29 Ocak 2014 Çarşamba

# bebek oyuncakları # oyun hamuru

Oyun Hamurlarını Yumuşatmak

Kızımın oyun hamuruyla oynama zamanının gelmesini dört gözle bekliyordum. İtiraf etmeliyim ki ondan çok ben oynamak için can atıyordum :) Sanırım dört aydır falan oynuyoruz hevesimi bolca aldım ve ne yazık ki Helo tarafından itinayla kaynaştırılmış hamurları ayırmaktan, kurumuşları yumuşatmaktan fenalık geçirmek üzereyim.

Kuruyan hamurları yumuşatma ile ilgili internette bulduğum bilgiyi defalarca denedim ve çok memnun kaldığım için yazmak istedim. Hamuru kabına iyice bastırıp üzerine yarım parmak kadar su koyuyor ve kapağını kapıyorum. Bir gece bekliyor sabah suyun fazlasını döküp genelde suyun değdiği yerler vıcıklaşmış olduğu için elimle yoğurup her yere dağıtıyorum. Elleriniz boyanabilir, vıcık vıcık olabilir pes etmeyin. Bir süre sonra ellerdeki hamurlar büyük ölçüde çıkmış ve  hamur gayet yumuşamış olacak. Rengi biraz açılıyor sanki ama kuru hamurun çöpe gitmesinden iyidir.

15 yorum:

  1. Çok iyiymiş bu bilgi teşekkürler ben sadece azıcık azıcık su ekliyodum ama genede pek işe yaramıyodu bundan sonra böyle yaparım artık :)

    YanıtlaSil
  2. Hımmm çöpe attığım oyun hamurlarına acıdım şimdi, neyse önümüze bakalım:)

    YanıtlaSil
  3. aaa süpermiş bu..ben de atıyordum hep.. ne müsrifmişim..

    YanıtlaSil
  4. Biz hala oyun hamuru almadık:)
    Eşim yüzünden, 3 yas yazıyormus üstünde, hey allahım..
    Aklımda olsun.

    YanıtlaSil
  5. bunu hiç duymadım desem ayıp olmaz sanırım ;))geçen hafta okuldan gelenler hep kurumuştu ve çöpe gitti;((teşekkürler bu güzel paylaşım için...

    YanıtlaSil
  6. Iyiymis bu yöntem lakin oyun hamuruna bir servet yatiriyorum:))) benim oglan dört yasinda ve bayiliyo oyun hamuruna.tabi oynarken her tarafi batiriyo o ayri bi dert.

    YanıtlaSil
  7. ahh,bu konuda sana fikir beyan edemiyorum,çünkü çocuğum yok.
    ama seni aşk adına mimledim,haber vereyim istedim:)

    YanıtlaSil
  8. Oyun hamurlarımızı kendimiz yapıyoruz biz, kuruduğunda da nemli bir bezle sarıp poşete koyuyorum, sabaha kadar yumuşamış oluyor :)

    YanıtlaSil
  9. Evet evet aferin sana

    YanıtlaSil
  10. Vallahi güzel bir yöntem

    YanıtlaSil
  11. İşe yarıyort teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  12. Su ne kadar olucak pek anlamadım ? ?

    YanıtlaSil