3 Nisan 2009 Cuma

# Blog # blogger

Blogger'da url adresine icon ekleme

Biliyorsunuz url adreslerimizin yanında Blogger'ın simgesi olan bir resim var. Bu resim isterseniz değiştirilebiliyor ve size özel bir hale gelebilir.

Bu konu çok yeni birşey değil ama geçenlerde yaptığım bir şablon için sahibi bir ikon istemişti. Ben de araştırdım ve sonunda ona da yaptım. Simla'nın blogunda adresinin yanında küçük bir cupcake göreceksiniz. Aslında bir çok başka türkçe kaynak da var nasıl yapıldığıyla ilgili.

Önce bu tip bir resmin .ico uzantılı özel bir resim olması gerektiğini söyleyelim. Oraya sığabilecek boyutlar 16*16 pikseldir. Yani çok küçük. Birçok ico dosyası internette bedava bulunabiliyor. Bu resimler ayrıca bilgisayarımızda masaüstü simgeleri olarak da kullanılıyor.

Google'da free icons diye aradığımda bir çok site çıkıyor, bunlardan bazıları şöyle.
Freeiconsweb, Icon archive, Free icons download, ve Bildirgeç'te yer alan icon araştırmalarından çok sayıda ve harika iconlara ulaşabilirsiniz.

Öncelikle 16*16 piksel boyutundaki resmi indirip bir adrese kaydetmemiz lazım. Daha önce resimleri kaydettiğimiz gibi. (Imageshack, photo bucket gibi ya da özel bir domaininiz varsa onun içine) O adresten çağıracağız çünkü bu ikonu.

Sonra blogumuzda html düzenleye gelip head kodunun kapanışından önce şu kodu yerleştirin. Aşağıdaki resimde gösterdim benimkini ama bu link verdiğim adreste biraz eksik varsa da oluyor yinede. Resimde görüldüğü gibi head ifadesinden hemen önce yazılmalı.

Böylece sitenizde size özel bir icon eklemiş olacaksınız. Çok güzel ikonlar olmasına rağmen seçeerken şu acıdan dikkat etmelisiniz. Resim çok ufak olduğu için ayrıntılar pek anlaşılamıyor. Dolayısıyla sınırları belirgin, fazla karışık renkli olmayan, konstrast renkleri içeren basit bir şekil olmalı.

Ella'ya duyuru. Bak canım bu adreste baykuş şeklinde bir icon var onu da sen koyarsın artık.

Ben kendime de bir icon koyacağım ama bilgisayarım bozuk ve bu bilgisayarda kendi domain alanıma resim koymak için ona erişim imkanım yok, akşama koyarım artık evden.

********************

Konuyla ilgisi yok ama Almanya'dan sevgili Ayşe bana bir paket göndermiş. Paket alma furyasına katıldığım için ve tabiki de harika hediyeleri için çok sevindim. Birkez daha kendisine teşekkür ediyorum. Uğur paralarına özellikle bayıldım.

30 yorum:

  1. bana da geldi.. ben bu ikon meselesini haletmiştim eski temada şimdi yeniden istiyor sanıyorum.:(

    YanıtlaSil
  2. saol gece'cim, ben de bir ikon ekleyebilirim sayende :) hediyleri güle güle kullan :)

    YanıtlaSil
  3. teşekkürler gece çok işe yarayacağı kesin=) hemen bir deneme yaptım ve başardııım:D

    YanıtlaSil
  4. Çok yararlı bilgi paylaşmışsın.Teşekkürler...

    YanıtlaSil
  5. Merhaba ge-ce,

    bende 2 gün önce bloguma ekledim ikonu.Biraz farklı bir yöntem ama çok kolay oldu.Aklımdanda geçti ge-ce bu konuda yazsa diye :)

    Sağol iyiki varsın.

    Sevgilerimle*

    YanıtlaSil
  6. kaç zamandır yapmak istiyordum var ya :):):)

    YanıtlaSil
  7. Bu icon meselesini oğlanı uyutup halletmeyi düşünüyorum :)) Diğerlerine gelince güle güle kullan, hiçbirisi sana layık değil ama hatıra olsun istedim. Özellikle yaptığım peçeteliği çok beğenmiştin, arkadaşımdan tekrar öğrendim (ama bu sefer not ettim) ve sende de (birisi daha var) olmasını istedim. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. Gececim çok teşekkür ederim ben yaklaşık 10 gündür bunla uğraşıyordum sonunda pes etmiştim :) Hatam head kodunun kapanışından önce değilde başlangıcının hemen altına kopyalamamdan kaynaklanıyormuş... Şimdi oldu çooook teşekkür ederim....

    YanıtlaSil
  9. ben de ne zamandır yapmak istiyordum ..şu ana vaktim yok ama ilk fırsatta değiştireceğim o güzel anlatımınla.Çok teşekkürler..

    YanıtlaSil
  10. Çok güzel olmuş,arkadaşın bloğunda ki ikon.Ellerine sağlık hayatım.Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  11. Çok güzel olmuş,arkadaşın bloğunda ki ikon.Ellerine sağlık hayatım.Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  12. gülegüle kullan gececiğim

    YanıtlaSil
  13. güle güle kullan canım..

    YanıtlaSil
  14. ikon ekleme işi çok hoşuma gitti. daha önce aklıma bile gelmemişti. en kısa zamanda bununla ilgilenicem. bakalım yapabilecek miyim :) hediyelerini de güle güle kullan...

    YanıtlaSil
  15. ÇOK ŞEKERCE...GECENİZ aydınlık olsun-gününüz aydın..canım tesadüfen ögrendiğim sitenizi takip edecegim.hersey gönlünüzce olması dileği ile sevgiler.
    www.yemekkahvekokusu.blogcu.com
    www.sevgisunumu.blogspot.com

    YanıtlaSil
  16. senden çok faydalı şeyler ögreniyorum.ben yeni biri olarak sana teşekkür etmek istiyorum.

    YanıtlaSil
  17. verdiğin güzel bilgi için teşekkürler. Hediyelern, güle güle kullan :)

    YanıtlaSil
  18. yine güzel bir bilgi.paylaşmışsın bizimle .demek sende katıldın hediye furyasına .kolay gelsin.öpüyorum

    YanıtlaSil
  19. bende deneyeceğim biraz sonra iyi oldu valla herşeyi öğreniyoruz sayende. teşekkürler canım.

    YanıtlaSil
  20. Ben de deneyeceğim.Paylaşımın için teşekkürler.Hediyelerin de çok güzel...

    YanıtlaSil
  21. yapamıyorum yükledim resmide buldum ama yapamadım:(

    YanıtlaSil
  22. Ya süper olmuş bu konuyu anlatman.Ama ben beceremedim.:(((bana bir yardım gecce:((

    YanıtlaSil
  23. Aylardır deniyorum, en sonunda yaptım dedim geçenlerde, bir göründü sonra kayboldu. Üstelik mozilla kullanıyorum. Explorerda görüntülemede sorun yaşanıyormuş. Her ilgili yazı okuduğumda o anlatıma göre tekrar yapıyorum, ııh olmuyor.

    YanıtlaSil
  24. Bloğundan çok faydalandım teşekkür ederim bu konuyu da buradan öğrendim bende çoktandır adres yanındaki resim olayını düşünüyor ama beni aşar diyordum çok teşekkür ederim
    birazdan yapmayı deneyeceğim.

    YanıtlaSil
  25. canım bilgiler için teşekkürler. Sayende bloglarımızı daha işlevsel hale getiriyor minik şirinlikler yapabiliyoruz.

    Hediyelerini de güzel günlerde kullan.

    YanıtlaSil
  26. teknik konulardan çok anlamasamda çocuklarımın ve dostların sayesinde birşeyler yapmaya çalışıyorum uğraşırım olmazsa size dönerim teşekkürler iyi geceler

    YanıtlaSil
  27. teşekkürler sevgili GeCe:)

    YanıtlaSil
  28. Canim Gececim gule gule kullan hediyelerini :)) Teknikten pek anlamadigim icin oraya yorum yok :))

    YanıtlaSil
  29. Süpperr benimde hoşuma gidiyordu bu ikonlar sağolasın GeCe :))

    YanıtlaSil
  30. Blog destek yazılarını ilgiyle izliyorum gece her gün yeni bişey öğreniyorum sayende.. teşekkürler.
    ****
    konuyla alakası yok fakat bi şey sormak istiyorum eğer fikrin varsa yardımcı olursan sevinirim... eklediğim konuların resimli görüntüsü arkadaşların arkadaş listelerinde resimsiz sadece başlık olarak görünüyor, bakıyorum diğer blogların resimleri var, benim yazım içinde resim olmasına rağmen onların listelerinde sadece başlık olarak çıkmış, daha önce böyle bi sorun yoktu son zamanlarda eklediğim konularda böyle oldu sebebini bulamadım bir türlü bu konuda bir bilgin varsa yardımcı olabilir misin?

    YanıtlaSil