18 Nisan 2009 Cumartesi

# ben # Sevdiklerim

Delfinam'dan Zeytinyağı

Delfinam bu yazısında babasının kendileri için yaptıkları zeytinyağlarından isteyene satabileceğini söylemişti. Doğrusu hiç düşünmeden almak istedim.
Çarşamba siparişimi verdim, Perşembe elime ulaşmıştı bile. Ancak işten dün eve getirebildim ve bugün resimlerini çektim. Paket geldiğinde "bir köyden erzak gelmesi" mutluluğunu hiç yaşamadığım için çok sevinmiştim.
Doğrusu yağın teknik özelliklerini sormak aklıma gelmedi, normalde çok ağır zeytinyağlarını tüketemiyoruz. Ancak bu sabah parmak ucumla tadına baktım çok hafif ve lezetli, zaten resmini çekmek üzere sosluğa koyduğumda da anlamıştım. Rengi çok güzel ve o kadar şeffaf ki...

Delfina'ya ve ailesine çok teşekkür ediyorum. Böyle doğal sağlıklı bir ürünü tüketeceğimizi bilmem çok hoşuma gidiyor. Sanırım bundan sonra sürekli müşterileri olabilirim :)

22 yorum:

  1. ağzna zeytinyağı sürmeyen ben Ege nin küçük bir köyüne tayinim çıkınca zeytinyağına bayılır oldum ve önceden neden sevmediğimi çözdüm.. Evimizde zeytinyağı çok nadir kullanlır oda marketten alınan zeytinyağıdır ve bence çok ağır bir kokusu vardır. Burada yediğim zeytinyağları gerçekten çok hafif ve hiç kötü kokmuyor. Aslnda en sağlıklısı zeytinyağı ama bizlerde nedense bu alışkanlık hiç yok.. Afiyet olsun size bol sağlık getirsin inşallah Delfinamın yağı :)

    YanıtlaSil
  2. zeytinyagı cok faydalı biz cok tüketiriz aile 4 kişilik ve biz yılda 30-40 kilo tüketiyoruz katı yag evimize hiç girmez saglıklı günler sevgiler....

    YanıtlaSil
  3. çok güzel görünüyor.bizde zeytinckendimiz yapıyoruz.o sebeple dışarda ki zeytinyağları çok farklı geliyor..
    gece bir önceki postta sana bir yorum yazmıştım.blogumdda bir sorun var.her iki blogumu açtığımda 4-5 saniya sonra sayfa kiiteniyor ve hiç bişey yapamıyorum.yani sayfamda kalamiyorum.senden yardım istiyorum gerekiyorsa sana adresimi ve şifremi cverebilirim.yani bakabilirsen ne olduğunu çok sevinirim,yoksa sanırım artık yazamiycam.dışardan benim bloga giriliyormu onu da bilmiyorum...
    şimdiden teşekkür ediyorum.trojen yazını da bulamadım bana link verirsen bilen birilerine göstereceğim.
    sevgilerle

    YanıtlaSil
  4. resim ne kadar hoş çıkmış normalde bende zeytinyağını sevmem bilirsin.amma kıbrıs ta yapılan doğal zeytinyağlarına bayılmıştım.delfinanın zeytinyağındanda tadarız inş.

    YanıtlaSil
  5. Canımmm afiyetle yiyin insanın bildiği güvendiği yerden alması en iyisi.Rengi harika Delfinacığım sayesinde hepimiz harika zeytinyağı
    nı tanıdık.Kocaman sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. Gececim bu ne süpriz böyle,müthiş resimlerle yazmışsın yağımızın destanını...Yedikçe bağımlısı olacağınıza inanıyorum,afiyet olsun,bereket dolsun sofranız..

    Sevgiler,

    YanıtlaSil
  7. hakiki zeytinyağının tadını hiçbir şeye değişmem. bize de bir tanıdık getiriyor köyünden.. mis kokusu mükemmel tadı oluyor..

    YanıtlaSil
  8. afiyet olsun...zeytinyağı bizim ailede çok tüketilir...çok faydalı...
    sevgiyle...

    YanıtlaSil
  9. Selamlar..
    Öncelikle afiyet olsun, (:
    Zeytinyağsız bir mutfak düşünemiyorum, egeli olmamın da katkısı çok büyük tabiki..
    Yağ alışkanlığı ,düzenli olarak 1 sen kullanıldığında değişin bir özellik..

    Zeytinyağının faydaları malum zaten, ama size bir tavisyem var kızartmalar da deneyin bir de..
    Satın aldığınız yağların asit oranını da araştırın..(:

    YanıtlaSil
  10. Bende almayı düşünüyorum paylaşım için teşekkür ederim :)
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  11. paylaşım ve öneri için teşekkürler arkadaşım.
    hemen delfinaya mail attım,sağol.

    YanıtlaSil
  12. Zeytinyağını çok seviyorum hele de salatalarda..
    Bizde babamın arkadaşından alıyoruz.

    Ama hakikaten rengi çok duru ve güzel görünüyor..

    YanıtlaSil
  13. Afiyet olsun canım.bizde bol tüketiyoruz.Yazın annemler getiriyor,bizde o taraflara gittiğimizde alıyoruz.alışınca vazgeçemeyeceksiniz.sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  14. bizde zeytinyağını severek kullanıyoruz yalnız iki çeşit kullanıyorum salatalar ve yemekler için ayrı ayrı güzel günlerde kullan..

    YanıtlaSil
  15. bizde zeytinyağını çok severek kullanırız evde. rengi çok güzelmiş :)

    YanıtlaSil
  16. gece trojen yazını buldum .acaba takip listemi silip yeniden yüklesem sorun gidermi .bilemiyorum.trojen için nasıl bakıldığını anlamadım.acaba trojen takip listemde mi yoksa başka bir yerde mi.formatlasam bilgisayarı geçer mi yoksa bu blogumda devamlı mı kalacak.of çok can sıkıcı bişey.galiba veda vaktim geldi.
    seni de uğraştırdım.çok çok teşekkür ederim...

    YanıtlaSil
  17. afiyet olsun canım.ne güzel yapmışsın rengi berrak bu z.yağı almakla.güzel günler

    YanıtlaSil
  18. sorunu çözdüm .syaçmış.malla da aynı sorunu yaşamış .onda okudum s,lince düzeldi.
    çok çok öpüyorum...

    YanıtlaSil
  19. Ohhh mis gibidir :) Afiyetle yiyin canım... Ben de çok isterdim ama şu ara evde varolanların üzerine ekstra bir şeyler alamıyoruz :S Bitsin zeytinyağım, kesin istiycem ben de Delfina'dan :) Öptüm, iyi geceler :)

    YanıtlaSil
  20. Resimlerde belli kaliteli oldugu, rengi cok hos gözüküyor. Bende kullaniyorum zeytin yagini, özellikle tavuklu cogu seyde bazi salatalarda ve dolmalarda. Birde sacima maske yapiyorum bazen yumusacik ve parlak yapiyor :P
    Sende afiyetle kullan :)

    YanıtlaSil
  21. Egeliler kahvaltıda bile ekmeği bandırıp zeytinyağını yerlermiş. ne güzel! doğal olan besinler benimde tercihim. sen de zeytinyağını öneriyorsan mutlaka denenmeli diyorum.

    YanıtlaSil
  22. gececim nerelerdesin umarım iyisindir kendini özlettin bak

    YanıtlaSil