27 Mayıs 2010 Perşembe

# broşür # kartvizit

Kendir İpinden Minik Sepet


Yine oldukça zaman önce örüp bitirdiğim ve ablamın yeni evine verdiğim bir sepet.


Daha önce de biraz daha ufağını örmüştüm ve kayınvalideme vermiştim ki onun resimleri de vardı ama nerde..

[sticker]

3 akşamdır evimdeyim ve işlerim o kadar çok ki, Ce yanımdayken olduğuna göre çok daha geç saatte yatıyorum. Duyunca kızıyor, benim yanımda uyuyordun şimdi uyumuyorsun diye :)

Ama napıyım onun yanında öyle huzurlu oluyordum ki, kollarının arasında uyuya kalıyordum her akşam dizi izlerken :)

Aşağıda bir önceki blogun kartvizit, sticker ve broşür tasarımları. Blogla uyumlu biraz farklı.. Bu tasarımı yaparken yeşil ve mavinin ne kadar uyumlu olduğunu anladım. Önceleri pek yakıştıramazdım.


[Kartvizit]

[Broşür]

19 yorum:

  1. Sepet ve şablon harika canım elleri
    ne,emeğine sağlık öpüyorum...

    YanıtlaSil
  2. gece sepetin bir harika olmuş..ama kendir ipini ilk kez duyuyorum...yüncülerde satılıyormu.....ellerine sağlık tatlım....

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık çok güzel olmuş sepet..bu şablonları hangi programla yapıyosun acaba.?* çok güzell olmuşş

    YanıtlaSil
  4. Sepete bayıldım,çok cici:)

    Emeğine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  5. sepeti nasıl ördüğünüzü merak ettim. Bu arada tasarımalrınıza bayılıyorum sizden sıkı bir ders alsam bende böyle güzel tasarımlar yaparmıyım ki:)

    YanıtlaSil
  6. sepete bayıldım çok güzel olmuş resimden anladığım kadarıyla sık iğne olarak örülmüs mümkünse deytay anlatabilirmisiniz sevgiler

    YanıtlaSil
  7. bende sepetin nasıl yapıldığını öğrenebilirmiyim?
    tabi çok vakit alamzsa
    bende aldım ipten ama bir türlü tuttaramadım :(

    YanıtlaSil
  8. bende sepetin nasıl yapıldığını öğrenebilirmiyim?
    tabi çok vakit alamzsa
    bende aldım ipten ama bir türlü tuttaramadım :(

    YanıtlaSil
  9. bu kadar ilgi gösterileceğini tahmin etmiştim çok teşekkürler

    sepeti sık iğne ile 5 numaralı tığ ile ördüm. Ancak bu 5 numara tığlar dantel için ve yün için ayrı imiş, benimki yün için olan şiş gibi kalın ve plastik.

    zincir çekip çember yaptıktan sonra sık iğne ile dolduruyorsunuz. Ancak bu ipi örmek biraz zor, sert olduğu için zor şekil alıyor. Sürekli sık iğne örerken arada arttırmak gerekiyor. Dairelerin iç kesimlerinde daha sık (mesela iki atımda bir) dairenin dışına doğru ( 5 atımda bir ) gibi arttırmak gerekiyor. Ben bu artımları örgünün gidişatına göre belirliyorum kuralsız. Örerken merkezden yukarı doğru düz bir çizgi çizdiğinizi düşünün, tığın hizası bu çizginin gerisinde kalıyorsa arttırmanız gerekiyordur.

    Belli bir büyüklüğe ulaştığınız zaman kıvırmak amacıyla arttırmayı bırakmalısınız ki dönmeye başlasın. Bu durumda silindir kıvamına gelecek. Ben ağıza doğru biraz sıkıştırıp toparladım, bunun için de son sıralarda atlayarak sıkıştırmak lazım

    Kapağını da benzer şekilde örüp tahta boncukla sap yaptım. Bu kadar

    YanıtlaSil
  10. Ge-ce bayıdım ben buna ya süper bişey bende de var bu ipten kutu süslemek için kullanıyorum ve fiyonk bile zor atılıyor kaldı ki nasıl örerim ben bunu diye düşünüyorum :) Özellikle kağaı ve sapı çok şeker ya ellerine sağlık ablacığın evinde güzel günlerde kullansın.
    Eşin konusunda ise umarım herşey gönlünüze göre olur ve çekilen cefanın sefasını sürersiniz biran evvel.
    Görüşmek üzere sevgiler.
    Aaaa şablonu unuttum tam benim favori renklerim süper şeker, süper canlı, enerjik olmuş fikrine sağlık ge-ce :)
    Sevgiyle...

    YanıtlaSil
  11. çok güzelmiş, elinize sağlıkk...ne kadar beceriklisiniz;) çok isterdim ben de böyle güzel şeyler yapabilmeyi, sizin bloga baka baka kaparım belki bişeyler:)

    YanıtlaSil
  12. Gececimmm o sepetler süper olmuşşş.

    Benim aradığım gibi , tam da go taşlarımızı koymak için . Ne sepetler bulduk ama ya büyük geldi ya da küçük . Eline sağlıkk

    YanıtlaSil
  13. Canım sepet çok şık.. kardeşin olmak varmış :) iyi günlerde kullanılsın...
    Şablonlar içinde ellerine sağlık..

    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  14. Canım, ellerine sağlık, gercekten sıradışı olmuş, hem doğal hem göze hitab ediyor.

    Bu arada bişey sorucam, bu etiket ve sticker çalışması için hangi resim programını kullanıyorsun?

    YanıtlaSil
  15. blog tasarımı ve tüm diğer tasarımlar için photoshop tarzı programlar gerekiyor, ben eskiden beri elim alıştığı için Ulead PhotoImpact kullanıyorum ama böyle bir çok program var hepsi aynı işi yapıyor, Adobe Photoshop, Illustrator, açık kaynaklı Inkscape vs

    YanıtlaSil
  16. Sağol canım, ilk geçen yılda sorduğumda photoimpacktı söylemiştiniz, o zamandan beri bende kullanıyorum, deneme süresi bitince kulananmadım, format attıkça tekrar yüklüyordum, ancak baş edemedim, satın almaya kalktım, netten cesaret demedim, izmirde dolaşmadığım firma kalmadı, istanbulda varsa vardır dediler, orayada sorduttum sonuç yok, oğlum creaklamak istedi uymadı, en sonunda bilgisayarcı bir tanıdık, full olanını indirdi creakli olanını, ama neden frame ve diğer bir çok özelliği kullanamayırum, uyarı penceresi çıkıyor ve browsert diyerek bişey yüklemem isteniyor ama bir türlü anlayamadım. Neyse artık olduğu kadar, bunun yanına photoscape ve photobie kullanıyorum, sanırım photoshopuda öğrenmek lazım. Bu etiket ve logolar için acaba başka bir programmı var diyerek seni rkahatsız ettim, cevabın için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  17. Csnım örme sepeti çok sevdim. biz de bir ara netten görüp annemle denemiştik benim tokalarım için minik sepet örmeyi böyle ama olmamıştı böyle sert durmadı benimkiler. demek böyle özel bir ip kullanmak lazımmış..renklileri de pek güzel oluyor.kendir ipi demişsin ismi bu mu? bu konuda fikir verirsen sevinirim canım.bende bi denerim alıp..ayrıca kartvizit ve broşür de çok güzel..ellerine sağlık.sevgiler canım..yeni haberlerini bekliyorum..

    YanıtlaSil
  18. Bake My Day'in tüm tasarımı şahane olmuş Gececim, yeşil ve mavi birleşmiş bloga renk gelmiş.Güle güle kullansın Deniz hn,

    Sepet de çok güzel,sıradışı...Bunu ancak becerikli kızlar yapabilir sen gibi :)

    YanıtlaSil
  19. sepet harika olmuş.şablonlara zaten on numaraa

    YanıtlaSil