23 Haziran 2013 Pazar

# Aylık Mektuplar # Helodunya

15. Ay Mektubu; Yepyeni Bir Yaşam

Canım Yavrum

Bu ay hem biz hem de ülkemiz yeni bir yaşama adım attı. Ve bu değişim beraberinde bir çok yenilik getirdi.

Taşındığımız yeni evle birlikte bir çok açıdan gelişmeler kaydettin. Ev büyük olması nedeniyle, bol bol yürüyerek, hatta koşarak yürümeni geliştirdin, sürekli peşinden geliyorum ama bazen de bilinçli olarak birkaç dakika yalnız bıraktığım için algılarını geliştirdin. Artık "annemi görmediğimde orada değil anlayışındaki bebeklikten çıkıp, annemi görmesem de biliyorum o yan odada" bilincine sahipsin. Bu yüzden kendine olan mevcut özgüvenin daha da gelişti. Hatta öyle gelişti ki benim yanımda olup olmadığım bile umrunda olmuyor bazen. Bunu bir çocuk yuvası ile görüşmeye gittiğimde öyle çok hissettim ki, geri dönmek istemediğinde, hem "artık eskisi kadar bana bağımlı olmadığın için" hem de "benim yavrum büyümüş yaa inanamıyorum" duygularının etkisiyle o gün bütün gün boyunca ağladım. Şimdilik çocuk yuvası işini askıya aldık ama sana acilen bir oyun grubu arayışına girdik, çünkü arkadaşsızlık seni çok yaralıyor bunu gözlerinde görüyorum. Özellikle kitaplarda, sokakta veya tv de birlikte oynayan çocukları gördüğünde.

Ülkemizde ise, çok üzücü ama sonuçları umut vadeden olaylar oldu. Bu olayları uzun uzun anlatmayacağım. Bir gün merak edersen Gezi Parkı Direnişi diye araştırırsın kızım. Ancak bu direnişte gördük ki, insanlar hak ve özgürlüklerine müdahale edildiğinde demir gibi kuvvetli oluyor. Sen de ileriki yaşamında hakkını aramak için savaş, ancak yanında yer alan/aldığın kişilerin gerçekten doğru kişiler, doğru amaçlar peşinde olduğundan emin ol. Ve şunu unutma ki şiddetle değil akıl ile olsun savaşların.

Ülkemizi idare edenler, son 10 yıldır halka ben ne dersem o olur şeklinde bir tutum sergilediler. Halkın canına tak eden de bu tavır oldu. Aynen benim yuva ile görüşme gününde yaşadığım bilinç sıçraması gibi (o gün ağladım, yakındım ama ertesi gün artık senin büyüdüğünü, yeni bir döneme geçtiğini kabullendim), milletimiz de Gezi Parkı ile bir bilinç sıçraması yaşadı. Devletin baskıcı değil, bireylerin özgür olduğu ama hem canlarının hem de hak ve özgürlüklerinin korunduğu bir misyon üstlenmesi gerekiyor bundan sonra. Benzer şekilde, biliyorum ki sen de bana artık bebekken olduğun kadar bağımlı değilsin, bundan sonra da giderek azalacak. Ancak seni her zaman koruyup kollayacağım, yeri geldiğinde hakkını aramana yardım edeceğim, daima destek olacağım.

Unutma hayatta daima yeni şeyler olacak, yeni bir duruma geçmek zaman zaman gözünü korkutabilir fakat cesur ol. Yenilikler kötü oldukları için değil, bilmediğin için korkutucudur. Bu aşamada içindeki sesi dinle. Aklın ve kalbin sana yap diyorsa, o adımı atmaktan seni hiç bir şey caydırmasın.

Annen
Amsterdam

6 yorum:

  1. Çok güzel yazmışsın, umarım çocuklarımız ileride bugünleri huzurlu ve insan gibi yaşamlarımızın başlangıcı olarak hatırlarlar

    YanıtlaSil
  2. Hem Helodünya için, hem ülkemiz için atılan o bebek adımları aslında kocaman adımlar.. Her adım aydınlığa biraz daha yaklaştırsın inşallah..

    YanıtlaSil
  3. Gezi olaylarında ülkemiz bu kadar zarar görmüşken desteklemenize şaşırdım. Hak aranacaksa sandıkta aranır;sokakları yıkarak polise vurarak değil. 10 yıldır bu hükümeti halk seçti yine seçecek. Sayenizde dahada güçlenerek.......

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eğer sandığa çok zaman varsa sokakta aranır. Bir sağlık probleminiz olsa ben şimdi değil üç ay sonra hastaneye gideceğim der misiniz? Milletin ruhu kanıyor tabi ki boş durmayacak. Ayrıca bütün bu mal kaybının sorumlusu ve daha da önemlisi katledilen canların sorumlusu inadına polisi halkın üzerine salan, daha ilk günden uzlaşma yolunda hiç birşey yapmayan idarenin suçudur. Ölen canlar varken hala kırılan cam derdinde olmanız da ayrı bir tuhaflık tabi.

      Sil
  4. Bos yorumlara hic sanini sIkma , neden adsiz yorum yapmis sahis anlayamadim, savundugu seyin arkasina ismini koyamayacaksa neden yorum yapmis ? gerci sen nazik bir sekilde cevabini vermissin ya neyse !


    umarim hersey daha iyi olur . odasini ayirma konusunda bana de cesaret vermis oldun :) tipki bircok seyde oldugu gibi :)

    YanıtlaSil
  5. çok güzel paylaşmışsın.herşey güzel bir gelecek için çocuklarımıza..tüm mücadelemiz bu.

    YanıtlaSil