3 Haziran 2009 Çarşamba

# blogger ipuçları

Google Arama Sonuçlarına Yorum Eklemek

Üzerine tıklayıp yakından bakabilirsiniz.

Merhabalar herkese, yine fazla ara verdim değil mi? Bu aralar nedense canım pek birşey yazmak istemiyor ama Bir Yastıkta'dan da kopamıyorum. Ziyaretçilermizin memnuniyeti arttıkça ona daha çok ağırlık vermeye başladım.

Bir süredir Bir Yastıkta'nın ziyaretçi sayısı gayet iyi gidiyor. Bir çok aramada ilk sayfada yer alıyor ve haliyle epey popüler oldu. Bu popülerliğinin bir de olumsuz tarafı var tabi, başta forumlar olmak üzere bir çok site araştırmalarımızı çalıyor. Bu konuda bir uyarı da yazdım siteye. Bizi link vermedikleri gibi orjinal siteyi bile vermiyorlar.

Neyse efendim bizim resimleri başka sitelerde görünce haliyle yorum yazıp uyarıyoruz ama dikkate alan, hatta yorumu yayınlayan dahi yok. Bende gördükçe Google dan onlara yorum bırakıyorum.

Google'da oturum açarak girdiğinizde normalde gözükmeyen ilave pencereler çıkıyor. Bu pencerelerde isterseniz beğendiğiniz siteyi aramalarda üst sıralara yerleştirip kaldırabiliyorsunuz ve yorum gönderebiliyorsunuz. Ben de bu sitelere yorum bıraktım. Bu durumda arama sonuçlarında bu siteler için kaç gönderi olduğu yazıyor.

Yalnız çözemediğim birşey var ki bunu herkesin görmesi gerekiyor normalde, ancak farklı bir hesapla oturum açtığımda göremedim. Bu konuda Türkçe kaynak bulamadım ve şu ingilizce siteyi hızlıca okudum ama çözebildiğimi söyleyemem. Yorum yazdığım hesapla oturum açtığımda ise aşağıda SearchWiki notlarını göster diye birşey var ona tıklayınca yorumlar görünüyor. Aşağıdaki resimde gösterdim.


Ve tıklayınca eğer yorum yapılmışsa onları liste halinde gösteriyor. Link verdiğim yabancı sitede memnuniyet belirten yazılar yazılmış, bizde daha çok olumsuz sitelere yazı yazılacağını düşünüyorum. Dediğim gibi farklı hesapla girdiğimde sadece kaç gönderi olduğunu gördüm ama yorumları okuyamadım. Bu konuyu daha sonra çözeceğim.



Evet buraya kadar niye yazdım. En azından kendi emeklerinizi çalan siteleri böylece etiketleyebilirsiniz diye, tabi memnun olduklarımızı da üst sıralara çıkarmalı, gerçi bu biraz doğru sonucu göstermeyebilir ya neyse.

Tabi bu oylamalar sonucu sadece kendi tarayıcımızda mı üst sırada görülmesine sebep oluyor yoksa herkesin arama sonucunda mı üst sırada gözükecek bilemiyorum. Eğer birinci şekildeyse bunun istediğimiz siteleri elimizin altına koymaktan farkı yok, pek bir değeri olmaz yani genel anlamda.

Şimdi arama sonuçlarına bakarken gönderisi bol olan sitelerden kaçmaktayım, demekki bunlar çalan siteler diye düşünüyorum.

Ama tam olarak tüm gönderileri nasıl görücez onu da çözeyim yine gelicem.

Diğer yandan bir site var ki dantel-örgü diye o siteye yorum bırakmış olmamam rağmen gönderi görünmüyor belki de bir yolunu bulup bunun gösterilmesini engellemişlerdir kim bilir? Her şey beklenir.

14 yorum:

  1. gece harikasın...yorum bombardımanına tuttum hepsine.en aşağılara yolladım birde.en azından hırsımı aldım:))
    çok sağol.
    sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Bu kötü duruma maruz kalmış bir çok arkadaşa yol gösterici olmuşsunuz. Bir gün benim de yaptıklarımı beğenip çalarlarsa ben de öyle yaparım:)))

    YanıtlaSil
  3. dur bende yorumluyum .

    YanıtlaSil
  4. Aferin GeCe valla haksızlığa bu kadar karşı gelme çabana şapka çıkarıyorum...
    ayrıca biz de öğrenmiş oluyoruz sağolasın...

    YanıtlaSil
  5. emek hırsızları ne kadar kötü bir olay geçenlerde bir blogda arkadaşın resmini çalıp arkadaş sitesine üye olmuş vatandaşın biri..oda gereken önlemleri almak için emniyete gitmiş işlemler başlamış.cezasız kalmamalı diyor haklıda bence..paylaşmak güzel benim bilmedigimi ben bir başkasından görüyorum ögreniyorum yada bir başkası benden.ya senin yaptıgın çalışmayı alıpda birde bir güzel ben yaptım diye yayınlayanlarda var..saol gece yorum olayını bilmiyordum aydınlattıgın için

    YanıtlaSil
  6. Hırsızlıkla uzun süredir uğraşıyorum.Nerelere yorumlar yazdım inanamazsın :))anlattıklarını okudum ama anlayamadım :))
    sakin kafa tekrar okumaya gelicem..

    Bir yastıkta'nın ziyaretçisi çok bol olsun inşallah...

    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  7. Bir Yastıkta,çok ziyaretçiyi hakediyor,onca emek,araştırma ve çabalarınızı çalan site hırsızları ise google'da gözükmemeyi hakediyor. :)

    Beğeni çubuğunu biliordum ama yorum eklendiğini bilmiyordum,sayende neler öğreniyoruz.

    Bu sorunu friendfeed'de sordun mu bilen vardır mutlaka.

    sevgiler,

    YanıtlaSil
  8. hiç bilmediğim bi özellikti bu. demek böyle bişey varmış... çok hoş. bizi de bilgilendirdiğin için teşekkürler :)

    emek hırsızlığının önüne geçilemiyor malesef. hepsine ağız dolusu küfür etmek istiyorum.

    YanıtlaSil
  9. Algılamakta zorlandığım bir durum: Emek hırsızlığı...Henüz çözebilmiş değilim...Bu tür insanları çözebileceğimi de düşünmüyorum...

    Canım gerçekten takdire şayan paylaşımların...Teşekkürler

    Sevgiyle kal,

    YanıtlaSil
  10. Çalıntı yazılar, konular hemen anlaşılıyor aslında. ve hiç keyif vermiyor bana onları okumak. yayınlayana nasıl bir keyif veriyor hiç anlamıyorum ve pes diyorum.
    bu bilgiler çok iyi oldu gece. teşekkür ediyorum.
    merak ettiğim acaba telif hakkı alabilirmiyiz bloğumuza? bu konu hakkında bir bilgin var mı?
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  11. Bu özellikten hiç haberim yoktu, teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  12. sinir oluyorum bu hazırcılara yhaf.hırsızlar işte noooolacak.
    canım ya yeğenine ördüğün şu aşağlarda bişe gördüm çok hoşafıma getti de hiç anlayamadım pek basmaz benim beyin şu elişi işlerini.))çok güzel örmüşsün ellerine sağlık.biraz daha inceliym bakıym çakarmıyım.sevgiler sana kocamaaan.

    YanıtlaSil
  13. üzgünüm ama o yorumların hiç bir fonksiyonu yok :) çünkü bir google hesabı açarak yaptığımız yorumları "sadece biz" görebiliyoruz...

    YanıtlaSil
  14. Great things you’ve always shared with us. Just keep writing this kind of posts.
    Regards: physion massage gun

    YanıtlaSil