30 Haziran 2010 Çarşamba

# ben # fotoğraf

Farket Beni


Uzun zamandır fotoğraf çekmiyorum, aslında eskisi kadar olmasa da çekiyorum da artık fazla hevesli değilim önceden olduğu gibi. Daha seçici oluyorum sanırım. Kimi zaman gördüğüm beğendiğim bir manzarayı çekmek için farklı açılar düşünüyorum kafamda.

Bu begonya uzun zamandır odamın bulunduğu koridorda bulunuyordu. Üstelik bunu kopan bir daldan ben ekmiştim. O kadar büyüdü ki, yüksek tavanlı fakülte binasının tavanına yaklaştı uzunluğu ( ama yerden değil pencereden itibaren, ki yine de evlerimize göre çok yüksek olduğunu söylemeliyim). Malesef ben uzun zamandır kendisini farketmiyordum, sulama işini başkası devralmıştı ve gözümde her gün gördüğümüz sıradan objeler haline gelmişti.

Nihayetinde o da bir canlı ve işte bize böyle sürprizler yapabiliyor. Sürekli açıyordu ama bu hafta başında kocaman bir salkım halinde açmıştı, farkedilmemesi olanaksızdı. Sanki kendisini gösterme çabasındaydı ki kürsüdeki herkes birden hakkında konuşur oldu. Tabi ben de hemen ölümsüzleştirmeliydim.


Çiçek çok yüksekte olduğu için farklı kareler deneyemedim, bu resimleri çekerken parmak uçlarıma kalkmış ve kollarım sonuna kadar uzanmış olduğu halde yaklaşabildiğim yakınlık ancak bu kadardı.

Son zamanlarda çok melankoliktim ama iki gündür daha iyi hissediyorum. Bu yaz benim için çok yoğun geçecek, herkes tatile giderken ben gidemeyeceğim belki de ( belirsiz), sıcakta yalnız başıma çalışıyor olacağım (annemler de gidecekler tatile), ama kendimi salmayacağım.

Ne de olsa hayatımda sık sık küçük sürprizler var resimde olduğu gibi, yeter ki farkedeyim.  Böyle güzel bir çiçeği görmek dahi insanın yüzünü gülümsetebiliyor.

12 yorum:

  1. oy oy oy kıyamam sana ben çiçek ne kadar güzel senin gibi...narin,ince ruhlu:)

    YanıtlaSil
  2. gercek cicek olduguna inanamıyorum. yaprakları tül gibi ve çoook güzel duruyor.

    YanıtlaSil
  3. Tatile bize gel, çekimlere birlikte gideriz :) Öpüyorum çok

    YanıtlaSil
  4. Ayy...ayyyy. çok hoşlar,çok güzel resimlemişsin,ellerine sağlık,sevgilerrrrr....

    YanıtlaSil
  5. Bu yıl ben de bir yere gidemiyorum, yalnız dğeilsin yani :)

    YanıtlaSil
  6. Sevgili GeCe, farkedilmek için bu güzellik kendini en güzel şekilde ifade etmeye çalışmış. Sizde mesajını alıp onu ölümsüzleştirmişsiniz.Çoook güzellllll bayıldım.

    Sevgiler....

    YanıtlaSil
  7. Muhteşem resimler, ellerine yüreğine sağlık.. Babaannemin balkonuna gittim ve çocukluğuma...

    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  8. evet belkide sadece bakmakla görmek arasındaki farkı anlayamıyoruz illede farkettirecek birşeylerin olmasını bekliyoruz belkide bilemiyrum

    ama şunu iyi biliyorumki belirsizlikler insanın aklını başından alıyor:)

    YanıtlaSil
  9. çiçek çok güzel gerçekten de sevin beni diye resmen bağırıyor... :) kendini yalnız hissetme biz varız her zaman yanında olamasakta kalbimiz seninle. sen sevinince sevinir, üzülünce biz de üzülürüz. seni seviyorum.

    YanıtlaSil
  10. şeker pembesi ne güzel bir çiçek

    YanıtlaSil
  11. İnsan yeter ki görmeyi bilsin gecem,yeter ki farkı farketsin...
    Gülümsemek için seni okumak da yeterli oluyor bazen:)

    YanıtlaSil