28 Mayıs 2010 Cuma

# cupcake wrapper # dekorasyn

Fotomodelim Topkek

Dün öğlen arasında bir koşu Eminönü'ne gittim. Kafamda bazı kurdelalar kağıtlar almak vardı. Tuhafiyecilerden renk renk kurdelalar aldım.

Bunları almamın sebebi aşağıdaki gibi cupcake süslemeleri yapmaktı. Yalnız akşam eve geç gelince, hava karamasına az kaldığı için aceleden süslemelerim pek muntazam olamadı.


Kırmızı Mutfak'ın sahibi Ebru, yaptığım dijital tasarımlara ilave olarak bana cupcake wrapper kağıtlarından tasarlamamı önermişti. Bunu söyleyeli çok oldu ama ben de bu fikri zaman zaman düşündüm. Tasarlaması sorun değil de , onlara uygun kağıt bulabilecek miyim, nerde basılacak, sonracıma süslü süslü kesmek için belki lazer kesim ya da özel kesme aletlerine ihtiyaç duyulacak...

Bu yüzden bunları yapabilmem şimdilik pek mümkün görünmüyordu benim için. Ancak kendi imkanlarımızla neler yapabiliriz diye düşündüm. Hele geçen gün bir yastıktaya koyduğum şu fikirden sonra. Bu tip hazır kesilmiş cupcake kağıtları oldukça iyi (!) fiyata satılıyor.

İşte bu amaçla aklıma gelen fikirler.

  • Öncelikle düğün parti gibi kalabalık gruplu toplantlar için gerekli çok miktarda kağıt, duvar kağıdıyla sağlanabilir. Öyle güzel kağıtlar var ki,  geçenlerde yine ablam için Unkapanı İMÇ çarşısına gittiğimizde koca koca ruloların çok ucuza satıldığını gördük. Mesela düğünler için parıltılı, saten görünümlü kağıtlar harika olur.
  • Sonra krapon kağıtları. Müthiş güzel ve çok ucuz. Rengarenk olanları var. İster büzgülü ister düz yapılbilir. Ben yukarıdaki resimde beyazları daire ve kare şeklinde  kesip kurdela bağladım. Ya da aşağıdaki gibi yay şeklinde kesebilirsiniz (kırmızı kağıt). Olmadı düz bir dikdörtgen kesilip büzülebilir.



  • Puantiyeli kurdelalar çok hoşuma gitmişti ancak biraz sert ve kalın geldi, fiyonk atılamadı. Bende sadece sardım ve (aciliyetten) iğne ile tutturdum. Zımba ya da yapıştırıcı ile tutturulabilir.


  • Bir diğer denemem de kese kağıdından, bayağı zaman önce yolda pişmiş kestane almıştım. Kese kağıdı iki tane veriyorlar, birine çöpleri koyalım diye. Kağıt öyle hoşuma gitti ki çöp için olanı kullanmaım sakladım. Ve kendisi cupcake kağıdı oldu. Topkeklerin tepesi çok genişmiş, dar gelince kesikler atarak içine sığdırdım. Birinin kenarını oymalı yaptım. Bu şekilde kesebilmek için kağıdı sigara gibi sarıp keserek bir seferde tamamına şekil verdim.



Natürel görünümlü kağıtlardan çok hoş görüntüler elde edilebilir.



İşte aşağıda benim denemelerim. Biri yaldızlı ip, biri pamuklu dantel. Bir de cupcakelerin süslü olduğunu düşünsek ne hoş olurdu.



Bir de başka kurdelaları deneyeyim diye birkaç poz.




  • Bu kağıtlardan başka, çocukların defter kitaplarını kapladığımız, ya da paket yapılan kaplardan keserek harika kılıflar yapılabilir. Bugün aklımdaki gibi kağıtar bulamadım ama (puantiyeli minik çiçekli falan), bulduklarım da fena olmadı.


Yine onları da yay şeklinde kestim. Kesmek için bir kalıba ihtiyacımız olacak. Bu kalıbı kendim de yapmayı denedim ancak ebatlar konusunda kararsız kaldım. Bugün deneyene kadar emin değildim, yine en iyi ölçüler, kekler piştikten sonra anlaşılacaktır.



Benim kullandığım kalıp bu adresten alıntı. Pdf dosyası olarak bir çizim var, bunu yazıcıdan çıkarıp, kestim ve diğer kağıtları da o şablona uygun olarak kestim. Bu adresteki cupcake kağıdı da başlı başına kullanılabilir çok hoş.

Eveeet davet sofraları vs hazırlayamasam da böyle azar azar denemelerim olacak ilerde de. Ancak inşallah o zaman doğru düzgün bir cupcake kullanırım zira bu keklerden biri ezik çıktı, modelimize poz verdirtmek çok zor oldu. Bu arada evde iki tane açılmış kek kaldı, ben rejimdeyim de..

24 yorum:

  1. Inanilmaz guzel olmus her biri ellerine saglik =)

    YanıtlaSil
  2. Ellerinize sağlık çok iyi fikir olmuş :)

    YanıtlaSil
  3. bi gün beraber eminönü yapsak diyorum:)

    YanıtlaSil
  4. Canım hepsi harika Eminönü ahh keş
    ke gidebilsem burnumda tütüyor.Hep
    si harika ellerine,emeğine sağlık
    çok öpüyorum...

    YanıtlaSil
  5. harika olmuşlar, bayıldım :) ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  6. Hepsi süper bide benim merak ettigim bişi var kurdelalar ne kadar bir topu mesela birde eminönününde nerden aldın tarif edebilirmisin canım :)

    YanıtlaSil
  7. Ne Eminönüymüş ayol.Çatladım, yarıldım:)) Çok şeker olmuş hepsi.Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  8. bunları hediye edeceğim için fiyat vermek ayıp olacak ama çok sayıda dükkan var tuhafiyeci tarzı birinde farklı diğerinde farklı olabiliyor zaman zaman. Daire şeklinde olan toplar 3 tl civarı, dantel şeklinde aldığımı da mtsi 50 kurusa aldım ama başka bir yer mt si 1,5 tl demişti. Ben de çok bilmiyorum neresi daha uygun dolaşınca görüyor insan

    YanıtlaSil
  9. bence çok şık olmuş ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  10. hepsi birbirinden güzel de bu kekleri kim yedi bakalım. bende isterim. :)

    YanıtlaSil
  11. canım var ya bayıldım..benim de aklımda var böyle desenli rengarenk kurdeleler bulmak da almak türkiyeye gelince.kekleri süslemek de harika olmuş.ellerine sağlık. senin yaptıklarına yaratıcılığına bayılıyorum..bu krapon kağıdı fikri de süpermiş valla kesin deniycem bende bir ara:) ellerine sağlık..öptüm

    YanıtlaSil
  12. :) bence en güzel modellerden..:)
    cici elbiseleri de çok yakışmış..;)

    YanıtlaSil
  13. Becerikli, yaratıcı, zeki arkadaşım benimmmm!!! :) Tebrik ediyorum seni, görsel sunumlar konusunda inanılmaz yeteneklisin. Bu malzemelerin, bu tarz bir süslemede kullanılması harika.

    YanıtlaSil
  14. Canım, tüm bu güzeller için ve o güzel cumartesi için çok çok çok teşekkür ediyorum! Rövanşa bekliyoruz Adana'ya :))

    YanıtlaSil
  15. Cupcake kaplamalarının çok güzel olduğunu söylemeyi unuttum :) Ellerine sağlık, sen kesinlikle bu işlerde çok başarılısın...

    YanıtlaSil
  16. Gececiğim selam,

    Enerji dolusun maaşallah.Ellerine sağlık pekde güzel olmuş kek süslemelerin.Ayol ben olsam süslerken yarısınıda yerdim.Nasıl tuttun kendini? Ellerine sağlık fikirlerin için teşekkürler.

    Sevgiler*

    YanıtlaSil
  17. Ben ilk defa gördüm böyle bi süslemeyi,hediye götürürken ne güzel olur gerçekten.Üşenmemişsin renk renk denemişsin ya Gececim helal olsun valla :)

    YanıtlaSil
  18. ellerinize sağlık hoş olmuş
    size bir sorum olacak ;bloguda şablon değiştirirken yorum eklentisini silmişim internette biraz arama yaptım bir takım kodları htmaile ekledim yalan yanlış olmuş herhalde şimdi blogda herhengi bir boşluğa tıklandığında veya yorum yazarken bir reklam açılıyor blogum sessiz teyyare yardımcı olursanız müteşekkir olurum hayırlı günler diliyorum

    YanıtlaSil
  19. merhaba, ellerinize saglık hepsi çok hoş ve keyif verici olmuşlar. Sabrınıza ve emeğinize hayran kaldım. Ben birşey sormak istiyorum. İlk resimde görülen kutudaki kurdeleleri eminönünden aldığınızı söylemişsiniz. Peki kutuyu kapladığınız malzemeyi (pembe kareli) nereden temin ettiniz acaba? Uzun zamandır resimdeki gibi bir kaplama malzemesi arıyroum fakat bulamadım. Şimdiden teşekkürler, iyi günler

    YanıtlaSil
  20. sunum fikri mükemmel. renk renk cıvıl cıvıl.

    YanıtlaSil
  21. hepsi ayrı güzel olmuş hepsini çok beyendimm

    YanıtlaSil
  22. Gece'cim hepsi çok,çok zarif..

    YanıtlaSil
  23. site ve yaptıkların süper ötesi yalvarırım banda bir şablon hazırla lütfen çok istiyorum.....................
    http://denizkayra.blogspot.com/

    YanıtlaSil