3 Temmuz 2009 Cuma

# ben # Düşünce Yazıları

Kayıp GeCe

Merhabalar herkese, genelde buraya sıkıntılarımı yazmaktan yana değilim. Çünkü kayıt altına alındığında unutmak daha zorlaşır diye düşünenlerdenim. Ama bu sefer dayanamayacağım, anlatacak kimsem de yok zaten.

Annnemler ablamlar herkes Tekirdağ'da tatildeler. Bir ben kaldım buralarda. Bir önceki posttan sınavların bittiği sanılmış ama nerdeeee. Pazartesi günü iki hafta sürecek bütünlemeler başlıyor. Ondan sonra afların dınavları var Eylül'e kadar sürecek ama Temmuz sonunda izin alacağım sanırım daha fazla dayanamayacağım.

İstanbul'da yaşayanlar bilirler, sıcak ayrı bir dert. Şikayet etmekten kaçınırım ama gerçekten bunalıyoruz. Üniversitede çalışan kişilerin çok modern şartlarda çalıştığı gibi birşey oluşabilir kafanızda ama asla öyle değil. Camı bile olmayan odamda sıcaktan bunalmamak için kapım sürekli açık. Klima değil vantilatör bile yok. Tabi kapım açık olunca tüm öğrenciler içeri dalıyor, zırt pırt hocam sınavlar ne zaman açıklanıcak, şu nasıl olacak, bu ne gibi en gereksiz soruları bile soruyor hatta sırf muhabbet olsun diye geliyorlar.

Sınavlar bitti kağıtlarım bitti biraz kendi işlerime yoğunlaşayım dedim, benim antika huylarım depreşti. Yaklaşık son 10 yıldır şaşmaz şekilde bir acayip düzenim var. Bu aylarda 3-4 gece hiç uyuyamam sabaha doğru sızarım. Ama alarm çalar ve işe gitmem gerekir. O süreç geçince de hayatıma hiçbirşey olmamış gibi devam ederim. Ama bu şey illa ki olur. Gece boyunca uyuma çalışmaları başımı ağrıtır ve uykusuz olduğum için de gün boyu verimim düşer. İşte bu hafta başından beri bu süreci yaşadım. Bir tek dün akşam 10 saat uyudum ve kendime geldim. Ve bir iki günlük boş zamanım da verimsiz geçti. Uff.

Sonracıma, benim bir kan tahlili yaptırmam gerekiyordu. Diyet haberlerimi yazmadım ne zamandır ama geçen gidişimde pek kilo verememiştim ve diyetisyen benden bazı tahliller istemişti. İşte o tahlilleri, fiyat almak için iki yere gösterdim toplam 9 tahlil için bir yerden 180 (yarısı sgk ödeyecek), bir yerden 125 (tamamını ben ödeyeceğim) fiyat verdiler. Ben de yarısını ödeyeceğim seçeneği seçecekken, bizim üniversite hastanelerinden fazlaca yararlanmış olan hocalarım, doğrudan cerrahpaşaya gitmemi önerdi. Genelde ben bizim üniversite hastanelerine gitmekten kaçınıyorum çünkü bana çok kaotik geliyor. Ancak şimdi personel olduğunu söyleyince işlerin çok kolay olduğunu söyleyerek beni ikna ettiler.

Bugün o işi yaptım. Hiç para vermedim ama bol stres kazandım. Personel olduğum için ayrıcalıklıydım, sıra beklemedim falan ama, ordaki kalabalığı, memurların ve doktorların tavırlarını görünce tepem attı. Herkes farklı birşey söylüyor, hiç bir yerde doğru düzgün yönlendirme tabelaları yok.

Benim elimde diyetisyenin verdiği tahlil istek formu vardı. Normalde bana kalırsa cerrahpaşadaki bir doktordan onaylı yeni bir form almam gerekirdi. Personel olduğum için ne istersem verecekler diye ayrıca form almam için yönlendirmediler memurlar. Sonra bir imza için bir doktora gittim, bu form olmaz başka lazım diyor. Beni tersleyip imza atıyor. Allahım sanki ben dedim böyle diye. Birinin uyguladığından diğerinin haberi yok. Doktor olup da saygısızlığı da cabası.

Sonracıma labaratuvara gittim. Zaten gerilmiş sinirlerim burada çatladı. Personel kayıt ayrı bir yerdeymiş. Bir koridordaki odayı bulmak için 4 kişiye sordum. Kimi bilmiyor bile. Neyse bulduktan sonra gittim veznede duruyorum, bomboş. İki kadın muhabbet ediyor beni görüyor ama takmıyor. Neyse sonra aldı. İçeri geçin dedi. Geçtim başka bir odaya geldim, bomboş bekliyorum kan alacak kimse yok. Konuşanlardan diğeri imiş kadın geldi. Kanı aldı binbir uyuşuklukla, ve ben kalkınca kan alma koltuğuna uzandı. Gitmemi bile beklemeden.

İçimden lanetler okudum, bir tarafta yüzlerce kişiden oluşan kuyruk, diğer tarafta boşluktan tembelleşmiş memurlar. Yazık diğer bekleyen insanlara.

Bu arada bu tahliller için para ödemedim elbette. Ancak faturadaki toplam fiyat 30 lira, 180 nerde 30 nerde.

Allah hastanede işleri olanların yardımcısı olsun ayrı bir güç gerektiriyor gerçekten.

25 yorum:

  1. Biraz daha sabret ablacıgım. Allah sabrını verir inşallah. Tatili hak ettin fazlasıyla! Diyetinde daha başarılı olursun nben güveniyorum sanaa :))

    YanıtlaSil
  2. selam bu sıkıntılı günleri kolayca atlatmanı ve feraha çıkmanı tüm kalbimle diliyorum

    sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Canım allah kimseleri hastanelere düşürmesin, o cerrahpaşa çok fena bir yer ya babam 1 ay yattı orda şeker diye girdi bakmadıkları şey kalmadı döner sermayeden para alcaklar ya, sıra-kaos-ne nerde bilmeyen ilgilenmeyen personel-allahtan endokrinolojininz özel servisi varmışda orda yattıydı babacıım...
    okul konusunda ise, bilmez miyim cnm akademisyenlerin çektiği sıkıntıyı. Avcılar kampüsü 99 depreminden büyük hasar almıştı, o senelerde öğrencilerde akademisyenlerd rezi olmuştu, yemekhanelerde derslere mi girmedik neler neler... koskoca proflar minicik odalarda üst üste.. ülkemizde hiç değer verilmiyor bilimadamlarına malesef gececim Allah yardımcınız olsun... Ondan sonra neden beyin göçü veriyoruz biz derler...

    YanıtlaSil
  4. bende defalarca bu tür konulardan blogumda bahsetmiştim.sistem berbat.allah oralara düşenlere kolaylık versin.ne diyeyim ...
    bu aradaki fark ne kadar fazla.inanılmaz ya...

    YanıtlaSil
  5. Ey Allahım ya böyle hastane olaylarını duydukça zıvanadan çıkasım geliyor..
    Allah hastaların yardımcısı olsun.
    Tatil diye diye sayıklayan biri olarak da derdini cok iyi anlıyorum umarım biran evvel tatilini yapıp fuul enerji ile dönersin buralara.
    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  6. bu daaaa geeeçer...;))hep aynı bankalar, devletin büroları ,hastanaler ,bir lakayıtlık aldı başını gidiyor ...

    YanıtlaSil
  7. Uzun yıllar, hastanelerde babamla birlikte ailecek öğrendiğimiz çok önemli bir şey var. Her hastane maalesef ayrı terane, hele ki devlet hastaneleri... Bir hastaneyi bilmiyorsan, yani uygulamaları, gitmeyeceksin. Çünkü o kaosun içinde kayboluyorsun. Öyle üzülüyorum ki hastanelerde bekleyen insanlara... Aslında yeni sgk yasası çıkmadan yani bütün sigorta sistemleri birleşmeden bin beterdi hastaneler. İnanın bana. Allah hastanede işi olanlara yardım etsin...

    YanıtlaSil
  8. 96 senesinden beri sigortalıyım toplamda 3 kere gitmemişimdir devlet hastanesine :/
    Ama çocukların acil yada araştırılması gerekli birkaç sebebinden dolayı yatmamız bile gerekti. Çaresizliklerim, saçma insanların insanlık dışı saçmalıkları hala aklıma geldikçe beni deli etmeye yetiyor :/
    Allah kolaylık versin sana canım.
    Ahhh tatil ahhhh....

    YanıtlaSil
  9. yaa gececim çok haklısın... bende kızım için son zamanlarda rutin tahlil ve kontrol için devlet hastanesine gitme gafletinde bulundum ve yazdıklarını birebir yaşadım... tabi ben o sıra bekleyen ve maalesef insan yerine konmayan gruptaydım... birkaç hır-gür ile hallettim işlerimi. ama kimse de ses çıkarmıyor yahu... aslında şikayet edip biraz inatla üzerine gidince halledilebilyor. ama ne gerk var aslında tüm bunlara dimi... herkes işini yapsa, ahbap-aş-dost yerine hastaneye adam gibi hizmetliler koysalar sorun kalmayacak... birde sanki millet işini zorla yapıyor. çalışma o zaman kardeşim. git, bu işe ihtiyaç duyan binlerce personel açıkta bekliyor...

    bak çok sinirlendim şimdi.

    YanıtlaSil
  10. Allah düşürmesin bizi hastanelere,hepsi aynı. hastaneye gitmek bile bizi hasta etmeye yetiyor. Açık kapılarda çalışmak çok zordur, Allah kolaylık versin.Temmuzda istediğin tatile çıkarsın inşallah GeCe cim.

    YanıtlaSil
  11. Cerrahpaşa'da fazlaca tabelaya ihtiyaç yok aslında. Hepsi aynı yerde ama neresinde. O okulda okuduğum dönemlerde bir rivayet vardı, hastanenin mimarı esenler otogarının mimarı imiş. Bu durumda bu labirent ve karışıklık durumu rahatça anlaşılabiliyor :)

    Ülkenin düzeni de bunu getiriyor sanırım. Tanıdık, torpil, arkadaş, eş, dost, dayı. Herşey aslında olurunda gitse tıkır tıkır işleyecek.

    Sen bir de Ankara'yı gör Ge. Şehirlerarası otobüs bileti almak için bile torpil yaptırmaya çalışıyor insanlar :) Komik ülke vesselam...

    İyi haftasonları

    YanıtlaSil
  12. Muhtemelen doktorun isteyeceği tahlillerin hepsini sağlık ocağıda yapıyordur ve bu durum sağlık ocaklarında hiç yaşanmıyor Kimse 5 kuruş vermiyor ve işler tıkır tıkır işliyor..

    Büyük hastanelerin büyük dertleri:)

    Allah kolaylık versin işlerinde canım..

    YanıtlaSil
  13. Bişi söyliycem,bu uzun yazılarında yazının başına veya ortasına birer foto koysan da sıkılmasan:)

    bir dee artık değişsen şu şablonunun bannerını olmaz mı:) vallahi içim kararıyooo:)

    YanıtlaSil
  14. rahata kavusmanı dılerım bıran once.

    YanıtlaSil
  15. sende gelseydin Tekirdağ'a :D:D annenler Kumbağ'da falan mı acaba?

    Hastane felaket bişey gerçekten... bir keresinde beklerdek 900 sayfa Harry Potter kitabını bitirmiştim xD

    Birde suratsız...ıykkk

    Sana geçmiş olsun GeCe...

    YanıtlaSil
  16. Gececim insana bu cektirdikleri cile resmen... insallah daha duzgun bir sisteme oturturlar. Cok cok gecmis olsun Gececim.

    YanıtlaSil
  17. Gece'cim umarım en kısa zamanda her şey yoluna girer...

    YanıtlaSil
  18. Allah ellerine düşürmesin bunların. çok kızıyorum çok. sırf hastanelerde değil neredeyse tüm devlet kurumlarında memurlar yatıyor ama hastane bu yaa. insanların sağlığı burda söz konusu. ama kimin umrunda ki? para sıkıntısı yoksa özele gidilmeli diyorum. en azından insan muamelesi görüyorsun. tabi bu da paranın gücü. böyle bir ülkede yaşıyoruz. allah herkese kolaylık versin..

    YanıtlaSil
  19. Merhaba Gece,umarım tahlil soncları diyetin ve saglıgın acıısndan olumlu cıkar..
    hastaneler en buyuk fobim!

    YanıtlaSil
  20. Yeğenim Radyoloji bölümünde staj yapmıştı ve anlattıklarını dinledikçe fenalık geçirdim.

    Hastalar kuyrukta beklerken, çalışanlar: daha röntgen makinası ısınmadı!!! deyip milleti bekletirken kendileri oda da çay içiyormuş. Daha bir sürü şey...

    Böyle şeylere inanmak istemiyorum. Sağlık ve eğitim sistemi yıllardır çözülemedi gitti :(

    Çook geçmiş olsun. İnşallah bir şeyciğin yoktur :)

    YanıtlaSil
  21. Çok hasklısın,kimsenin birbirinden haberi yok,uygulamalardan haberi yok ama iş terslemeye gelince nedenini bilmeden böyle olmaz,şöyle olur derler insana,neyse inşallah herşey yolunda gider.Bu arada gerçekten UYUMALISIN!o kadar uykuyla insan ayakta duramaz,nasıl olduğunu bilirim;uykusuzluktan ismini bile hatırlayamaz duruma geliyor insan!kendine iyi bak,Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  22. vay seni cerrahpaşa içmem suyundan içmem,bidaha ki seneye yolcuda gelip geçmem:))valla allah oralara düşürmesin insan pelme perişan oluyor.sistem hala düzelmemiş hastahanelerde ve diğer toplu hizmet veren yerlerin hiç birinde.inşallah düzelmesi dileği ile...bu arada ben de daha tatil yüzü göremeyenlerdenim:(kısa kısa sık sık 2 günlük tatiller yapıyoruz ama kesmiyo.sevgiler canımın içi.

    YanıtlaSil
  23. Canım az kaldı sabret bitecek bu sıkıntılarında
    bende ya sabır çekiyorum annemler şu anda Göynükte tatildeler ama ben istanbulda çalışıyorum
    Bu arada Cerrahpaşa keşmekeşini bir komşumuşta yaşamış ama sen şanslısın personel olmandan dolayı kadı daha da komaya girdi hastanelerde koşturmaktan
    Çok öpüyorum seni
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  24. sonuçları alabildin mi peki? yoksa onu almak için de mi bir o kadar uğraşacaksın? :( valla çok zor bende hiç sevmem hastaneleri. zaten doktora sağlam gidip sinir harbi yaşayıp çıkmayan yoktur sanırım. sonuçları çok merak ettim. bu arada ben varım ist.dayım kendini yalnız hissetme. :) ama hafta sonu fullum. :( h. içi beklerim bize. öptüüüm. :)

    YanıtlaSil
  25. Allah hastanelerdeki herkese sabırlar versin. Gerçekten insanı insan yerine koymuyorlar.. herkeste küçük dağları ben yarattım havası..

    YanıtlaSil