20 Eylül 2016 Salı

Ev İlanlarından İç Dekorasyon Fikri

Hollanda'da ev dekorasyonuna fazlasıyla önem verilir. Bunu ev ilanlarını gezerken daha iyi anlıyorsunuz. Kesinlikle daha sade, fazla doldurulmamış ve tek tip olmayan evler görülüyor. Kaliteli parçalarla mümkün olduğunca ferah döşeniyor. Bunu farkettiğimden beri ev dekorasyonundan fikir almak için ev ilanları geziyorum. Bu eve de yine böyle rastladım.

Aşağıdaki ev satılık bir ev. Evin kendi eşyaları ile fotoğraflanmış. Peki bu evdeki fazlalıklar nerede hiç fikrim yok. Bir de nasıl bu kadar temiz kalabiliyor. İstanbul'da bazı ev ilanlarına bakarken (içinde oturan varsa) eşya kalabalıklığından dağınıklıktan bazen midem bulanırdı. Burda nadir de olsa öyle fotoğraflar var ama ya Türklere ya Araplara ait. Ne ilginç oysa dinimiz hem mala düşkünlüğü hem de pasağı sevmez.

















Her odada bulunan büyük canlı bitkiler sizin de dikkatinizi çekti mi? Çok seviyorum, bayıldım.

14 yorum:

  1. Ev harika :) Bence de buradaki ev ilanları insanı çekeceğine itiyor. Ben en çok neye bakarım biliyor musun, penceredeki manzaraya. Bu evinki gibi olanlar İstanbul'da bir hayal tabi. Eski ve küçük evimi balkonundan ağaç gördüğüm için kiraladığım doğrudur :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım Handan, senin benim gibiler kaç kişi kaldık dersin?

      Sil
  2. Merhaba Gece, penceresinden ağaç görülen evler artık yok oluyor...burada kuşlara yuva olan sıra sıra dizilmiş ağaçların bütün dallarını kestiler, sebebi kuşlar çok pisliyormuş...büyük çiçekleri ben de çok seviyorum, mutfak saksıma gömdüğüm bir hurma tanesi yıllar geçtikçe öyle büyüdü ki, boyumu aştı, yemek yaparken yıllardır arkadaşım oldu...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayşe hurmayı nasıl yetiştirdin, bu sıra bende çok güzel Arap hurmaları var onları yetiştirmek istiyorum!!!

      Sil
    2. Geçen yıl annemlerin neredeyse hiç ağaç olmayan sokaklarındaki biricik dut ağacının dutlarından yemiştim. Bu yıl gittiğimde ağacın yerinde yeller esiyor. Muhtemelen dökülen meyvelerin pisliğinden kesildi. O herşeye bir çözüm bulan süper zekalı insanlar bir ağacın meyvesinin yarattığı kirliliğin (!) çözümünü onu kesmekte buluyor ya pes artık. Ben de ağaç görmeden yapamıyorum artık. Hatta önceden deniz görmeden yaşayamam sanırdım ama şimdi anlıyorum ki o deniz değil yeşillikmiş

      Sil
  3. Bende instagramdan özellikle hollandalıların evlerine bakıyorum. Evlerdeki sakinlik ve dinginlik çok çok güzel. Bizdeki sorun ise evi doldurmaktan kaynaklı eşya kalabalıkları, cici biicili istiflenen herşey bence evi boğuyor. Ama genel Türk kadını zevki bu yönde.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet bizimkiler çok kalabalık. Bence de türk kadınının kendini tatmin etme yöntemi bu, burdakiler o kadar çok farklı aktivite yapıyorlar ki her yaşta hırslarını evden çıkarmıyorlar ::))

      Sil
  4. Bizim eve gel, tam senlik.. Beyaz ve minimalist, ferah ve salonda büyük bitkili :D Gerçekten ferah alanlar insan ruhunu da ferahlatıyor, kalabalık evlerde insanlar daha sinirli oluyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim ev de boyle tamamen beyaz degil ama (cok asiri beyazi sevmiyorum) oldukca bos ve ferah. Seninnevin fotolarini gormustum cok guzeldi, gecen arkadasla konustuk october feste gitsek mi diye belki bir supriz yapabiliriz

      Sil
  5. Ben de beyaz ve ferah evlerin aşığıyım! Beyaz tabi ama lake beyaz, beyaz dışındaki kumaşlar kaplamalar dekorlar şıkır fıkır kristalli pastel tonlu olmayacak. Vintage beyaz ve ham ahşap uyumu; aralara sıcak renkler desenler ve yerden göğe kitaplar (kalp kalp kalp)
    Bizim evde 2 bebe ve 2 kedi var, ev Bahçeli. Lap lap lap içeri dışarı yapılıyor günde 1500 kez. Böyle pür-i pak tutmak mümkün değil. (E tabi ben de biraz pasaklı ve saçaklıyım bunun da payı büyük) o yüzden beyaz mobilyayı anca rüyamda ve ya emekliliğimde görürüm :-)) beyazı uzaktan sevmek aşkların en güzeli :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen ben göründüğü kadar huzur verici bulmuyorum şahsen. Yatak odam beyaz ve temizliği hiç de öyle değil. Tozlar saçlar feci görünüyor ve bunları görmek bana huzur vermiyor :))

      Sil
  6. bayıldım evlere:)ve bence bizdeki en buyuk sorun oturdugumuz evlerin m2 olarak küçük yapılanması. resimlerdeki evler buyukler ve dolayısıyla hiç yayıntı olmaz depolama gibi çözümleri vardır muhakkak:) bize de böyle büyük evlerde oturmak düşer umarım. sevgiler:)

    YanıtlaSil