7 Kasım 2011 Pazartesi

# GeBelik Günlüğüm

19 Hafta, Ufukta Başka Bir Ülke

Bugün itibariyle 19. haftayı bitirip 20. ye başladık. Geçen hafta boyunca genelde evde idim, tabi sık sık yürüyüşe çıkıyorum. Bu günlerde hava soğuk olmasına rağmen esintisiz ve pırıl pırıl güneşli. Kemiklerin gelişimi için de mümkün olduğu kadar D vitamini almak için güneşli günleri kaçırmamalıyım. Malum önümüz kış. Gerçi buralarda karlı havalarda bile güneş yüzünü gösteriyor.

Bu hafta gece uykularım geri geldi. Sanırım yastık kullanmaya başlamamın etkisi oldu. Yan yattığımda üstte kalan bacağım ister istemez öne doğru düşüyordu bu da karnımın sıkışmasına neden oluyormuş. Bacaklarımın arasına ve göbeğin altına yastık koyduğumda bacağım düşmüyor ve rahat ediyorum. Böylece daha iyi uyuyabildim.

Kendimi bazen abuk subuk davranışlar yaparken yakalıyorum. Elime kaşık alıp şarkı söylemek, göbek atmaya çalışmak gibi. Bir de bazı şeyleri unutuyorum yada saçma sapan laflar ediyorum. Farkedince de bolca gülüyoruz haliyle.

Dün akşam içinde harf şehriyelerden olan çorbadan içiyorduk. Kaşığımıza gelen harflerden isim türetmece oynadık eşimle, daha isim bulamadık bebeğe düşünüyoruz işte. O kadar komik isimler çıktı ki, gülmekten çorbaları püskürttüm ağzımdan. Bir de uluslararası isim olsun diye uğraşıyoruz, telaffuzu kolay olsun, başka komik anlamlara yorumlanmasın gibi. Buse ismini düşündük mesela ama sonra vazgeçtik Bus-e (e otobüsü) olarak yorumlanır diye. Bakalım nasıl karar vericez.  Benim beğendiklerime Cem bir bahane buluyor onunkilere ben, kendi aramızda bile Helo diyorum artık, yapışıp kalacak bu isim, göbek adı Helo olsun bari :p

Yine bu hafta içinde Cem ilk defa bebekle uzun uzun konuştu. Doğrusu ben bile o kadar konuşmadım. Daha şimdiden anlaşma yaptılar içerde, bana karşı birlik olacaklarmış. Bazen bazı şeyleri çok kuruntu yapıyorum, eşim de bana kızıyor, işte bunun için daha sonra birlik olup bana kızacaklarmış :)

Geçenlerde çıktığım uzun yürüyüştee 10 derece hava olmasına rağmen önüm bağrım açık ve ince kıyafetlerle dolaşmıştım. Sanırım o zaman midemi üşütmşüm, iki gün boyunca ne yesem gırtlağıma gelmiş şekilde dolaştım. Ama sonra aklıma geldi nane limon çayı yapmak. Annem olsa hemen hatırlatırdı ama ben daha o kıvama gelemedim. Neyse yapıp içtim geçti. Tabi bu akılsızlığıma da hayıflandım bolca.

Ve son bir haber bu hafta gelişen... Bizim bebik gezgin olacak diye yazıyordum twitterda zira şimdiden 3 ülke gördü, kaç kez uçtu, yakında yine uçacak. Temmuz ayından beri beklediğimiz bir haber vardı. Bu haber geçen hafta geldi, biraz daha kesinleşti. Karşı taraftan bekleniyoruz bir engel kalmadı. Şimdi tek yapmamız gereken vize almak o da sorunsuz olursa, 1-1,5 ay içinde yeni bir ülkeye taşınacağız ve kısmetse muhtemelen doğum da orda olacak. Vize işlemleri için yine Türkiye'ye geliyorum. Umarım yolunda gider ama artık herşeyin hayırlısını diliyoruz ikimiz de, eğer bu değişiklik minik ailemiz için hayırlı olacaksa olsun.

7 yorum:

  1. Keske yeni ulke Ingiltere olsa :))) Hatta Londra :P

    YanıtlaSil
  2. bende isterdim ama değil malesef, yine dil sorunu olacak bir ülke yandım

    YanıtlaSil
  3. Aslinda keske hep turkiyede kalsaniz, dogum falanda hep turkiyede olsa be abla. Neyse, hayrlisi olsun ..

    Ben senden cok alakasiz birsey isticektim.
    Blogumundaki yanlardaki bosluklar var ya onlari yok etmek istiyorum. Yani tum ekrani kullanmak istiyorum yazilarimi paylasirken. nasil yapiyorduk. Bunu bana sen ogretmistin ama aradan 2 yil gecince unutmusum hatirlayamadim. Nasil eski haline dondurebilirim?
    Umarim anlatabilmisimdir :$

    YanıtlaSil
  4. ayse sana yorum yazacaktım ama blogunla oynuyorsun herhalde giremedim tasarım bölümünde html düzenle sayfasının alt kısımlarında eski şablonlar bölümü var ordan eski şablonlardan geniş olanları seçebilirsin

    YanıtlaSil
  5. evet, genis olanini seciyorum ama ekranda yine boyle daracik cikiyor malesef. Sinir oldum zaten hepsi gitti. Bom bos sayfa kaldi :)

    YanıtlaSil
  6. Ablacim, blogum coook eski haline dondu. Sablon duzenleme yeri bile en eski hali. Kodlar bile farkli :(
    Hic birsey yapamiyorum. Ne olur yardim et. Baska blogdan biraz anlayan kimse yok. Internette aramaya calistim ama bulamadim hic.

    YanıtlaSil
  7. Ah ablacim sanirim eski haline geri getirdim inan nasil oldu hic bir fikrim yok ama yinede sagol, rahatsiz ettim kusura bakma. Senin yardim sever bir ablam oldugunu bildigim icin hic cekinmeden seni rahatsiz ettim. Neyse boyle iste :))

    YanıtlaSil