21 Ağustos 2011 Pazar

# slovakya

Beyaz Esya Dukkanı


Burada elektronik magazasinda dikkatimi ceken bir farklilik, cesitli ebatlarda esyalarin olmasiydi. Istanbulda da belki vardir ama ben pek gormedim. Bizim bildigimiz camasir makineleri en boy orani 60X60 cm dir. Yeni esktra fazla camasir yikama kapasitesine sahip olanlar daha da buyuk olabiliyor. Bu yukaridaki ve asagidaki resimde gordugunuz makinelerin derinlikleri en kucugu 45 cm, 48, 50 gibi farkli secenekler var. Mesela evlerin kolonu bazen dekorasyonu sinirliyor, veya bazi evler, banyolar ufak olabiliyor. Boyle secenekli makineler olsa iyi degerlendirilebilirdi.


Asagidakiler de ustten acilan camasir makineleri, bizim evde de bunlardan var (daha eski modeli elbette). Yine bunlarin da genislikleri daha dar, diger makinelerden pek farki yok, dijital oldukca gelismis modelleri bile var. Hatta biz ordayken bir cift bu modellere bakiyordu, demek ki oldukca yaygin kullaniliyor.


Iste asagidakini cok sevdim, mini bulasik makinesi. Ozellikle az uyeli evler icin ideal. Ben boyle bir makineyi tercih ederdim cunku bulasik makinemi dolduramazdim ikimizde calistigimiz icin. Sadece aksamlari yedigimizi dusunursek bazen bir hafta suruyordu ve ben onun kokmasina dayanamiyordum, gerci yarim sepet ozellikli makinalar da var ama benimki onlardan degildi.


Asagida da icinin resmi gorunuyor


Camasir makinasinda oldugu gibi, bulasik makinasinda da farkli ebatlar var, yine daha once bunlara raslamamistim, mesela asagidaki resimde soldaki ankastre bulasik makinesi 45 cm genisliginde.


Yine normal bulasik makineleri (asagida) farkli genisliklerde. Resimde arkadaki siyah bulasik makinesi 60 cm ondekilerin de ne kadar farkli oldugu goruluyor.


Gelelim buzdolaplarina, buzdolaplari da cok farkli ebatlarda mevcut, hatta bazilari bana cok komik geliyor.


Bunlar normal gibi gorunuyorlar ama minikler, omzuna falan geliyor insanin. Gerci tr de bunlara benzer dolaplar var. Miniklerin grileri bile var :)



Yukaridaki buzdolabini Istanbul'da da gormustum, icinde pariltili taslar var. Bizim yeni ev doserken kokosluktan vazgecemeyen insanimiz herhalde bu dolabin hakkini vermistir diye dusundum.


Biz ise yukardakini begendik, 1019 eurodan 599 euroya dusmus,  ic ozellikleri falan harikaydi ama sadece bakmakla yetindik elbette :\

4 yorum:

  1. Ne güzelmiş. Görgüm arttı vallahi:))

    YanıtlaSil
  2. Aslında böyle olmalı,her ebatta her boyda ve değişik ölçülerde.Mesela buzdolabı alacaktık ölçüler tutmadı.Bizden önceki evin sahibi kendi buzdolabı modeline göre yaptırmış tüm mutfak dolaplarını silme olsa bile bizim beğendiğimiz model olmadı yani.:((

    YanıtlaSil
  3. Mini bulaşık makinesi almak istiyorum buradaki ürüne nasıl ulaşabilirim?

    YanıtlaSil
  4. Mini bulaşık makinesi almak istiyorum buradaki ürüne nasıl ulaşabilirim?

    YanıtlaSil