2 Haziran 2015 Salı

# Bebek fuları # bebek önlüğü

Diy: Bebek Fuları

 H&M den bu bebek fularlarından almıştım Amsterdam'dayken. İki adet için 5€ verince ve indirimde falan bulamayınca acaba ne yapsam da kendim yapsam diye düşünmeye başladım. Elbette az biraz dikiş bilen herkes penye veya başka türde yumuşak kumaşlar kullanarak dikebilir.


Hatta bebeğin küçülen kıyafetleri, badileri de bu şekilde değerlendirmek mümkün. Fakat dikkat ettiyseniz bu fularlar hep çok dikkat çekici desen ve renklerde yapılıyor. Doğrusu böyle güzel desenlerde kumaş da eski kıyafet de bulmak çok kolay değil.

Ben illa ki değişik desenler istediğimden nasıl yaparım diye düşündüğümde aklıma  donlar geldi :) Bir pazar ziyaretinde de istediğim şekilde desenler bulabildim. Ancak bir diğer seferde ise hiç bulamadım, şimdi başka arayışlardayım. Bir kaç tane daha olsun istiyorum zira oğlum çok kusuyor ve diş yüzünden tükürükleri akıp duruyor :(


Yukarıdaki fotoğrafta benim yaptıklarım görülüyor. Instagramda paylaştığımda dondan fular fikri çok rağbet gördü. Üstelik çok da ucuz 1tl :))

Ben anneme makinede diktirdim, ancak elde de çok rahat yapılabilir. İstediğim desende yeni kumaş seçenekleri bulduğumda yeniden yapacağım ve bu sefer yapım aşamalarını fotoğraflayacağım.

Ancak pek tabi ki benim yazmamı beklemeden siz de kolayca yapabilirsiniz. Üçgen şeklinde çift kat penye kesip (üçgenin boyun kısmı hafif oyuntulu olursa daha iyi olur) kenarlarını dikin ve arkasına tuhafiyelerdr kolayca bulabileceğiniz çıtçıtlardan dikin. İşte bu kadar.



11 yorum:

  1. bende terziye yaptırdım 1 tl aldığım yastık kılıflarını bozdum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Penye kılıf yoktur diye hiç bakmadım ama olabilir aslında ona da bir bakayım bu sefer, bir de defolu falan ucuz tişörtler taytlar satılıyor ya ona bakıcam ben de

      Sil
  2. Ne güzel bir fikir.

    Bu fularlara bayılıyorum ben, oğluşlar küçükken olsaydı keşke:-)

    YanıtlaSil
  3. LCW Bebek reyonunda görmüştüm bir bakın derim fiyatıhakkında bilgim yok ama çok şirin görünüyorlardı.
    FATOŞ

    YanıtlaSil
  4. Çok çok başarılı bir fikir! Ben de bu fularlara baktım ama beğendiğim desenlilerinin fiyatları lüzumsuz uçuk geldi bana ve almamıştım. İlk pazar ziyaretimde ilgili don tezgahlarını alt üst edeğim :))

    YanıtlaSil
  5. Ne güzel bir fikir. Ama detaylı resim olursa çok dikişten anlamayan ben gibiler için daha aydınlatıcı olabilir :)

    YanıtlaSil
  6. Benim de oglusum var cok begendim fikir icin teşekkürler

    YanıtlaSil
  7. Bu fikre bayıldım elinize emeğinize sağlık. Ben de beklerim:)

    YanıtlaSil
  8. Gerçekten başarılı bir site olmuş başarılarınızın devamını dileirm

    YanıtlaSil
  9. Benim de kızım var cok begendim fikir icin teşekkürler

    YanıtlaSil