lora benziyor ama krem halde, biraz değiştirmeye karar verdim, içine kekik, karabiber, sarımsak tozu ve pul biber kattım. Biberler kızardıktan sonra içine atıp biraz pişirdim. Tadı enfes olmuştu ama asıl anlatmak istediğim o değil.
Bu peynir karışımını pişirmeden de sos olarak tüketebilirdik. Çünkü gerçekten o hali daha güzeldi. Sonra aklıma geldi bizim lor peynirden tek farkı daha sıvık olması. O zaman bir sos tarifi vermeye karar verdim
Bu peynire benzetmek için lor peynirini biraz yoğurtla (yoğurdun suyu da olabilir) rondodan geçirin, ardından dediğim baharatları ya da zevkinize göre baharatlar katın. Bu sosu, çıtır tavuklarda, cipslerde, patateste falan kullanabilirsiniz. Gerçekten de çok güzel olacak deneyin derim.
Peynir ve biber ikilisi ile neler yaparım diye düşünürken burada gördüğüm tarif beni benden aldı. Bu biberlerden önceden ablamın rahmetli kayınvalidesi yapardı. Onlar da yugoslav göçmenidir ve bu göçmenlere özgü bir turşu. Öyle nefis birşey ki tadı hala damağımda. Lor peynirlerini biberlere doldurup turşu gibi hazırlardı (linkte başka peynir demiş ama eminim lor peynirinden yapıyordu), ancak o dilimlemeden bütün bütün koyardı kavanoza, sonra sofrada dilimlenirdi. Kahvaltılarda yeniyordu çoğunlukla. Şimdi kışlık yiyecekler hazırlanırken yapmanızı tavsiye ediyorum, öyle değişik öyle güzel ki, tam turşu gibi de değil, peynir ile biberin uyumu harika. Buradan ablama sesleniyorum yapsın diye, gelince yiyeceğim. :)
Burda hiç durmaz yapardım ama ne tazecik incecik biberler var ne de lor peyniri :(
Ay muhteşem görünüyor ben bu tip yemekleri kahvaltıda tüketmeye bayılırım, ekmek ve sadece bu yanında da çay miss miss :) inşallah ben de burda kırmızı biber bulabilirsem deniyim canım çekti ;)
YanıtlaSilharika bir hafta diliyorum!
Off enfes görünüyor! Bunun sade kaşarlı olanını yapıyorum ben de.
YanıtlaSilbuda göçmenlere özgü gece ,afiyet olsun sahurda yapmıştım sabah bende ,izvar diye okunuyor degil mi o sıvı peynir
YanıtlaSilsıvı peynirin içine o yeşil biberleri kes , at, kavonoza kapat ,kahvaltıda bir yersin ki :)
afiyet olsun diyeyim
ellerınıze sağlık
YanıtlaSilhiç dayanamam bu ikiliye, ellerine sağlık:))
YanıtlaSiloh afiyet bal olsun yarasın...
YanıtlaSilCanım şimdi gördüm yorumunu bana kalsa olur da gelin hanım çok sıcak bakmıyor paylaşıma sadece yüzünün olmadığı karelerden kullan istersen, sevgiler :)
YanıtlaSilAysultanlar yapar onlarda Arnavut. Değişik bir lezzet. Lor peynirini pek sevmem ama canım çekti:))
YanıtlaSilellerine sağlık
YanıtlaSilbizde çok yaparız bu biberli peynirden,
yoktan var ediyorsun taaa oralarda
YanıtlaSilbiz ise burda her şey elimizin altında (organik biberler, lorlar ;)
ama üşengeçlik var üzerimizde...
belkide uzak olunca olmayan şeyler daha kıymetli oluyor :) değilmi?
sevgiler..
Acıktım bak şimdi bu saatte:)
YanıtlaSil