7 Kasım 2016 Pazartesi

# cocuk masali # hikaye

Uyku Oncesi Masallar


Cocuklara uyumadan once uyduruk masallar anlatiyordum, unutmamak icin yazmaya karar verdim. sadece bu masallar icin bir blog actim ve su ana kadar 4 tanesini yazabildim. elbette hic bir iddiam yok ama dun instagramda paylastigimda okuyanlar sevdiklerini soyledi. belki birilerine ilham olur, birilerinin uyumasina yardimci olur... okumak isterseniz bu adreste

http://bugeceninhikayesi.blogspot.nl/

2 yorum:

  1. Gece masalların hepsini okudum ve bayıldım! Bu konuda uzman değilim elbet ama, gözlemlerime dayanarak bir masaldan beklentilerim (ve çocukların ilgisini çektiğini düşündüğüm noktalar) şunlar:

    -ses efektleri etkili,eğlenceli ve masalı hatırlamaya yönelik akılda kalıcı oluyor (cırcır-pıtpıt)
    -özellikle 2 ve daha çok dille büyüyen çocuklar için dağarcığa yeni kelimeler katmak önemli. (Kelime seçimlerini çok beğendim. Masalların geneli sade ve basit kelimelerden oluşmuş ama aralarda mutlaka günlük hayatta az kullanılan yeni kelimeler de seçmişsin)
    -mesaj kaygısı taşımamalı. Dönüp dolaşıp aynı mesajı kafaya kakmamalı :)) "iyilik, arkadaşlık, kurallara uyma vs vs" kavramları metnin içinde saklı ve dozunda olmalı.
    -Metin kısa olmalı. Diyaloglar eğlenceli olmalı.
    -tekerleme, mani tadında uyaklı cümleler içermeli. (Polakaa Polakaa, sen bizimle oynama gibi)
    Aklıma gelenler bunlar ve sen bunların hepsini de sağlamışsın ;) biraz daha üstünde çalışıp bir yayın evine gönder derim. Gerçekten kitaplaştırılacak kadar iyiler!

    Ben tamamen hayali masal uyduramıyorum ama kitaplardaki resimlere göre oradaki hikayeden bağımsız birşeyler uyduruyorum genelde ;) ya da kitabı okurken diyalogları falan değiştiriyorum (kendi rutinlerimize kendi sık kullandığımız kelime ve kalıplara göre)

    Ama rahmetli babannem efsaneydi bu konuda :) akrabalar, komşular falan masal kahramanı olurdu. Diyaloglar şiveli. Fabl kısmında da "sarıkız, karabaş" gibi köy hayvanları dile gelirdi hehehhe hala hatırlarım bir çoğunu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler başakçım aslında yazdığın tüm maddeler benim için de önemli ve hepsine dikkat ediyorum anlatırken, bir de illa ki eğlenceli olsun istiyorum mesaj bazen olur bazen olmaz dert değil ama asıl hedefim uykudan önce gülümseyerek uykuya dalması

      Sil