7 Nisan 2011 Perşembe

# Blog

Wordpress'li Günler

Biliyorsunuz bloggerın engelinden sonra ne yapsak ne etsek diye bir telaş başlamıştı. Öncelikle daha önce tasarım yaptığım kişilerden olmak üzere bir çok kişiden mesaj aldım, taşıdım ve taşıma işlemlerim devam ediyor.

Bunlardan ilki benim blogum olan Bir Yastıkta oldu. Bu site için eklemeyi düşündüğüm bazı eklentiler daha olsa da genel olarak tasarımı bitti ve yazıları yayınlamaya başladım. Bu arada wordpressi kullandıkça da sevmeye başladım çünkü çok zengin uygulamalara sahip. Bazı şeyleri zamanla daha iyi kavrayacağım ama genel olarak anladım sayılır.



İkincisi ise Kayra'nın annesi Elif'e daha önce yapmış olduğum Parti Tükkanı tasarımının yeni adla alındığı hosting üzerine taşınması. Yeni adı Partili Günlerimiz oldu. Bu sitede sidebar eklentileri henüz bitmedi ama genel olarak bitti.

Bu süreçte en çok sorulan sorulardan biri özel hosting mi wordpress sunucuları mı şeklinde. Daha önce yazdığım yazıda Bir Yastıkta için Blue Host'tan hizmet aldığımızı söylemiştim. Ancak hem nispeten pahalı olması nedeniyle hem de İngilizce olması sebiyle Türkiyede hosting firmaları araştırdım ve bunardan Turhost'u türkçe wordpress destekleyen bir firma olarak önerdim. Elif'in sitesini oraya kurduk. Başlangıç paketi bir blog yazarı için yeterli olur ve firmanın destek bölümü oldukça hızlı çalışıyor.Üstelik Türkçe wordpress kurulduğu için de kumanda paneli gerçekten daha kolay kullanılabiliyor.

2 yorum:

  1. Wordpress'e geçtığını ÇOK sevindim! Bende oraya yeni bir yer açtım
    www.karenhanim.com

    Orada buluşalım!
    Sevgilerle,
    Karen Hanım

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık yine çok güzel oldu. bende alışmaya çalışıcam

    ama hiç birşey bloğun tadını vermiyor değilmi :))

    sevgiler
    elif.

    YanıtlaSil