19 Mayıs 2009 Salı

# Düşünce Yazıları # Özel Günler

Gelin 1 Olalım


Bu resim bizim üniversitenin duvarlarında görüp en sevdiklerimden biridir. Atamız İ.Ü.ni ziyarete gelmiş, dersi bölen ve ona hürmet etmek isteyen hocaya derse devam etmesini söyleyip o da öğrencilerin arasına oturmuş.

Bugün 19 Mayıs, Atamızın bize bayram olarak hediye ettiği bir diğer güzel gün. 19 Mayısları haliyle lise yıllarımda daha çok severdim. Çünkü ilkokuldan beri heves ettiğim ancak sadece lisede iken yer alabildiğim bando takımındaydım. Her yıl 19 mayıslarda (ve 29 ekimlerde) erkenden kalkar, bembeyaz çoraplarımı ve eldivenlerimi giyer törene giderdim ve bundan hiç şikayet etmedim. Eteğim beyaz pileli, ceketim ise kırmızı üzerine altın sırmalı ve altın düğmeliydi. O üniformalar içinde insan kendini bir başka hissediyor keşke yeniden olabilsem.

Bu sabah da çok erken uyandım, bir türlü uyku tutmadı ve yazmayı düşündüğüm aşağıdaki mevzular kafamdan yazıya dökülmedikçe rahat edemeyeceğim.

Biliyorsunuz son yıllarda ülkemizde iktidar partisi yandaşları ve ona muhalefet olanlar şeklinde iki kısım oluştu. Her iki taraf da birbirine kızıyor, hatta nefret etmeye başladı. Son seçimlerden sonra ben de nasıl insanlar bu kadar kör olabilir, hala aynı partiye oy veriyorlar diye sitemli ve üzgündüm.

Kafam karışık olduğu zamanlarda en büyük desteği eşimden alırım, onun kafası hiç karışmaz, her zaman objektif ve nettir. Böyle çok canım sıkkın olduğu bir akşam bana şöyle dedi.

"Şu anda tam da olmasını istedikleri gibi davranıyorsun, ülkemizin bu hale gelmesinin nedeni bazı dış güçlerin istediği ve sebep olduğu birşey. Yangına körükle gitmek yerine bu durumu tersine çeverip her iki taraf da anlaşmalı, uzlaşmalı ve bir olmalı" dedi.

Gitgide bu fikre inandım ve şimdi kızgın değilim. Belki daha değil ama ilerde tekrar milletçe bütün olmamızı umuyor ve istiyorum.

Düşünün bir, yıllardır kendi kendimize didişmekten başka ne yapabildik, birçok alanda ilerleyemiyoruz çünkü çok meşguluz kavga etmekle. Bu arada topraklarımız satılıyor ve bilmediğimiz daha bir sürü şey oluyor. Bu kargaşa ortamından kesinlikle her iki taraf da kârlı çıkmıyor.

Şimdi iktidar yandaşları biz sayıca çoğunluğuz, siz gidin bize birşey olmaz diyebilir. Sanıyorlar mı ki şimdi kukla iken daha sonra kuklalıktan kurtulacaklar. Bizim tek kurtuluşumuz yine kendimizde.

Eminim Atam insanlarımızdaki bu "biz haklıyız-hayır biz haklıyız " tartışmasını hoş görebilir ama ülkemiz, önce içten, sonra dıştan bölünse kemikleri sızlardı.

Bu yüzden daha geç olmadan bir olalım diyorum ben. Sonuçta aynı milletin şanlı evlatlarıyız. Bize kendimizden başka yâr yoktur.

Tüm yaşanan tartışmalar, gerilimler unutulur, çok büyük olmadığı sürece. Geçmişe bakınca unutamayacağımız hatalar yapmamamız dileğiyle.

20 yorum:

  1. biz 1 idik ama bir nasıl 2 oldu
    anlamadık 2 3 4 ler nasıl geldi ?
    tekrar bir olmak dileğiyle ..
    bayramın kutlu hayatın çoşkulu olsun

    YanıtlaSil
  2. Ah Gece'cim ahh! Bende çok üzülüyorum bu mevzuda. Birbirimizle uğraşmaktan şucu buculardan, biz-sizlerden çoook bıkkınlık geldi.
    Hangi konuya baksam o dış güçler bizden bir değil yüz adım önde(belki bin):(
    Teknolojide, eğitimde, demokraside, şehircilikte ne bileyim çoğu şeyde işte.

    Ülkesini seven ve ülkesi için çalışan dürüst insanlar lazım, özgür bir ülke olmamız lazım ama gerçekten özgür.

    Lafta herkes bir, ama gerçekte maalesef herkes birbirini etiketlemekle meşgul :(

    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Birlik ve beraberliğimizi, kardeşlik ve dostluğumuzu en sıcak şekilde hissedeceğimiz bayramımız tüm milletimize hayırlı olsun...

    YanıtlaSil
  4. amiin dıyorum gece:) 1 olalım, bolunmeden.. amac aynı ise aracların ıcınde kaybolmadan..
    sevgilerimle:)

    YanıtlaSil
  5. Herkes çıkarı doğrultusunda çalışıyor.Ben diyorumki birlik beraberik yoksa çü
    nkü bu ülke bizim.O zaman bu vatanı sevenler gelsin.Bu vatanı sevmiyorlarmı bunlar.İtişip kakışcaklarına birlik ve beraberliği kursunlar.Bu vatan elden gitmeden.Hemde acil:)
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. Unuttum canım hayırlı bayram diliyorum

    YanıtlaSil
  7. birlikten kuvvet doğar inşallah ve kimse bizleri oyunlarına alet edemez .Yeter ki kimsenin kuklası olmayalım ,oyuna gelmeyelim,gençlerimizi sağlam yetiştirelim başlarını boş bırakmayalım ,bilinçsiz bir gençlik yok olan gelecek demektir.

    YanıtlaSil
  8. Çok güzel bir konuya değinmişsin sevgili Gece. Bizim tartışmamız düşmana yarar ancak. Olduğu gibi kabul edersek birbirimizi hiç bir sorun olmaz.Bak blog dünyasında her tür arkadaşımız var. Gerçek hayatta neden olmasın.Bu arada öğretmene eğitime saygı nedir yeni politikacıların bu davranıştan öğrenecek çok şeyi var. Bayramımız kutlu olsun. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  9. Birde Atatürk kabiliyetine sahip olsalar kimbilir kendilerini ne sanacaklardı? 19 Mayıs Gençlik Bayramın kutlu olsun canım o bandolar içinde güneş gibi parlayan sapsarı saçlarınla gözümün önünde belirdin...GURURURUMUZSUN:)

    YanıtlaSil
  10. ATAMIZIN YOLUNDA YÜRÜYEN TÜM GENÇLERİN GENÇ HİSSEDENLERİN GENÇLİK VE SPOR BAYRAMINI KUTLUYORUM

    YanıtlaSil
  11. hep 1likte nice bayramlar kutlamak dileğiyle:)

    YanıtlaSil
  12. Mükemmel bir yazı olmuş bu ablacığım.Duygularıma hakikaten tercüman oldu ben iktidar karşıtıyım biz onlardan nefret etmiyoruz fakat onlar Atatürkçülerden nefret ediyor çünkü Türklüklerinden utanan bir kesim var çünkü Türklüğün temelinda Lakiklik var bu da onların işine gelmiyen bri durum ;) bu ülkede ben Atatürkü diil Humeyniyi seviyorum diyen kızlarımız oldukça ve doğudaki kimlik çatışması yaşayan insanlarımız oldukça bütünlük çok mümkün görünmüyor bu insanlara doğru yolu buldurmak gerek ama nasıl gönül tabi ki istiyor 1 olmayı Allahım ülkemiz için hayırlı şeyler ve senin de söylediğin gibi 1 olmayı nasip etsin.

    Not:Bloğumda bunla ilgili ufak bir konuya değindim ben de aynı duyguları paylaşıyoruz.

    YanıtlaSil
  13. Sevgili Gece bir sonraki yazımın konusu epilasyon olacak . Uzmanlık alanım olduğu için daha detaylı yazmak istedim. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  14. Gece'cim anne-babalarımızın zamanında 1'mişiz... Ce'nin dış güçler yorumuna katılıyorum... Biz bir olmayı bilen bir milletiz. Bir olmasaydık, Atam bu cumhuriyeti kurmakta zorlanabilirdi belki... Güçlüyüz ancak hazıra konmaya alıştırılmış bir hal almaya başladı yurdumun hali... Yazacak çok şey var... Bir olmamamız için hiçbir sebep yok...

    YanıtlaSil
  15. Canım çok güzel yazmışsın.Bayramın kutlu olsun..

    YanıtlaSil
  16. eşiniz çok doğru demiş ama siz hala "iktidar yandaşları ve biz" şeklinde konuşmaya devam ediyor ve bölücülük yapıyorsunuz.....................................

    YanıtlaSil
  17. @çilekli süt söylediğim ifade yazının başında yer alıyordu dolayısıyla bir süreçten bahsediyorum. Böyle bir ayrımın olduğunu belirtmem için bu ifadeyi kullanmam gerekirdi. Yazının sonunda ise bütünlük kavramı ele alınmıştır. Sonunda ise biz sizi kabul ettik ama siz bizi kabul etmiyonuz vs yazsaydım ayrımcılığımın hala sürdüğünü iddia edebilirdiniz. Bu yazıyı herkişi algılamak istediği şekilde anlar demekki siz ısrarla öyle anlamak istiyormuşsunuz.

    YanıtlaSil
  18. harika yazmışsın gece.resim nekadar güzel...

    YanıtlaSil
  19. Ce'nin söylediklerine katılıyorum. Dışarda düşmanımız çok. Hatta dışarıya bile gitmeye gerek yok ülke sınırlarımız içinde bile var maalesef.
    Bir olmaya katılıyorum ama ben kör değilim :)bugüne kadar Atamızın dışında ki iktidarların da ülkeyi nasıl yönettiklerini gördük maalesef.
    bir olmamız için mutlaka tam bir demokrasi anlayışına sahip olmak zorundayız. mesela düşünce, inanç, kılık kıyafet... bunlarla uğraşmak yerine düşmanları kovmaya bakmalıyız...
    Gece yazılarını severim, bu yazında ki birlik çağrısınıda samimi bulduğumu belirtmek isterim. Dilerim birbirimizle uğraşmaktan vazgeçip asıl sorunlarımıza çare aramaya başlarız.
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  20. Siyasetten nefret etmişimdir hep.
    Resim super gercekten. Yanında oturdugu çocuklar ne kadar şanslıymış!

    YanıtlaSil