18 Mayıs 2009 Pazartesi

# ben # Düşünce Yazıları

Her Şey Çok Güzel Olacak ve Moonish

Merhabalar herkese günaydın, yeni bir haftaya güzel başlamak istiyorum bu gün.

Artık yetişemediğim işler için dert etmeyi bırakıp, dert etmekle geçirdiğim zamanı aktif olarak harcamaya başladım. Tabi bu da gözle görülür bir fark yaratıyor insanda, öncelikle ruhunda.

Belki bazılarınız biliyorsunuz bu siteyi, ama bilmeyenler için anlatmak istedim. Çok severek okuduğum bloglardan biri. Kelimeleri kulanışındaki ustalığa, bu kadar güzel ifade etmesine bayılıyorum. Sanki bir roman okuyormuş hissine kapılıyorum. Muhakkak okumalısınız : Herşey Çok Güzel Olacak.

Bir itirafım daha var Moonish hakkında. Biliyormusunuz aylar önce ben Moonish'i düzenli olarak okumaya başlamadan önce, bir çok arkadaşımın yorumlarında görür, kendisini gizli gizli ziyaret eder ama nasıl bu kadar çok bloga yorum yazabildiğini anlayamaz, herhalde hiç işi yok diye geçirirdim içimden. Sonra onun düzenli takipçilerinden oldum, nasıl güzel bir insan olduğunu anladım.

En önemlisi de dün akşam blogunu ilk açılış yazısından geriye doğru okumaya başladım. Birçok yazısını okudum, daha iyi tanıdım. Doğrusu yukarda yazdığım gibi düşündüğüm için çok pişman oldum. Canım çok özür diliyorum, bazen insan önyargılı davranabiliyor.

Kendisi ne kadar çalışkan, bilgili, temiz kalpli, çok okuyan, yardımsever ...vs bir çok özellikleri aynı anda barındıran nadir insanlardan biri. Çalışarak hakettiği yere geldiğini düşünüyorum, Allah her zaman gönlüne göre versin. 

Ve bir yazısında ona boş gezen bir insan olduğunu söyleyen yakın bir arkadaşının lafına çok üzüldüğünü ve ardından gün boyu yaptığı şeyleri yazmış. İşte  o yazıdan sonra akşamın bir saatinde ne zamandır elimi sürmediğim tezimi çalışmaya başladım. İçimdeki hevesi uyandıran yazı (ya da oraya kadar okuduklarımın hepsi) o oldu. Bir süredir birşeyleri beklemekte olduğumun, dolunca tam performans çalışacağımı düşünüyordum. İşte o gün geldi. Ve tetiği çeken de Moonish'in yazıları oldu.

Artık bir süre daha çok çalışabilir ve daha az blogumla ilgilenebilirim bilemiyorum. Çünkü günler bir bir geçerken planlarımın daha fazla ertelenmesini istemiyorum.

Allah nasip ederse tezimi bitirdiğimde (ya da bitmeye az kaldığında) anne olmak istiyorum. Bu duygu o kadar yoğunlaştı ki, artık daha fazla ertelemek istemiyorum. Tabi yine her zaman planladığımız gibi gitmeyebilir hayat. En azından öyle umuyorum.

36 yorum:

  1. inşallah.tezini çabuk bitirir.anne olursun.2 bloguda seviyorum bende.tabi senide.

    YanıtlaSil
  2. Bir hevesle tekrar tezine dönmene çok sevindim, buna vesile olduğunu öğrendiğinde Moonish eminim çok sevinecektir :) Allah gönlüne göre versin canım benim, hayırlısıyla hamile kaldığın ve çocuğunu kollarına aldığın günleri göstersin :)

    YanıtlaSil
  3. Allah gönlüne göre versin.İnşallah biran önce tezini bitirir, anne olursun.
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. Moonishi ben de severek okuyorum. Tezini en kısa zmanda tamamlamanı ve sonra da istediğin zaman anne olabilmeni diliyorum. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. Moonish gerçekten çok güzel bir insan...Anne olma isteğin çok güzel, olduktan sonra keşke dahaönce olsaymışım diyeceksin, bak gör...

    YanıtlaSil
  6. Günün çok güzel bir haberi,sevdiğim bir arkadaşımın anne olmak istediğini duymak...Herşey gönlünce ve hakkınızda hayırlısıyla olsun GeCecim.

    Bir Moonishimiz daha var demek ki,bilmiyordum,ilk fırsatta atlayacağım bloguna..

    Sevgiler,çiçekler olsun sana güzel insan...

    YanıtlaSil
  7. Allah gönlüne göre versin canım.İnşallah en kısa zamanda tüm işlerine halleder ve minik meleğini kollarına alırsın.Herşey gönlünce olsun.Sevgiler

    YanıtlaSil
  8. Yazılarınızı sessiz sessiz takip edenlerdenim:) Anne olmak istediğinizi burdan sizi okuyanlarla paylaşmanız beni çok duygulandırdı. Her şey gönlünüzce olsun inşallah:)

    YanıtlaSil
  9. Ne güzel böyle azimle yeniden kendine hiz vermen, pozitif olarak devam edebilmek, iyiki bu karari alabilmissin. Insallah tezini kisa sürede bitirir ve annelik gibi yüce bir duyguyu yasarsin ;)
    Banada böyle bir canlanma gerek ama beni yerimden kaldirmak bayagi zor bu defa..

    YanıtlaSil
  10. moonish harikadır
    keşfetmene sevindim ona gidip bu postu okumasını söyliyeyeim
    okusaydı eminim yorum bırakırdı

    sana da kolay geldin
    tezinde başarılar diliyorum

    YanıtlaSil
  11. Üç gündür aynı lafı yazıyorum,
    Bu güzel blogunuz, maydanoz blog topluluğu içerisinde yerini almıştır, başarılar.

    YanıtlaSil
  12. Tezini en kısa zamanda bitirirsin inşallah...
    Çocuk konusunda iyi düşünmüşsün .Hayatta hiç birşeyi ertelememek lazım.
    Hayırlı haftalar

    YanıtlaSil
  13. tezını basarıyla bıtırmenı ve anne olmanı dılerım.monıs cok seker bır blog :)

    YanıtlaSil
  14. Kesinlikle önce yapılacaksa kariyer yapılmalı,annelik arkadan gelmeli.İkisi birden çok zor!Mesela ben ders çalışmam gerek ama oğlumdan fırsat bulamıyorum.En doğru kararı vermişsin.Tezinde bol şans!

    YanıtlaSil
  15. ne güzel şeyler okudum böyle :)
    daim olsun :)

    YanıtlaSil
  16. "ben kırmızılı
    anlatsamda blogumun adresini değiştirdim,
    artık alık kırmızı balık olarak bu yeni adresimde,devam ediyorum...
    bilgilerinize..."

    YanıtlaSil
  17. :)) nekadar içten ,samimi ve açıkyürekli bir yazı olmuş.Öncelikle annelik konusu başta olmak üzere Allah gönlündeki tüm dilekleri gerçekleştirsin.
    Moonish in sayfasına bende birkaç kez gitmiştim.samimi ve içten yorumlarınıda okuyorum zaman zaman.şimdi daha detaylı gezeyim:))
    sevgiler ve kolaylıklar diliyorum yeni haftada..

    YanıtlaSil
  18. Canımmm moonishim bir tanedir benim
    okyanus yürekli kardeşim o.O kadar
    engin sevgi dolu bir kalbi varki eş
    siz çok seviyorum onu.Seninde herşey gönlünce olsun Rabbim gerçek
    dostlarımızı etrafımızdan eksik etmesin sevgiler öpüyorum...

    YanıtlaSil
  19. dilerim herşey gönlüne göre olur .önce tez sonra da annelik.harika bir şey...
    moonişe gelince bende uzun süre takip ediyorum.sıcacık,samimi ,çalışkan,dürüst bir arkadaş....
    sevgilerimle

    YanıtlaSil
  20. aa yazını yeni gördüm allah gönlüne göre versin biliyorsun ki monıshın takipçisiyim:)

    YanıtlaSil
  21. canım umarım herşey gönlünce olur.

    YanıtlaSil
  22. Tezini bitirde tez elden anne ol diyorum gececim. gece bebek geliyorr diyee sevinirizz biz de :)) Gönlünce olsun ...

    YanıtlaSil
  23. İşallah bir an önce bitirirsin.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  24. Gececim, yazini okuyunca cok buyuk bir mutluluk duydum tekrar tezini yazmaya basladigin icin ve bilmeden de olsa buna vesile oldugum icin :))

    Aslinda biliyor musun disaridan oyle gorundugumu biliyorum :)) Boyle dusundugun icin asla alinmam, ya da bir baskasi dusunse de alinmam, beni o zamanlar uzen sey universitede ve yurtta 4 yilimi birlikte gecirdigim bir arkadasimin beni tanimasina ragmen beni bu nedenle kirmis olmasiydi uzen :))

    Aslinda is haricinde cok vaktim oluyor... Cunki fiziksel anlamda vakit ayiracagim cok fazla arkadasim yok cevremde esimden baska (dostluk anlayisi cok farkli cunki burda), cep telefonu kullanmiyorum artik, msn'i yaklasik 3 yil once hayatimdan cikarttim, tv asla izlemiyorum... boylece kendime ve hobilerime bolca vakit kaliyor :))

    Annelik; inaniyorum ki su dunyada tadilacak en guzel duygulardan biridir Gececim ve ben tum kalbimle sana en iyi dileklerimi gonderiyorum, bu duyguyu en kisa zamanda tatman icin tum kalbimle dua edecegim senin icin :))

    YanıtlaSil
  25. Kolaylıkla tezini bitirirsin inşallah kardeşim,o güzel duyguyuda tatmanı canı gönülden diliyorum,sevgiler

    YanıtlaSil
  26. Gece'cim ne güzel kararlar almışsın...Hayırlısı olsun inşallah:)

    YanıtlaSil
  27. ay yeni gördüm ya güncelleme yok.
    :( ay yazının sonunda çok sevindim. inşallah tezini de hayırlısıyla bitirirsin ve anne olma istedin gerçek olur. ne güzel olur ya...evet erteleme daha fazla... bak şimdi heyecanlandım bende. çabuk bitsin teziiiiiin... :)

    YanıtlaSil
  28. inş tezin çabuk biter
    inş çabuk anne olursun.
    allah kalbinize göre versin inş

    YanıtlaSil
  29. Gece'cim inşallah Allah hayırlısıyla, gönlünden geçene seni ve anne olmak için dua eden herkesi kavuştursun:)

    Bu arada Moonish'i ben de çoook seviyorum. İyi kalpli Moonish'imiz bizim.

    Sevgiler :)

    YanıtlaSil
  30. gececim...
    sana, bloğuma yazdığın yorumlar için bir teşekkür maili attıktan sonra sayfanı açtım ve yazdıklarını okuyunca kıpkırmızı kesildim... çok çok teşekkür ederim...
    güzel kalbinden geçen tüm dileklerinin gerçekleşmesini diliyorum...
    en içten sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  31. Tezini en kısa sürede tamamlamanı ve en güzel duygulardan biri olan anneliği de en kısa zamanda yaşamanı dilerim.sevgiler....

    YanıtlaSil
  32. bu güzel kararların tez zamanda gerçek olur inşallah canım..
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  33. Moonish'i ben de çok seviyorum çok içten biri bence, ona buradan ben de sevgilerimi yolluyorum, sana da tezinde kolaylıklar diliyorum gece ;)

    YanıtlaSil
  34. inşaallah bebegini eline aldıgında tezini bitirisin ...

    YanıtlaSil
  35. Moonish'i tanımanın gerçekten ayrıcalık olduğuna inanıyorum. Hiç farkında olmadan, opnun o doğallığı, temiz kalbi, çalışkanlığı, azmi okadar çok şevk veriyor ki. Uzaklardaki yakınım o benim :) Her daim dua ediyorum hep böyle temiz kalsın diye...
    Bebek düşünceni okuduğumda nasıl şaşırmış, sanki kardeşim, çok yakın bir arkadaşımdan bu haberi almışım gibi çok sevindim. İnşallah Rabbim dileyen her kadını bu sıfat ile şereflendirsin....

    YanıtlaSil
  36. İnşAllah en hayırlı zamanda sağlıkla bebeğini kucağına alırsın.. Öyle güzel ifade etmişsin ki ben de anne olmak istedim :)
    sevgiler...

    YanıtlaSil