8 Nisan 2013 Pazartesi

# Helodunya # Helodünya

Bir yılda 12 diş çıkar mı ?

Diye sormuştum ablama bir zamanlar. O zaman yeni hamileydim ve pek fikrim yoktu dişler hakkında. Bir yabancı blogda görmüştüm bir bebeğin ilk yaşında 12 dişi varmış diye yazmışlardı.

Ablamın cevabı şöyle oldu ; " vah yavrum vah "

O zaman bunun anormal olduğunu düşünmüştüm. Şimdi öyle düşünmüyorum ama daha az olası bir durum galiba.

Bu durumun başıma geleceğini hayal edemezdim. Kızım şu an 12,5 aylık ve 12 dişimiz var. Biraz gecikmeli oldu ama yine de kabaca bir yaşında 12 diş diyebiliriz.

İlk iki alt kesiciler 5,5 aylık iken on gün arayla,

Üst dört kesici 7 aylıkken üç hafta içinde sırayla,

İlk üst azılar (iki diş) 10,5 aylık iken bir gün arayla

Alt iki kesicinin yanına iki kesici daha çıkması 12 ay 4 günlük iken aynı anda

Alt azıların (iki diş) birkaç gün arayla üç gün önce

çıktılar. Şimdi hem Helo'ya hem de kendime vah yavrum vah demek istiyor, bu diş perisi midir nedir bir süre bize uğramamasını diliyorum.

9 yorum:

  1. vahh yavrum ne zorlamıştır peş peşe onu kıyamam benım kızımın ilk dişi 14 aylıkken çıktı epey bekledik artık bazı tetkikler yapılacaktı uzun sure dişsiz kaldığı için çiğneme olayını gerçekleştirmiyor çoğu urunu agzında dolandırıp yutmayı tercih ediyor ..şu an 31 aylık ve daha 12 dişimizi yeni tamamladık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. valla geç diş çıkaranlara imreniyorum desem inanır mısınız. Anne olunca herşeye evhamlanıyor insan neden geç çıktı diye ama sanki büyükken daha az etkileneceklermiş gibi geliyor bana

      Sil
  2. Bizim 14. ayımızda 16 dişimiz vardı ve oğlum diş çıkarmaya 7 aylıkken başladı.Yani yedi ayda 16 diş.Varın gerisini siz düşünün:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. of tahmin edebiliyorum umarım size yetişmeyiz biz de. ama yine de maşallahları eksik etmemek lazım. maşallah sizin oğluşa ve bizim kıza

      Sil
  3. canım benim ya.. epey üzmüştü onu dişler.. ilk sene bizimde pek canımız yanmıştı.. bizde akşam saydık 17 olmuş.. 1 yaşından sonrakileri pek farketmedik çıkarken.. :)

    YanıtlaSil
  4. Maşallah diyeyim,tahtalara vurayım,dilimi ısırayım ve bilimum nazar için yapılan her türlü aktiviteyi yapayım Helo için,maşallah valla:)

    YanıtlaSil
  5. Maşallah Dilaya annesi..Erken erken çıkardı dişlerini ne güzel..Ada'da arkasından geliyor Dilanın..Azının ucu çıkmadığı daha ama sen demiştin, uzun sürer çıkması diye..Uğraştırıyor sadece, hayırlısı ile çıksın bakalım..Sevgiler:))

    YanıtlaSil
  6. İnsan sordugu soruya bile dikkat etmeli, evrene yanlis msj vermeme babinda :)) masallah kizima benim

    YanıtlaSil
  7. Masallah kizima. İnsan sordugu soruya bile dikkat etmeli, evrene yanlis msj vermeme babinda:))))

    YanıtlaSil