5 Eylül 2010 Pazar

# ben

Değişim Sürecim - Yazı 3

50d kadrosunda bulunanların tezleri biter bitmez kadrolarının bittiğini söylemiştim. Bu yüzden doktoranı erken bitirmek bir marifet olmasına arşın, neredeyse herkes uzatma alıp tezlerini mümkün olduğunca geç teslim etmeye başladı. Bu kadro meselesi sebebiyle bende uzatmalarımı oynadım, diğer herkes gibi. Tez için alınabilecek maksimum uzatmalarım doldu. Bayramdan sonra tezimi teslim edeceğim inşallah. Ardından da savunma olacak. Savunmadan çıkacak iki sonuç var ya tezimi bitireceğim, yada bir düzeltme daha alıp artık son uzatma hakkım olan 6 ay daha uzatacağım.

Bundan 3-4 ay önce tezimi uzatma düşüncesi bana kabus gibi görünüyordu, çünkü uzat uzat insan bir yerde bunalıyor. Artık ne olursa olsun bitsin derken, şimdi daha da uzatsam mı diye düşünüyorum, bakın anlatayım.

Biliyorsunuz Ce bir süredir yurt dışında ve onun orda bulunması sebebiyle benim de eş durumundan oturma iznim var Slovakya'ya ait (hala oturamadım ama neyse..). Bu oturma izni AB üyeleri tüm ülkelerde dolaşım ve belli süreye kadar yaşama hakkı sağlıyor. Fırsat bu fırsat bunu kullanayım ve yurt dışında bir üniversiteye gideyim dedim. Bunun için önce avrupadaki üniversiteleri tek tek benim çalışma alanlarımdan olanları inceledim. Takdir edersiniz ki büyük bir iş. Ancak bu araştırmanın sonucunda ya istediğim gibi şeyler bulamadım, yada bulduklarım bu tecrübesizliğimde gitmek için gözümde büyüttüğüm yerlerdi. Sonunda vazgeçtim.

Tezime çalışırken hoca bazı makalelere bakmamı istemişti bir gün, internetten o konuyla ilgili tüm makaleleri taradım ve incelediklerimden birinin yazarına baktım: L.A.G isimli, Macaristan'da yaşayan bir adam. Hemen kafamda ışıklar yandı, adamın özgeçmişini inceledim. Gözümde büyüttüğüm dediğim yere gitmiş, ordaki kişilerle çalışmış, yaşına göre yayın sayısı çok fazla, tam benim alanımda çalışıyor, çok aktif, genç ve dinamik, bir sürü dil biliyor, aynı anda 4-5 grupla çalışıyor vs.vs. Slovakya'ya komsu olduğu için yakın sık sık gidip gelebilirim. Daha önce macaristana baktığım halde onu görmemiştim.

Binbir korkuyla ve nazik cümlelerle adama mail atmaya karar verdim. Mesajıma yanıt birkaç gün sonra geldi, o birkaç günde 100 kere mail kutumu kontrol etmişimdir. Tam ümidim bitmişti ki, cevabını gördüm. Önce okudum olumsuz zannettim moralim bozuldu, sonra okudum aaa hiç de olumsuz değil, çok güzel yazmış. Hatta olabilecek en güzel cevabı vermiş. Özgeçmişini inceledim, istediğin kadar gelip kalabilirsin, çalışma grubumuz var burda ona katılırsın, ben gerekli evraklar için yardımcı olurum diyor. Müthiş bir haber, inanamıyorum.

Ce'nin söylediğine göre, yayın sayım fazla olmasa da altyapım iyiymiş kıyaslanınca. Bir sürü ders vermişim, birçok yaz okuluna katılmışım. Birçok program, teorik fiziğin ileri düzey konularına hakimim falan. Sadece bir başlangıca ihtiyacım varmış. İçimdeki potansiyeli ortaya çıkaracak bir motivasyona... Diğer yandan beni tanıyan herkes benzer şeyleri söylüyor ama ben tüm yaşadığım olumsuzluklara o kadar gömülmüşüm ki kabuğumda kala kala kendime güvenim azalmaya başlamış.

Devmı yarın

4 yorum:

  1. Bak işte bu son haber çok iyi. Akan su yolunu buluyor. İnanır mısın kızım Edinburg'a sırf orada kendi alanında çalışan bir profesöre kendini göstermeye gitti diyebilirim.
    Göstermiş de nitekim.
    Sen yolunu açmazsan kimse senin için hiçbirşey yapmaz.
    Boş ver bizim entrika yuvası üniversiteleri, git kendine nezih, huzur dolu bir hayat kur.Çok çalış. Oralarda yüksel. Burada aşşağıdan tırmanacağım diye uğraştığın yere direkt tepeden gel.
    Allah gayretlerini karşılıksız bırakmasın. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Bin aydan daha hayırlı olan Kadir gecenizi tebrik eder Allah'tan hayırlara vesile olmasını niyaz ederim.

    Saygılarımla. Fuat Gencal

    YanıtlaSil
  3. :( kafası basan bilim adamları türkiyeden göçüyor... sende haklısın burada uğraşıp uğraşıp kapıdan atılmak var .. Türkiye adına üzülüyorum ... Avrupada nasıl oluyor bu işler yahu?? master ve doktorasını tamamlayanlar ... hadii işin bitti "güle güle " mi deniliyor ?

    YanıtlaSil
  4. merhaba hayatta neler istiyorsanız hepsinin gerçeklemesiniz diliyorum.
    size mail attım ,yorumlarınızla ulasmaya calısıyorum umarım sızı rahatsız etmıyorumdur ama lutfen banada cevap yazarsanız dunyalar benım olacak lutfen banada yardım edermısınız.

    YanıtlaSil