9 Mayıs 2012 Çarşamba

# banyo süngeri # bebek banyosu

Banyo Süngeri


Daha hamileliğimde alışveriş listemi hazırlarken banyo filesi yerine sünger almaya karar vermiştim. 3. ayda yaptığım İstanbul ziyaretimde ise satın aldım ama sonra valizde yer kalmayınca annemde bıraktım. Sonradan gördüm ki burda da varmış (daha önce görmemiştim, kaydırak gibi aparatlar vardı ve file de hiç görmedim) ve hemen aldım. Okuduğum kadarıyla eğer lavabo büyükse, süngeri lavaboya koyup da bebeği yıkamak mümkünmüş. Ben de bebek için ayrıca küvet almayıp, bizim küvete koyup sünger üzerinde yıkarım diye düşünmüştüm.

Sonradan bizim yıkandığımız küveti pek hijyenik bulmadım. Çok eski olduğu için ne kadar temizlesem de gözüme pis geliyor. Bu yüzden ayrıca bebek banyo leğeni de aldık ama daha çok içindeki dereceye vuruldum, daha önce görmemiştim.


Plastik bir derece var. Basitçe üç kısımdan oluşuyor. Aşağıdaki resimde siyah kısımda su sıcaklığı 36-38 derece arasında ise gülen bebe simgesi, >38 ise alev sigesi çıkıyor. <36 da ise bir simge daha çıkıyor ama şimdi hatırlamıyorum, pek görmedim çünkü :)


Yaklaşık üç haftadır hergün tek başıma yıkıyorum kızımı. Sünger ise işimi çok kolaylaştırıyor. Önce küvete su dolduruyorum ve süngeri koyuyorum. Aynı deniz yatağı gibi sünger suda batmıyor ve üstünde biraz su oluyor. Hatta bebeği koyduğumda dahi batmıyor. Fileye göre sırtına sıcak su değdiği için daha iyi olduğunu düşünüyorum. Bebek süngere tamamen yatırılabilir ama ben kulaklarını daha iyi kontrol edebilmek için bir elimle başını hafif kaldırıyorum, gövdesi tamamen yatmış oluyor. Diğer elimle ise su doküyor yada sabunluyorum. Helo banyo yapmaya çok alıştı, yatınca seviniyor ve ayaklarını çırparak eşlik ediyor :)

Aşağıdaki resimde ise sıcak su torbamız :) Bazen karnını üşüttüğünde (normalden fazla kustuğunda üşüttüğünü düşünüyorum) gece ayaklarının altına koyuyoruz sabaha düzelmiş oluyor.


Dip not:Resimde sağdaki oyuncağı da ben örmüştüm

16 yorum:

  1. Merhaba,
    Dila'cığın banyo küveti harika bayıldım. Tek başına yıkıyor olabilmen hemde bu kadar erkenden bravo sana, gercekten senı yürekten alkışlıyorum. Suyu sevmesi ayaklarını çırpması birden gözümün önüne o sahne geldi sanki :) ne sevımlıdır emınım o halde... Ayrıca senın ördüğün oyuncakta harika...

    Sevgiyle kal....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. biraz da mecburiyetten tek başıma yıkamaya alıştım, eninde sonunda olacaktı ya hadi bismillah dedim başladım, her zaman yanımda ikinci kişiler olmayabiliyor :)

      Sil
  2. Ama bu Helo nun herşeyi pek bir güzelmiş annesi.Maşallah

    YanıtlaSil
  3. bende bayıdlım kuvetine yaaav oyujncakda süper olmuş ellerine sağlık torbasıda çok cici hallaten herşeyi çok güzel bu kızın güle güle kullanın:):)

    YanıtlaSil
  4. merhaba
    ben de oğluma sünger almıştım ama sonra vazgeçtim çünkü sünger içinde çok fazla mikrop barındırıyorç.ben oğlumu kucağıma alıp bişrlikte banyo yapıyordum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. daha birlikte banyo yapacak kadar uzmanlaşmadım :)belki ilerde, uyarı için teşekkürler

      Sil
  5. Çok güzelmiş kuveti.Biz süngerde aldık ama kulaklarına su kaçar diye korkuyorum ben fileyi kullanıyorum, file de sırtına su gitmiyor mecburen kaldırıp sırtını yıkıyoruz.Ama tek olunca file zor olur.Babaanne gittiğinden beri her akşam eşimle yıkıyoruz.Ama bakalım yalnız da yıkamak istiyorum ben senin gibi:)) Suyun sıcaklığını biz dirsek ölçeğiyle yapıyoruz:)) Bir türlü alamadım su için termometre, inşallah kızı yakmıyoruzdur.Sevgiler Helo ya

    YanıtlaSil
  6. kesinlikle dogru tercih bende kızımda 6 ayıl önce yoktu bu sünger file almıştım daha ilk kullanımda fiyaskoydu sonrasında havlu vs koyup öyle yıkıyordum oglumda ıse bu süngerleri görür görmez aldım hem bebek üşümemiş oluyor bu şekilde..kolaylıklar diliyorum sağlıcakla büyüsün inşallah

    YanıtlaSil
  7. GeCe'cim bayılıyorum titizliğine valla her türlü ayrıntıyı düşünmüşsün.Harikasın,üstelik bunları yalnızken yaptın tebrik ediyorum seni.

    YanıtlaSil
  8. Öncelikle allah analı babalı büyütsün inşallah.
    İnsan bazı şeyleri tecrübe ettikçe öğreniyor veya eli neye yatkınsa onunla yapıyor.Herkesin çeşit çeşit yöntemi var :)

    Bizde zamanında hem file hem de sünger almıştık.Ama ikisinide kullanmadım :) File çok saçma,süngeride çok sağlıksız buldum. Her gün yıkanan bir bebek için sünger boşuna diye düşünüyorum. Sünger çok çabuk su emdiği için çabuk soğuyor,sırtı buz gibi olmasın ;)

    Bende zamanla alışacaksın,binlerce yöntem bulacaksın. Ben çocukları banyo yaptırırken odayı ısıtırdım,sonra üzerinden çıkardığı elbiselerini küvetinin içine sererdim.Zaten banyo dediğin şey ılık bir duş :) şampuan bile sürmeye gerek yok ya neyse :)
    el kadar bebe bunlar, kafasını bile şakır şukur yıkar hemen kurular yağlardım.Her gün yıkanan minnoşta ne kiri olucak ki.. Hamam gibi uzun sürmüyor zaten :))

    Eskilere götürdün bei :) Tekrar çok tebrik ediyorum..

    YanıtlaSil
  9. oyy, masallah. sben bizim böcügü hala kendim tek basima yikayamiyoruum. korkuyorum nedense. termometreli kuvete bayildim. cok akillica, gule gule kullan :)

    YanıtlaSil
  10. oyyyy o tavşanı yerim ben:)) algıda seçicilik yapıp ilk tavşanı gördüm:)

    YanıtlaSil
  11. Çok tatlı maaşallah, ben de bir iki file kullanıp sonra eski yönteme döndüm, sünger fikri hoş ama hijyen konusunda emin değilim.Birde itiraf edeyim ben hiç yalnız yıkamadım oğlumu :( küçükken cesaret edemedim, büyüyünce de çok hareketli olduğundan mümkün olmadı (17 aylık şu an).Takipteyim canım, seni de bloguma beklerim :)

    YanıtlaSil
  12. Merhabalar küvete bayıldım acaba nerede bulabilirim bu küveti

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba türkiyede vardır mutlaka ama nerde bilmiyorum bu küveti slovakyadan almıştık o zaman orda yasıyorduk. Şu an tam iki yasında ve hala kullanıyoruz. Biraz büyük bir küvetti şimdi içinde boylu boyunca yatabiliyor

      Sil
    2. Termometreli küvet diye arayın internette çıkacaktır

      Sil