18 Nisan 2013 Perşembe

# Gece's Blogger Templates

Biten Yeni Temalar

Geçen hafta hedeflediğim tasarım sayısına ulaşamadığım için yazı yazmadım ama çok çalıştım. Daha çok yeni temalar için taslaklar ve kodlamalar yaptım ama bloglara yüklenip de son hale gelmiş temalar ancak aşağıdakiler oldu.

Bir blogun oluşum süreci şöyle oluyor. Önce bir takım sorularla nasıl bir tema istediğinizi anlamaya çalışıyorum, ardından görsel bir taslak yapıyorum, sonra kodluyorum ve bloglarına yüklüyorum. Bu üç aşama süresince karşılıklı iletişimin hızına bağlı olarak tamamlanma süreleri değişebiliyor.

Biten temalardan ilki Esra Ertuğrul'a ait Bebeğim Geliyor blogunun teması. Headerda kullanmak için aradığım görselin, huzurlu bir ifadeye sahip, biraz doğa üstü bir havası olmasını istyordum ve düşlediğim gibi bir görsel bulabildim. Buradan bakabilirsiniz.


İkincisi daha önce paylaştığım de Cooks Academy web sitesinin bir alt kolu olarak açılmış olan parti blogu de Cooks Party. Canlı renkler ve flamalar ile süsledim. Buradan bakabilirsiniz.


Üçüncüsü ve çok sevdiğim çalışmalardan biri oldu. Makeup by Bgm, profesyonel makyaj tasarımcısı Begüm'ün harika çalışmalarını ve videolarını sergilediği bir platform. Sade ama şık bir tema tasarladım.


Dördüncüsü ise hep bir gün tasarlamanın hayalini kurduğum ve bu uğurda görseller biriktirdiğim bir çalışma oldu. Shabby Vintage tarzında romantik bir blog olan Sabun Ruhu, özel tasarım sabunlar için açılmış bir blog.

Devam eden tasarımların tamamlayarak haftaya bir başka biten temalar yazısında görüşmek ümidiyle :)

9 yorum:

  1. Beni o kadar mutlu yaptın ki:)) Çok teşekkür ederim. bana uğurlu geldin, değişiklikten sonra tıklanma sayım da ciddi bir artış oldu.Çok teşekkür ederim:))

    sevgilerimle

    YanıtlaSil
  2. Sabun ruhu adındaki çok hoş

    YanıtlaSil
  3. tasarimlarini takip ediyorum uzun zamandir, ben de bu islere ufak ufak basladim. ama sadece blog design'i degil, web page'de yapmak istiyorum. Photoshop, Dreamweaer, Microsoft Web expression ogreniyorum su siralar. senin onerebilecegin programlar neler? mesela bir sayfayi duzenlerken kullandigin kodlari aldigin yerler var mi? cok tesekkurler simdiden..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba ben de dreamweaver ile başladım ama şu an o tip programlar kullanmıyorum. Blogger ve wordpress siteleri xml formatında oluyor ve bu programlar yetersiz kalıyor. Bu hesaplarda bir site kurduğunda fonda bir tasarım oluyor zaten o tasarım üzerinden değiştirip düzenlemeler yapıyorum. Kodları aldığım belli bir yer yok genelde kendi kafamda hepsi ama aklıma bir şey takılınca google da aratıyorum bir çok cevap çıkıyor

      Sil
  4. Evet inşallah benimkinde görüşürüz :)))

    YanıtlaSil
  5. Emekleriniz için tekrar teşekkür ederim gülçin hanım blog çok güzel oldu :)

    YanıtlaSil
  6. Merhabalarr,
    Ben de Sabun Ruhu'na benzer bir header ve blog tasarımı konusunda yardım istiyorum :)

    Shabby chic ve vintage tarzına hayranım, bana yardımcı olursanız çok ama çok mutlu olurum,

    sevgilerimle,

    Özlem

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba temalar ücretli oluyor, ayrıntılı bilgi için mail atarsanız konuşabiliriz

      Sil