22 Haziran 2009 Pazartesi

# ben # Düşünce Yazıları

Hiç Yazasım Yok

Sıcaklardan mıdır nedir bilemiyorum. Paylaşmayı bekleyen birçok şey var kafamda, bunun yanı sıra bazı sorular oluyor mail aracılığıyla çeşitli konularda bilgi isteyen, onlar da var yazılacak.. Amma velakin kendi bloguma bakmak dahi istemiyorum.

Öncelikle şablonuma bir değişklik lazım kara kara yaz havasına hiç uymuyor. Oysa ben kolay kolay değişikliği sevmem. Wordless Sunday fotoğraflarımı daha büyük koymak istiyorum , bilmem farkettiniz mi dün onu bile yayınlamadım.

Günün anlam ve önemine uygun resim olsun diye babamın resimlerini koyacaktım, resimleri düzenledim baktım kaldım. Yayınlamadım.

Elbetteki her kız ve babası çok yakındır, ben de öyleyim. Ben ailenin en küçük kızı olduğum ve babam da geç evlenmiş olduğu için babam ile benim ilişkim biraz daha farklı.

Mesela ben babamın siyah saçlı halini bilmem, küçükken okulda herkesin babası genç benimki yaşlı diye düşündüğüm olmuştu. Buna rağmen babam acayip yakışıklıdır ve karizmatiktir, film artislerine benzer. Hele askerliğini bahriye olarak yaptığı zamanlardaki resimlerini görseniz.

Neyse ne diyordum, babam ben küçükken emekli olduğu için (normalden biraz erken olmuş) işten gelen baba figürü yok benim anılarımda. Buna rağmen ancak şimdilerde idrak edebildiğim harika bir nimete sahiptim ki, hem annem hem de babam evde olmuş oluyordu. Bu hiç bir çocuğun elde edemeyeceği bir fırsat ve ben sahiptim. Babamla çok zaman geçirir birçok şey yapardık (hala da yaparız). Küçükken karnına oturur saatlerce göğüs tüylerini tarar toka takmaya çalışırdım :P

Zaman geçtikçe ve özellikle evlendikten sonra babamın yüzüne bakmak bile beni çok duygulandırıyor. Gözlerinde gördüğüm o anlamlar beni can evimden vuruyor. Benim hep yanımda olmamı istiyor biliyorum ama sevdiğim ve iyi biriyle evlendiğim için de mutlu, siz mutlu olun yavrum diyor. Ben ablamlara göre daha uzak oturduğum ve daha seyrek görüşebildiğimiz için, belki de gözbebeği olduğum için.

Ergenlik yıllarımda babamı üzdüm her genç gibi. Ani çıkışlarım, isyanlarım oluyordu. O yıllarda insan kendini nasıl da hemen büyümüş sanıyor. Şimdi ne kadar keşke desem de yaşadığım herşeyin beni olgunlaştırmasında etkisi olduğunu biliyorum. Daha fazla zaman kaybetmemeyi her anı güzel geçirmeyi umuyorum artık.

Okulda ise sınav dönemindeyiz. Tüm üniversiteler tatil oldu bir biz kaldık herhalde. Daha finaller yeni başladı, bütler var sonra bir de afların 3 ve 4 hakları varmış. Eskiden olan ama 10 yıldır olmayan 2. öğretim ise bu yıl açılacakmış. yandık ki ne yandık sormayın. Kadrolarda ise halaa bir gelişme yok, galiba kapı önüne konulacağız öyle görünüyor. Artık olsun ya da olmasın demiyorum usandım. Hayırlısı neyse o olsun farketmez.

Bir de en mükemmel :P asistan olarak birçok görevde yer alıyorum. Şimdilerde mezuniyet şenliği hazırlıklarındayız. Herkes 1-2 alt komisyonda görevliyken en fazla sayıda (4) ve bu durumda olan tek kişi bendeniz. Neyse ki her işin altından kalkıyoruz. Sponsor arayışlarımız vardı, birçok kişi eli boş dönmüşken ben 4 tane buldum, seçemiyoruz şimdi. Zannediyorum blogculuk ikna kabiliyetimi arttırdı, tek maille işi bitirdim. Ama ne mail, görseniz okuyan hemen kabul ederdi, işsiz kalırsam reklamcı olayım bari.

Hiç yazasım yok dedim amma uzun yazmışım, hadi hoşçakalın.

16 yorum:

  1. bir de yazasın olsa... banada bi sponsor bulsana valla üzmem kırmam pamuklara sararım :D

    YanıtlaSil
  2. Canım benim Allah dağ gibi babanın yokluğunu göstermesin.Hepinize sağlıklı mutlu ömürler.Yapmak istediklerini teker teker yap.Hepsini birden yapmaya çalışırken sıkar seni...
    Hayırlı sabahlar.

    YanıtlaSil
  3. bİZ DE BABAMLA ÇOK ŞEY PAYLAŞTIK, İLK ÇOCUĞU ERKEK OLSUN İSTEMİŞ (İÇİN İÇİN) AMA İZLERİNİ HEP BELLİ ETMİŞ BENDE :)
    HABERLERİ İZLERİZ, GAZETE HABERLERİNE YORUM YAPARIZ, MAÇ İZLERİZ YORUMLARız birlikte. Severim babamla zaman geçirmeyi. Şimdi çocuklardan vakit bulamıyorum ama eskişden daha sık yapardık. hatta anneme söylediği çok şeyi konuşur paylaşır benimle. İçine kapanıktır, derdini sıkıntıosını fazla belli etmez o nedenle keyifsizse eğer Kardeşlerim de annem de hep der, bi deş bakalım babanı ne olmuş o sana çözülür ancak diye :))
    Çok yaşayasın emi ne çok anı getirdin aklıma :)))

    Hadi hadi bi silkelen değiştir şu koyu renk temayı içimiz açılsın :))

    YanıtlaSil
  4. böyle olur hep, hiç yazasın yokken bir bakmışsın kelimeler birbirini kovalıyor. bak iyi ki yazmışsın :) babanla aranızda ki ilişki çok güzelmiş, bende babamın gözbebeğiyim ve onun gözlerine baktığımda beni ne kadar sevdiğini hemen anlarım. Allah babalarımıza uzun ömürler versin inşallah.

    YanıtlaSil
  5. Ama süper anlatmışsın babanı yaa ne mutlu sana:) Allah yokluklarını göstermesin başımızdan eksik etmesin kesinlile öpüldün.

    YanıtlaSil
  6. Babalar günü kutlu olsun. Her zaman kıymet bilmek gerekiyor, ben çok özledim babamı.........

    YanıtlaSil
  7. oynayamam yerim dar diyenden kork diye boşa dememişler :))))

    hiç yazasın yokmuş

    ama bak ne güzel yazmışsın
    mezuniyet şenliğini ünv.de ben ve 3 arkadaşım organize etmiştik çok eğlendik
    darısı başına


    sevgiler

    YanıtlaSil
  8. saglıklı mutlu hep beraber olmanız dılegıyle.

    YanıtlaSil
  9. Ne kadar sansliymissin gercekten, babanla cok vakit gecirmek güzel olmus belliki. Keske resimleride ekleseydin merak ettim :)
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  10. bence sıcaklardan, dışarıdan yeni attım kendimi serhat'ın ofise. aman allahım nasıl sıcak... hiçbir şey yapasım yok :) daha bi sürü fotoğraf var amaaaaan :)))

    YanıtlaSil
  11. Canımcım yazının başlığını ve kendini görünce şaşırdım :) çelişkidesin :P şaka şaka...
    böyle hayatınızdan kesitler anlatıyosun ya canımcım çok benzetiyorum kendiminkine...Benim babişimde benim küçüklüğümde hep evimizdeydi aynı seninki gibi, Almanyada uzun yıllar çalışmış ve buraya temelli dönüş yaptığımızda çalışmamıştı ufak tefek meşgaleler dışında...Kendi küçüklüğümü hatırladım yazınla...çok öpüyorum seni canımcım...

    YanıtlaSil
  12. yazacak çok şeyin varmış, ne güzel bir yazı olmuş. Babanla arandaki ilişkiye hayran oldum, gençken çok problemler yaşayabiliyoruz,ben de öyleydi, sonra daha bir güzelleşti ilişkimiz. Allah onları başımızdan eksik etmesin.
    Okulda da kolaylıklar diliyoruz.

    YanıtlaSil
  13. ben yazını daha yeni görüyorum biliyorsun girwemiyorum ve bloglara bile bakamıyorum...ancak bir yastiktaya yayınlanacak yazıları gecenin 12 sinden sonra bulabiliyorum:(
    babam hakkındaki düşüncelerini çok güzel nakletmişsin duygulandım haliyle...canım benim...

    YanıtlaSil
  14. Allah babana ve annene hayırlı uzuuun ömürler versin.

    Yaz geldi yazma hevesleri gitti maalesef. Ama herşeyin tadını çıkarmak lazım, kışın da yaz gelsin istiyorduk :) Bu arada sayfanı en güzel şekilde yaz temasıyla süsleyeceğine eminim, yaz geceleri gibi :) Selamlar...

    YanıtlaSil
  15. sürekli yazmak da zor gececim,bence sadece içimizden gelince yazalım diye şartlandırsak kendimizi daha kolay olacak dökmek :)

    YanıtlaSil
  16. Bazen ruh halimizde oluyor böyle iniş çıkışlar. Okulun son zamanlarından kaynaklı yoğunluktan olmuştur belki. Şimdi daha iyisindir inşAllah. Allah babacığına uzun ömür versin. Hislerini ne güzel aktarmışsın. Okurken duygulandım.
    sevgiler...

    YanıtlaSil