Annem her yıl evde tarhana yapar ve kızlarına da dağıtır. Geçenlerde okulda hocalarımdan biri Trakyalıların tarhanalarının iyi olduğunu söylemişti bir sohbet sırasında, ve ardından bana sormuştu özel bir pişirme yönteminiz var mı diye.
Ben de anlattım ama, özellikle sucuklu tarhanayı bilmiyorlarmış. Sanırım çoğu kimse bilmiyor, ilk fırsatta yapıp Tarifsiz Bir Gece'ye koyacağım. Müthiş bir lezzet.
Anneme bu durumu anlattığımda, onlara da götürmem için bana fazladan tarhana vermişti. Ben de bir çeşit özel paketleme yaparak vermeyi düşündüm.
Aklımda yağlı fırın kağıdını kese kağıdı gibi katlayıp, birkaç küçük dikişle dikmek ve şık bir etiketle sunmak vardı. Pazar günü deneme amaçlı bir tane yapayım dedim.
Sonra bir baktım yağlı kağıtlardan evde kalmamış, birden aklıma normal fotokopi kağıdına güzel fontlarla birşeyler yazıp, çıkartıp onu katlamak geldi. İyi ki de gelmiş. Üstelik şansıma aldığımız zaman hayal kırıklığına uğradığımız, hafif sarımtırak fotokopi kağıtlarından vardı bolca. Eskimiş kağıt gibi. Şimdi bu tarz amaçlarla bitiririm ben onları yaşasın.
Word'de birkaç şey yazdım ve yazıcıdan kağıdı çıkardım. Yalnız yukarıda görülen katlanmamış kağıt yanlış oldu. Çünkü yazı ortalanmalıydı, ki ikinci çıktıyı öyle yaptım. Katlandığında ek yeri arkaya geliyor böyllikle. Arka kısmını yapıştırdım alt birleşim yerini de zımbaladım. Tarhanayı, paketin içine önce buzdolabı poşetine koyduktan sonra yerleştirdim. Ağzına da delgeçle açtığım deliklerden kendir ipi geçirip bağladım. Doğal bir ürün için doğal görünümlü bir sunum oldu.
Bu deneme için yaptığım ama çok beğendiğim tarhana paketini de akşam kayınvalideme götürdüm.
afıyetle yıyın , yesınler tarhanayı ve arkadasım sen ne marıfetlı bır ınsansın , soylermısın :)
YanıtlaSilpaketleme çok şık olmuş, emeğine sağlık canım.
YanıtlaSilbizim tarhanamız un gibi incecik olur ve beyaz yaparız. bişi katmayız içine. pişirirken ekleriz biraz salça ve bol baharat.
anneciğinin ellerine sağlık..
paket çok şirin olmuş, orjinal :) afiyetle yiyin:)
YanıtlaSilçok şık olmuş paketi, anneciğin yapsa sen paketlesen biz de satın alsak nasıl olur:)
YanıtlaSilpapatyacım bizde de çok çeşit tarhana var beyazı da var ama bunu daha çok beğeniyoruz tam malzemelerini anneme sorucam daha sonra emin değilim şimdi ama içinde yok yok o kadar zengin ki çok besleyici
YanıtlaSilsucuklu tarhana mı?? ımmmmm güzel olsa gerek..:)
YanıtlaSilpaketler çok güzel gözüküyor..;)
sucuklu tarhana bizde de sık yapılır. olmadı bir diş sarmısak doğrarız pişerken içine.
YanıtlaSilambalaj harika olmuş.
Annein de senin de ellerine sağlık Gececim.
bizdeki bub aynısı oluyor. (akdenizliyiz)
YanıtlaSiltarhana sade, nohutlu, sucuklu, hatta pastırmalı olabilir ama illaki boool bol sarmısaklı olamalı.
oohhh kış günleri şöyle dumanı tüterken sıcacık içmeli :)
GeCecim sen evde geçirdiğin her anı muhteşem değerlendiriyorsun,bu paketlerin güzelliği ne böyle..
YanıtlaSilBereketli olsun,
Pakete bayıldım ,süper ve çok şık bir sunum olmuş...
YanıtlaSilSucuklu tarhanayı bilmeyenlerdenim,merakla bekliyorum tarifi...
paketi görür görmez senin yaptığını anlamıştım. :) tarhana da eminim süperdir de paket başka bir güzel olmuş. :)
YanıtlaSilsucuklu tarhanayı ben de ilk defa duyuyorum ve çok merak ettim. ambalaj nefis olmuş. çok yaratıcı. elinize sağlık.
YanıtlaSilAnneciğinin ellerine sağlık, sunum harika...iyi günlerde afiyetle yiyin. Bu arada sucuklu tarhanayı ben bilmem mi duygulandım şimdi bak:(( benim canım annem pazar sabahları koca bir tepsiye bayat ekmekleri doğrar,onları hafifçe ıslatıp kendi elleriyle yaptığı tarhanayı üzerine döker,biraz yağ sucuk ya da pastırmayla lezzetini tamamlardı,beyaz peynir de ufaladığıda olurdu.Sofrada yeşil soğan ve çay mutlaka olur,bu yemeği özellikle ayrı ayrı tabaklara koymaz ortadaki tepsiden ailece yerdik...Ne güzel günlermiş ne güzel:((
YanıtlaSilohhh anacığımın tarhanası paketlenince çok cazibeli olmuş süper bir fikirmiş çok da şık duruyor paketler ellerine sağlık:)
YanıtlaSilsenin bu sunum olayın blogunun başındaki slayt başta olmak üzere kahve tarhana derken bitiriyor beni :)
YanıtlaSilince zerafet bravo :)
Tarhanayı çok severim ama sucuklusunu ilk defa duydum.Yazarsan öğreniriz.Paketleme de harika olmuş,ne güzel bir hediye,herşeyi el yapımı.
YanıtlaSilah mallacığıms eni üzmek istememiştim ki ben:(
YanıtlaSilbayılırımm tarhana çorbasına...
YanıtlaSilpaketleme harika olmuş ellerine sağlık canım..
Yok canım ne demek.. geçti bile:))
YanıtlaSiltarhana sevdiğim çorbaların başında gelir.. sunumuz harika olmuş yabancı blogları aratmayan cinsten...
YanıtlaSilzerafet timsalisin vesselam...
YanıtlaSilharika olmuş...
tarhananın kokusu da buralara kadar geldi missss....
SOFRADA BANA DA BİR YER VARMI SOĞANDA OLSUN LÜTFEN
YanıtlaSilAFİYET OLSUN
SUNUM DA ÇOK GÜZEL ELLERİNE SAĞLIK
Anneciğinin ellerine sağlık,paketleme çok şık...
YanıtlaSilafiyet olsun..
Sucuklu tarhanayı ilk defa duydum. Enteresanmış. "Ev yapımı doğal" paketi de çok orjinal olmuş. Bende gümüş takı yaptığım dönemde yüzüğüme yaptığım minik çiçekleri değişik renk ojelerle renklendirmiştim. İnsan biraz düşününce orjinal şeyler bulabiliyor. İnsanları bu şekilde düşünmeye teşvik ettiğiniz için tebrik ederim.
YanıtlaSiltarhana da sunumu da muhteşem inanılmazsın:)sucuklu tarhana biz de yaparız, bir de kavrulmuş kıymayla bilir misin? iyice kavurup corbanın uzerine dokulur...onumuz kış bol bol içiçez tarhana..afiyet olsun
YanıtlaSiltarhana da sunumu da muhteşem inanılmazsın:)sucuklu tarhana biz de yaparız, bir de kavrulmuş kıymayla bilir misin? iyice kavurup corbanın uzerine dokulur...onumuz kış bol bol içiçez tarhana..afiyet olsun
YanıtlaSiltarhana da sunumu da muhteşem inanılmazsın:)sucuklu tarhana biz de yaparız, bir de kavrulmuş kıymayla bilir misin? iyice kavurup corbanın uzerine dokulur...onumuz kış bol bol içiçez tarhana..afiyet olsun
YanıtlaSilGe-Ce muhteşem ve çok şık bir fikir, harikasın! Ellerine sağlık, anacığının da elleri dert görmesin...
YanıtlaSilgececim ya ben tarhana çorbasına bayılırım, en sevdiğim ve yemek niyetine tükettiğim bir besindir. Ben kıymalı yaparım. Sucuklu olanı merak ettim. Evde de bu ara çok sucuk oldu, annemler bir dünya getirmiş, sen tarifi paylaşda ben sucukları tüketeyim.
YanıtlaSilKağıt ambalaj ise süper olmuş, emeğine sağlık.
selamm
YanıtlaSilsitenize tesadufen rastladimm
annemde her sene tarhana yaptigi icin dikkatimi cekti;cocuklugumdan beri yaz sonunda kisa hazirlik tarhanalar yapilir ev misgibi tarhana kokardi.ogunler geldi aklima
paylasim icin tesekkurlerr