12 Mayıs 2009 Salı

# faydalı ürünler

Ter Kokularına Kesin Çözüm

Merhabalar herkese....

Artık eskisi gibi yazamıyorum bloguma, doğrusu da çok farklı şeyler olmuyor hayatımda. İşe git eve gel, uyu kalk vs.

Geçen hafta sonu tatilde olmamız nedeniyle ve de bu hafta sonu da sınavım olması nedeniyle evi bayağı bir ihmal etmiştim. Dün işten geldikten sonra kaç saat olursa olsun temizlik yapacağım dedim kendi kendime. Psikolojimi bozmaya başlamıştı çünkü. İşten gelirken de aktara uğrayıp lavanta esansı almaktı fikrim. Çünkü temizlik suyuna katılan bu esansın evi mis gibi kokuttuğu, günlerce çıkmadığını okumuştum.

Aktara gidince onlarca bitki çeşidi arasında kararsız kalınca üç farklı esans aldım. Lavanta, yasemin ve vanilya.
Aldığım esanslar resimde görülenin aynısı, bunlar aslında yağ imiş ve özellikle masaj sırasında falan kullanılıyormuş. Doğrusu eve gelince temizlik suyuna koyarken çekindim acaba heryer yağlı olur mu diye? Amaan dedim boşver, böylece parkeler cilalanır hehe.

Yer silme suyuna bir kapağın dibiyle lavanta koydum. Biraz da çamasır suyu. Öyle sildim. O kadar keskin ve harika kokusu var ki bayıldım.

Toz alma suyuna ise sadece lavanta esansı koydum. Bugün bile ev hala lavanta kokuyor.

Buraya kadar başlıkla hiç alakalı yazmadım dimi. Vanilya esansından ise gelince biraz koltuk altlarıma sürmüştüm. malum işten gelince pek de hoş değildi kokusu. Sabah uyandığımda hala kokuyordu ve artık deodorant yerine bunu kullanmaya karar verdim. Bu sabah da sürdüm bütün gün hiç çıkmadı kokusu. Ce diyorki arılar üzerine gelecek dikkat et, akşam da bisküvi gibi koktuğumu söyledi.

Vanilya kokusunu çok seviyorum, vücut kokumla karıştığında yakışıyor. Bazı kokular var ki daha da iğrenç oluyor ter kokusuyla karışınca. Aslında önemli olan kişinin kendi kokusuyla bütünleşen bir koku bulmak.

Aslında bu esanslar o kadar hoşuma gitti ki düşünüyorum karıştırıp kendime has kokular üretsem. Boş bir roll-on kutusuna koyup kullanabilirim. Bebe yağı gibi bir kıvamı var.

Fiyatı ise resimdeki 20ml şişe 4 lira (ben 3 nü 10 liraya aldım) ve sadece parmağı batırıp sürmek yetiyor, çünkü çok keskin kokulu.

Şimdi kaç ml olduğuna bakmak için elime almıştım şişeyi elim mis gibi kokmaya başladı. Aslında banyo sonrası vücut yağı olarak da harika olur. Üşenmezsem öyle de deneyeyim.

Görüşmek üzere sevgiler.

52 yorum:

  1. ya bu super bır fıkır.paylastıgın ıcın tesekkur ederım.yarın bende lavanta , vanılya alayım.hem evde hemde kendımde kullanmayı denıyeyım.

    YanıtlaSil
  2. Bu üçlüyü ben de çok severim ve harika bir fikir verdin gececim süpersin...

    YanıtlaSil
  3. bu yağları hep görürüm ama almaya cesaret edemem neden bilmiyorum :) halbuki bebe yağı da kullanıyorum Ankara'da mecburen. Vanilya kokusunu ben de çok seviyorum gece'cim, denemekten zarar gelmez nasılsa kimyasal değil :) Unutmazsam alayım ben de. Ev için de kullanayım. Valla saol, harika fikir oldu.

    YanıtlaSil
  4. harika fikir vanilya kokusuna bayılırımm. Hem doğal olduğu için zararsızdırda heralde değil mii

    YanıtlaSil
  5. Vanilya kokusunu ben de severim. Temizlik için kullanmak hiç aklıma gelmemişti.

    Bu arada, kayısı yağı kullanmıştım cilde iyi geliyor diye onun kokusuda harika. Tavsiye ediyorum :)

    YanıtlaSil
  6. Bebek kokusu gibi oluyor bende seviyorum vanilya kokusunu.
    Tavsiyen için teşekkürler.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. hımmm misler gibi kokmuştur evin ve sende ne güsel bizde kullanalım bazı kokuları kamufle eder:=)

    YanıtlaSil
  8. bence yorgunluğunuzu alması için sen Ce' ye Ce de sana o yağlarla bir güzel masaj yapsın. :) annemde ne zamandan beri o yağlardan almak istiyordu güzel masaj yapar. ucuzmuş da fiyatı alayımda güzel kokular eşliğinde masajlanayım, hem de senin önerilerini yerine getirmek için kullanayım. :)

    YanıtlaSil
  9. Kayısı yağı da nemlendirici krem görevini görüyor,tavsiye ederim:)

    YanıtlaSil
  10. ne güzel bişy bu böyle denemeliyiz bizde

    YanıtlaSil
  11. Vanilya bana biraz agir geliyor tek basina, yani vanilya icerikli parfümlerden biliyorum bunuda. Ama ev icin cok güzel bir fikir ;) Bende evi süpürürken vanilya zotu döküyorum yarim paket kalmissa, makinayla süpürüyorum sonra vanilya tozlarini makinadan cikan hava vanilya kokuyor böylece mis gibi kokuyor ev süpürürken :)
    Ben Türkiye'ye gittigimde bu markanin aynisinin gül yagini almistim ama kullanamadan tarihi gecti :S Ayrica o zaman gittigim aktarda cok yagin tarihi gecmisti baktigimda :S
    Sen kullan sonuclari yazarsin bize eger cildede iyi gelirse :)

    YanıtlaSil
  12. aktara gider gitmez ilk işim lavanta ve vanilya yağı lamka olacak.
    sağol Gece.

    YanıtlaSil
  13. Gececim lavanta yağını uyuyamayanlar için yastığa damlatın diyorlar. Ben de almayı düşünüyordum çok iyi fikir. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  14. Yarin cocuklari okullarina biraktiktan sonra yapacagim ilk is bir aktar bulmak ve bu esanslardan almak...vanilyali olan favorim.. gece, oneriler icin cok tesekkur ederim ;)

    YanıtlaSil
  15. HARİKA BİR FİKİR BU TEMİZLİK SIRASINDA SUYA EKLEMEK .KOKU GİDERİCİ YÖNÜDE GÜZELMİŞ .İŞTE HAYAT PAYLAŞTIKÇA GÜZELDİR.SEVGİLER

    YanıtlaSil
  16. bende valınya kokusuna bayılırım tavsiyen için saol canım sevgiler....

    YanıtlaSil
  17. Benim de en sevdiğim leylak ve yasemin kokusudur. Walla bu esansların şerefine evi hemen silebilirim:))

    YanıtlaSil
  18. kızım yarın bir bakmışın aktarlar bu yağların satış rekorunu kırmışlar ve yüzleri gülüyor:))
    hehehe iyi fikir ya ev için alsammmı bende? lavanta kokusunu severim esans için de çok iyi fikir..benim profösör kardeşim:)

    YanıtlaSil
  19. gececim süper fikir gerçekten, tavsiyene hemmen yarın uyucam ve bende kendime bir koku belirleyeceğim

    YanıtlaSil
  20. Benim de en sevdiğim koku vanilyadır.Deodorantımı,duş jelini,sıvı sabunu,oda parfümünü falan genelde vanilyalı alıyorum.Ama ne yalan söyleyeyim vanilya yağı hiç aklıma gelmemişti.Bu hafta sonu çıkınca ben de alayım bari.Sağolasın :)

    YanıtlaSil
  21. bu nasıl güzel fikir :) benim evde hep vardır benim bu yağlardan ben de manikür pedikür suyuna koyarım hep... vanilyayı sevmem bazı kokulara alerjim var özellikle tatlı kokulara o yüzden hep çiçek kokuları kullanıyorum. rollon da kullanamıyorum koltukaltında problem var ter bezlerinde.. ama bunu kesin deneyeceğim :) sağol iyi fikir

    YanıtlaSil
  22. ne hoş bir fikir bu.özellikle ev silme olana bayıldım.bende artık ev silerken kullanayım diye hemen alayım bugün.

    YanıtlaSil
  23. evi silerken kullanılmasına bayıldım.bende ne zamandır böyle kalıcı bir koku arıyordum.

    YanıtlaSil
  24. Çok güzel bir fikir.Paylaşımın için sağol.

    YanıtlaSil
  25. bende geçenlerde menekşe yağı almıştım onu kullanıyorum vanilya bizim evde hamurişlerine bile girmez malesef. eşim hiç hoşlanmazda..

    YanıtlaSil
  26. güldürdün beni sabah sabah yhaf.demek arılar konacak üstüne seni gidi bisküvi prenses:))şaka bir yana bayıldım bu fikirlere teşekkürler arkadaşım.

    YanıtlaSil
  27. Vanilya kokusuna bayılırım.Bu fikir iyi oldu tşk ederim.

    YanıtlaSil
  28. pahalı kokulu temizlik maddelerine son tşkler ge-ce

    YanıtlaSil
  29. Ev için de kendim için de çok güzel bir fikir gerçekten.hemen deneyeceğim.Teşekürler.

    YanıtlaSil
  30. ev için çok güzel fikir ama cilde sürmek konusunda biraz karasızım özellikle güneşle beraber leke bırakma riski olablir.. ben de kayısı var ama başka bir iş için almıştım..

    YanıtlaSil
  31. Merhaba Ge-ce ciğim,

    Bakıpta görebilen olmak,
    Görüpte kafa yormak,
    Er kişinin işidir.
    Yazıları okuyup,
    Yorum yazmak her kişinin işdir. :)

    Sevgiler*

    YanıtlaSil
  32. SÜPERSIN LAVANTA FIKRINE BAYILDIM FIS FISLAR HEMEN KAÇIYO KOKUSU

    YanıtlaSil
  33. Güzel ve ilginç bir düşünce...Denemek lazım:)

    YanıtlaSil
  34. Vanilya kokusuna bende bayılırım.Özellikle arabam için vanilyalı koku arıyorum ama zor buluyordum.İyi fikir bende arada vanilya yağı ile direksiyonu filan silsem hem parlar hem mis gibi kokar deneyeceğim.

    YanıtlaSil
  35. Fikirler süper valla, ben de biraz ek yapayım...kek yaparken kakao, limon,portakal ,vanilya yağı katıyorum birkaç damla...bazen birini, bazen birkaçını koyuyorum. Bir de sarımsak yağıyla sarımsaklı yoğurt yaptım, o da başarılı olmuştu, hem de çok daha kolay... Sevgiler...

    YanıtlaSil
  36. e canım sendeki yorgunluk bu kokularla gitmiş,bizim de gece mahmurluğumuz senin güzel yazınla geçti...

    iyi ki varsın,ben de lavanta yağı almaya koşuyorum haftasonu.

    YanıtlaSil
  37. bende bayılıyorum bu yağlara. bir alternatif daha... limon ve portakal yağınıda kek ve kurabiyelerde kullanabilirsin.
    vanilyayıda sütlü tatlılarda:))
    sevgilerrr

    YanıtlaSil
  38. Ge ce acaba tene bir zararı olurmu?
    ama ev kokusu olarak kesinlikle denicem.bende senin gibi vanilyanın hastasıyım.Öpüyorum bizlerle paylaştıgın için...

    YanıtlaSil
  39. eşinin sözleri sabah sabah güldürdü beni =) temizlik için kullanıldığını duymamıştım =) deneyim bende oda spreylerinden iyidir tşkler canım paylaşımın içinn

    YanıtlaSil
  40. Bende çok sevdim bu düşünceyi.Öğle arasında bir aktar bulursam alayım.Laf aramızda ofisteki arkadaşlarda bu öneriyi çok beğendi.Herkes bu yağları deniyecek.Teşekkürler ge ce..

    YanıtlaSil
  41. Bende çok yoğunum bu ara pek ziyaret edemedim kimseyi. Lavanta yağını senelerdir bir arkadaşım kullanır ama banyodan sonra kendini daha iyi hissettiğini söyler, birde o pahalı vücut losyonlarına karşı takıntısı var, gerçektende mis gibi kokar ama kullanmak hiç aklıma gelmedi.
    Ama deneyeceğim.
    Teşekkürler canım paylaşım işin.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  42. Lavantayı ben de denemeliyim mutlaka. Bayılırım kokusuna.. Çok iyi bir deneyim olmuş. Ben de denemeliyim.

    YanıtlaSil
  43. WOOOOW....
    Güzel kokumu tam benim ilgi alanım en en en kısa zamanda bir aktar bulunmalı.
    Teşekkür ederim canım

    YanıtlaSil
  44. gerçekten iyi fikir,hele evi kokutmasına bayıldım,gerçi bu aralar kokulara karşı pek bir hassaslık var bende ama,olsun geçince denerim ben de..

    YanıtlaSil
  45. Süper fikir, hiç aklıma gelmemişti. Bayılırım vanilya kokusuna.)

    YanıtlaSil
  46. çok güzel bi fikir uygulamalı olunca daha bi etkili oluyo canım sağol:))

    YanıtlaSil
  47. Gececim, ev temizligi konusunda bunu ogrendigim iyi oldu, her yeri camasir suyuyla sildigim icin kokusundan cok rahatsiz oluyordum, ama camasir suyundan da temizligu yuzunden vaszgecemiyordum :)) Bu esansalari mutlaka deneyecegim :))
    Muhtesem bir hafta sonu olsun :)

    YanıtlaSil
  48. acilen bisi sormam lazim sana :))
    ne zamandir aklimdaydi, http://nyks.net/ su adrestekiler sana ait degil dimi :s
    :)) olucem meraktan da ben biraz .)

    mmmuucckkkk :)

    YanıtlaSil
  49. yarın eminonune gıdecektım, oradan alıyım bende denıyım:)
    tesekkurederım
    sevgiler.

    YanıtlaSil
  50. gece tatlım slmlar.İtiraf etmeliyim ki kullandım fakat biraz lavanta kokusu ağır geldi epeyce yoğun şimdi ilk fırsatta başa birşey denemek istiyorum...

    YanıtlaSil
  51. vanilyayı bende ev kokusu olarak kullanıyorum.cam bir kaseye sıcak su koyup bir iki damla vanilya ekliyorum. altına tliğht mumlardan yakıyorum.mum yandığı sürece bütün evi vanilya kokusu sarıyor.ben ev kokularına karşı çok hassasım alerjim var.bu şekilde yapınca rahatsızda etmiyor.

    YanıtlaSil