14 Şubat 2013 Perşembe

Kim Kimi Daha Çok Seviyor

Kim ne zaman kafama soktu bilmiyorum bu gereksiz bilgiyi. Güya çocuk kime benzerse o kişi daha çok seviliyormuş. Yani diyelim çocuk babaya benziyor, o zaman anne babayı daha çok seviyor. Anneye benziyorsa da baba anneyi.

Böyle olunca gördüğüm her bebekten sonra kafamdan bu düşünce geçiyor. Bebek babaya benziyorsa, vah zavallı kadıncağız, sen yedir içir temizle uğraş dur sonra da yeteri kadar sevilme gibi düşüceler... Evet tabi bu kadar olmasa da "hımm demekki anne babayı daha çok seviyor" şeklinde.

Pek tabi ki bizim bebeğimizin kime benzeyeceğini bu yüzden merakla bekliyordum. Cem'e benzerse sen beni yeteri kadar sevmiyorsun diye çemkirecek, bana benzerse ayh kocam beni çok seviyor diye mest olacaktım.

Ama kızım sağolsun annesini bu ikilemden kurtarmak istemiş olacak ki ikimize de benzemiyor. Yani benzeyen taraflar var ama dikkatle inceleyince. İlk bakışta anneye veya babaya benziyor demek zor, şahsına münhasır bir mahlukat.

Ben de bu gereksiz bilgiyi kafanıza sokarak sevgililer gününüzü kutluyorum efendim :) Aşk dolu zamanlarımız olsun.



4 yorum:

  1. Bu bilgiyi biliyordum güraya benzettiklerinde hımm evet kocamı severim diyordum bana benzettiklerinde hımmm evet kocam ben çok sever diyorum. Kendime pay çıkarmayı severim ;) Lakin kim kime benzetmek istiyorsa ondan birşey görebiliyor :))) Misal dayısı bu aynı ben der :)

    YanıtlaSil
  2. Aynen, bende bu bilgiyi bildiğimden-ki Ada' yı da babasına benzetiyorlar- yazık bana ya diyorum:))) Sevgi dolu günlerimiz olsun bebeklerimizle:)

    YanıtlaSil
  3. Ayyyy çok tatlısın ya..
    Kızım benim çocukluğuma benziyor kısacası eşim beni seviyormuş yani öyle mi.
    Arada eğlencelik oluyor işte böyle şeyler
    Bu arada tütende okudum Helo'da battaniye kenarı ile oynuyor demek Lina'da çok sever ve uykuya geçer öyle yaparak.
    Helocuğum uyumuyormuş bu aralar nazar değmiştir annesi maaşallah ayyüzlüme
    Bu arada beni unutma sakın tema için
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  4. çok tatlıymış... Kimseye zararı dokunmayan tatlı inançlar mı desem bilemedim...ama evet ben de böyle bir şey anımsadım. Dur şimdi ben de bir muhasebe yapayım:))

    YanıtlaSil