14 Kasım 2011 Pazartesi

# GeBelik Günlüğüm

20. Hafta, Yolun Yarisi

Yirminci haftayı geride bırakırken, heyecanım günden güne büyümekte. Turkiye yolculugumuz sebebiyle günler de genelde sakin ve hazırlıklarla geçti. Sali gunu alisverise cikip gereginden fazla dolasinca, diger gunler cikmak istemedim, evde dinlendim.

Aslinda carsamba gunu hayatimda donum noktasi diyebilecegim bir gun oldu. O yuzden 20. hafta benim icin en guzel haftalardan biri olarak gecti. Uzerine yillarca emek verdigim doktora tezimdeki calismayi tez savunmasindan once gonderememis, sonrasinda bir dergiye gondermistim. İlk ciddi calismam oldugu icin insan kendinden suphe etse de buyuk oynamaya karar verip, alanimdaki bir numarali dergiyi sectim. Editorler okuyup degerlendirdiginde, yanlislarim cikarsa da bunu uzmanindan duyup, en kotu ihtimalle hatalarimi gorup duzeltirim diyordum. Dergi populer olunca cevap gelmesi de cok uzun surdu, tam dort ay hergun kontrol ediyordum ki son zamanlarda umudum tukenmis, 3-4 gunde bir bakar olmustum. İste gecen hafta, yakin bir ogrencim& arkadasimla konusurken onun sorusu uzerine baktim, panelde aylardir gormeye alistigim durumum degismisti, kalbim yerinden firlayacak gibi oldu.

Durum gostergesinde kucuk gozden gecirmelere ihtiyac var yaziyordu ama uzerine tiklayip ne olduklarina bakamiyordum ve yaklasik bes saat de bakamadim. Hemen ceme yazdim, o girip okudu ve bana anlatti. Sadece bir kac dergi formati yazim hatasi ( ki onca sayfadan olusuyor) , calismam ozgun ve faydali bulunmus, soylenilen duzeltmeler yapildiginda dogruca basima gidecekmis.

Bilimle ozellikle fizikle ilgili olmayanlar icin bu pek anlam ifade etmeyebilir ancak soyle anlatayim. Bu ilk ciddi makalem ve onlarca makalesi olan proflarin bile bazi uyarilar, duzeltmeler almasi cok normaldir, calismayla ilgili. Calismamin, matematiksel fiziksel veya mantiksal hic bir hatasi yokmus, bu teorik fizik icin anormal derecede iyi birsey ve bunu soyleyen en buyuk dergilerden biri olan bu derginin dunyada cok taninmis benim de cok takdir ettigim bir bilimadami olan bas editoru. Allahim hayallerimin bile otesinde bir sonuc bu. Ustelik bir farki daha var, bu makalenin yazari tek kisiden olusuyor, yani sadece ben ( yazar sayisi 1 den 100 lere kadar degisebilir).

O gun saatlerce agladim ve sukrettim, iki gece boyunca heyecandan uyuyamadim. O kadar uzun senedir bir sonuc almayi bekliyordum ki, tam umidimi yitirdigim anda geldi.

Tabi bu sevincim Heloya da yansidi, kipir kipr sevindi. Sonra cuma gunu uzun bir yolculugun ardindan geldik ve sevdiklerimizle hasret giderdik. Gerci cts ve pazar konsolosluk evraklarini tedarik etmekten bitap dustuk o ayri. Yine cuma gunune daha onceden almis oldugumuz detayli tarama testi de iptal olmak zorunda kaldi, neyse yarin gidicez insallah. Bu sefer cinsiyetini kesin ogreniriz herhalde : )

Bir de siparis verdigim yikanabilir bezler geldi, yavas yavas ihtiyac listemizdeki esyalar olusmaya basladi ya onlar da ayri bir keyif veriyor, minik seylere dokunup da hayallere dalmak ne guzelmis...

8 yorum:

  1. Bu tip şeylerden hiiiç anlamasamda heyecanından ne kadar önemli birşey olduğu belli oluyor.
    Çok çok sevindim senin adına.
    Tebrikler :)

    YanıtlaSil
  2. Kıyamam nasıl heyecanlandım ben de:) Tebrikler!Nice makaleler bekliyoruz senden o zaman,helocum sana uğurlu geldi :)

    YanıtlaSil
  3. Tebrikleeeer :)
    Demek senin kiz da icimde kipir kipir ha. Benimki nerdeyse beni uyutmuyor o derece :)

    YanıtlaSil
  4. Konuyla uzaktan yakından ilgim yok, dediklerinizin tek kelimesini anlamadım aslında :) ama öyle heyecanla, mutlulukla, keyifle, gururla yazılmış ki, yaşadıklarınızı hissetmemize vesile oldu... Adınıza çok sevindim hayırlı uğurlu olsun inşallah... Boşa dememişler çocuk kısmetiyle gelir diye, bakın daha gelmeden şans getirdi :) Cinsiyeti de belli olsunda inşallah, bi isim koyun, hello ismi yapışacak çocuğa :) Sevgilerimle, Sessiz Takipciniz...

    YanıtlaSil
  5. hello gelmeden ugur getirmeye basladi annesine.
    tebrikler...

    YanıtlaSil
  6. ben de sizi çok tebrik ediyorum.bebeğinizi de sağlıkla kucağınıza almanızı diliyorum.
    biliyorum yoğunsunuz ama benim blog ne durumda diye soracaktım.hızlandırma olasılığımız var mı? wordpress için de sizinle çalışmak isterim.
    teşekkürler
    sevgiler
    oya

    YanıtlaSil
  7. ben de bir meslektaşın olarak tebrik ediyorum, aylarca beklemek ne demek, iç kıpırtısı nasıl olur iyi bilirim. nice indexli dergilerde, tek yazarlı makaleler dilerim :)

    YanıtlaSil
  8. anneler cok sanslı, bunu sadece onlar yasıyor.. tekmeleri hıssedınce dahada mutlu olacaksın :)

    YanıtlaSil