9 Kasım 2009 Pazartesi

# Craft # Tasarim

Ev Yapımı Doğal



Annem her yıl evde tarhana yapar ve kızlarına da dağıtır. Geçenlerde okulda hocalarımdan biri Trakyalıların tarhanalarının iyi olduğunu söylemişti  bir sohbet sırasında,  ve ardından bana sormuştu özel bir pişirme yönteminiz var mı diye.



Ben de anlattım ama, özellikle sucuklu tarhanayı bilmiyorlarmış. Sanırım çoğu kimse bilmiyor, ilk fırsatta yapıp Tarifsiz Bir Gece'ye koyacağım. Müthiş bir lezzet.



Anneme bu durumu anlattığımda, onlara da götürmem için bana fazladan tarhana vermişti. Ben de bir çeşit özel paketleme yaparak vermeyi düşündüm.



Aklımda yağlı fırın kağıdını kese kağıdı gibi katlayıp, birkaç küçük dikişle dikmek ve şık bir etiketle sunmak vardı. Pazar günü deneme amaçlı bir tane yapayım dedim.



Sonra bir baktım yağlı kağıtlardan evde kalmamış, birden aklıma normal fotokopi kağıdına güzel fontlarla birşeyler yazıp, çıkartıp onu katlamak geldi. İyi ki de gelmiş. Üstelik şansıma aldığımız zaman hayal kırıklığına uğradığımız, hafif sarımtırak fotokopi kağıtlarından vardı bolca. Eskimiş kağıt gibi. Şimdi bu tarz amaçlarla bitiririm ben onları yaşasın.



Word'de birkaç şey yazdım ve yazıcıdan kağıdı çıkardım. Yalnız yukarıda görülen katlanmamış kağıt  yanlış oldu. Çünkü yazı ortalanmalıydı, ki ikinci çıktıyı öyle yaptım. Katlandığında ek yeri arkaya geliyor böyllikle. Arka kısmını yapıştırdım alt  birleşim yerini de zımbaladım. Tarhanayı, paketin içine önce buzdolabı poşetine koyduktan sonra yerleştirdim. Ağzına da delgeçle açtığım deliklerden kendir ipi geçirip bağladım. Doğal bir ürün için doğal görünümlü bir sunum oldu.

Bu deneme için yaptığım ama çok beğendiğim tarhana paketini de akşam kayınvalideme götürdüm.

30 yorum:

  1. afıyetle yıyın , yesınler tarhanayı ve arkadasım sen ne marıfetlı bır ınsansın , soylermısın :)

    YanıtlaSil
  2. paketleme çok şık olmuş, emeğine sağlık canım.


    bizim tarhanamız un gibi incecik olur ve beyaz yaparız. bişi katmayız içine. pişirirken ekleriz biraz salça ve bol baharat.



    anneciğinin ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  3. paket çok şirin olmuş, orjinal :) afiyetle yiyin:)

    YanıtlaSil
  4. çok şık olmuş paketi, anneciğin yapsa sen paketlesen biz de satın alsak nasıl olur:)

    YanıtlaSil
  5. papatyacım bizde de çok çeşit tarhana var beyazı da var ama bunu daha çok beğeniyoruz tam malzemelerini anneme sorucam daha sonra emin değilim şimdi ama içinde yok yok o kadar zengin ki çok besleyici

    YanıtlaSil
  6. sucuklu tarhana mı?? ımmmmm güzel olsa gerek..:)

    paketler çok güzel gözüküyor..;)

    YanıtlaSil
  7. sucuklu tarhana bizde de sık yapılır. olmadı bir diş sarmısak doğrarız pişerken içine.
    ambalaj harika olmuş.
    Annein de senin de ellerine sağlık Gececim.

    YanıtlaSil
  8. bizdeki bub aynısı oluyor. (akdenizliyiz)
    tarhana sade, nohutlu, sucuklu, hatta pastırmalı olabilir ama illaki boool bol sarmısaklı olamalı.
    oohhh kış günleri şöyle dumanı tüterken sıcacık içmeli :)

    YanıtlaSil
  9. GeCecim sen evde geçirdiğin her anı muhteşem değerlendiriyorsun,bu paketlerin güzelliği ne böyle..

    Bereketli olsun,

    YanıtlaSil
  10. Pakete bayıldım ,süper ve çok şık bir sunum olmuş...
    Sucuklu tarhanayı bilmeyenlerdenim,merakla bekliyorum tarifi...

    YanıtlaSil
  11. paketi görür görmez senin yaptığını anlamıştım. :) tarhana da eminim süperdir de paket başka bir güzel olmuş. :)

    YanıtlaSil
  12. sucuklu tarhanayı ben de ilk defa duyuyorum ve çok merak ettim. ambalaj nefis olmuş. çok yaratıcı. elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  13. Anneciğinin ellerine sağlık, sunum harika...iyi günlerde afiyetle yiyin. Bu arada sucuklu tarhanayı ben bilmem mi duygulandım şimdi bak:(( benim canım annem pazar sabahları koca bir tepsiye bayat ekmekleri doğrar,onları hafifçe ıslatıp kendi elleriyle yaptığı tarhanayı üzerine döker,biraz yağ sucuk ya da pastırmayla lezzetini tamamlardı,beyaz peynir de ufaladığıda olurdu.Sofrada yeşil soğan ve çay mutlaka olur,bu yemeği özellikle ayrı ayrı tabaklara koymaz ortadaki tepsiden ailece yerdik...Ne güzel günlermiş ne güzel:((

    YanıtlaSil
  14. ohhh anacığımın tarhanası paketlenince çok cazibeli olmuş süper bir fikirmiş çok da şık duruyor paketler ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  15. senin bu sunum olayın blogunun başındaki slayt başta olmak üzere kahve tarhana derken bitiriyor beni :)
    ince zerafet bravo :)

    YanıtlaSil
  16. Tarhanayı çok severim ama sucuklusunu ilk defa duydum.Yazarsan öğreniriz.Paketleme de harika olmuş,ne güzel bir hediye,herşeyi el yapımı.

    YanıtlaSil
  17. ah mallacığıms eni üzmek istememiştim ki ben:(

    YanıtlaSil
  18. bayılırımm tarhana çorbasına...
    paketleme harika olmuş ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  19. Yok canım ne demek.. geçti bile:))

    YanıtlaSil
  20. tarhana sevdiğim çorbaların başında gelir.. sunumuz harika olmuş yabancı blogları aratmayan cinsten...

    YanıtlaSil
  21. zerafet timsalisin vesselam...
    harika olmuş...

    tarhananın kokusu da buralara kadar geldi missss....

    YanıtlaSil
  22. SOFRADA BANA DA BİR YER VARMI SOĞANDA OLSUN LÜTFEN
    AFİYET OLSUN
    SUNUM DA ÇOK GÜZEL ELLERİNE SAĞLIK

    YanıtlaSil
  23. Anneciğinin ellerine sağlık,paketleme çok şık...
    afiyet olsun..

    YanıtlaSil
  24. Sucuklu tarhanayı ilk defa duydum. Enteresanmış. "Ev yapımı doğal" paketi de çok orjinal olmuş. Bende gümüş takı yaptığım dönemde yüzüğüme yaptığım minik çiçekleri değişik renk ojelerle renklendirmiştim. İnsan biraz düşününce orjinal şeyler bulabiliyor. İnsanları bu şekilde düşünmeye teşvik ettiğiniz için tebrik ederim.

    YanıtlaSil
  25. tarhana da sunumu da muhteşem inanılmazsın:)sucuklu tarhana biz de yaparız, bir de kavrulmuş kıymayla bilir misin? iyice kavurup corbanın uzerine dokulur...onumuz kış bol bol içiçez tarhana..afiyet olsun

    YanıtlaSil
  26. tarhana da sunumu da muhteşem inanılmazsın:)sucuklu tarhana biz de yaparız, bir de kavrulmuş kıymayla bilir misin? iyice kavurup corbanın uzerine dokulur...onumuz kış bol bol içiçez tarhana..afiyet olsun

    YanıtlaSil
  27. tarhana da sunumu da muhteşem inanılmazsın:)sucuklu tarhana biz de yaparız, bir de kavrulmuş kıymayla bilir misin? iyice kavurup corbanın uzerine dokulur...onumuz kış bol bol içiçez tarhana..afiyet olsun

    YanıtlaSil
  28. Ge-Ce muhteşem ve çok şık bir fikir, harikasın! Ellerine sağlık, anacığının da elleri dert görmesin...

    YanıtlaSil
  29. gececim ya ben tarhana çorbasına bayılırım, en sevdiğim ve yemek niyetine tükettiğim bir besindir. Ben kıymalı yaparım. Sucuklu olanı merak ettim. Evde de bu ara çok sucuk oldu, annemler bir dünya getirmiş, sen tarifi paylaşda ben sucukları tüketeyim.

    Kağıt ambalaj ise süper olmuş, emeğine sağlık.

    YanıtlaSil
  30. selamm
    sitenize tesadufen rastladimm
    annemde her sene tarhana yaptigi icin dikkatimi cekti;cocuklugumdan beri yaz sonunda kisa hazirlik tarhanalar yapilir ev misgibi tarhana kokardi.ogunler geldi aklima
    paylasim icin tesekkurlerr

    YanıtlaSil