1 Ocak 2011 Cumartesi

# ben # fotoğraf

Geçen Yılın Son Resimleri

Bir yılı daha geride bıraktık, bir önceki gün yazdığım sıkıntılı post daha fazla anasayfada kalmasın diye hemen yeni resimler koymak istedim. Sıkıntım geçti sayılır ama çözüm var diye değil elbet yapacak bişey olmadığı için. Dua etmekten ve inanmaktan başka. Ve yorumlar o kadar iyi geldi ki, yeni yıldan beklentilerimi dile getirmekten çekinmedim dün akşam. Hepsini tek tek belirttim ve istedim, inşallah olur.


Dün alışveriş için çıktığımızda çektiğim resimler. Dün akşama kadar kar o kadar güzel yağdı ki lapa lapa, uzun zamandır hep ince kuru tipi şeklinde yağıyordu, dün ayrıca bir güzellik yaptı hava yani. Yukarıdaki resim evin yakınındaki parktan. Hatta tam emin değilim şu an yön duygum biraz zayıftır, resimde görülen sol apartman bizimki olabilir, değilse de tıpatıp aynısı, çünkü birkaç tane var.


Bu ülkede beni şaşırtan şeylerden biri de çocukların bu karlı ve soğuk (-6 lardan yukarı pek çıkmıyor) havada dışarda olmaları. Çoğunun ağzı atkıyla kapalı bile değil. Yüzler pespembe oluyor soğuktan ama yine de her gün temiz hava için çıkartıyorlar.


Ve burdaki güvercinler, hiç mi hiç kaçmıyorlar. Eşimle teorimiz şu, kimse onları korkutmadığı için böyle bir davranış geliştirmemiş olmalılar, onlar da diğer bireyler gibi şehrin bir parçası. Kinse kovalamıyor, kışkışlamıyor falan. Ve acayip tombullar bunlar, tın tın yürüdüklerinden olsa gerek :)


Bebek arabalarını her gün görüyorum, bir de kar yağdığından beri bebekleri kızaklara oturtup çekiyorlar, öyle dolaştırılıyor. O kadar çok görüyordum ki bir türlü resim çekemiyordum. Ancak aşağıdaki resimlerden birinde yakaladığımı göreceksiniz. Ordaki çocuklar daha büyük ama 5-6 aylık olabilecek bebekleri bile gördüm kızakta.









Ve son resim de kar kalınlığını göstermek için çekildi, elimde poşetler artık ne kadar oluyorsa. Bu arada ayağımda geçen kış aldığım izotex botlar var. Bu konuda ayrıca post yazsam olur ama biraz değineyim.

Geçen yılki kayak maceramızdan sonra Ce ile outdoor mağazalarından çıkmaz olmuştuk ve hem ona hem bana birçok kış için uygun eşya aldık. Botlar da onlardan biri. Tamamen spor ayakkabı görünümünde olmasına rağmen hiç su geçirmiyor, (sadece karda değil yağmurda hatta kovaya bile soksanız geçirmiyor) yıllardır ayaklarını hiç ısıtamamış ben normal kalınlıkta bir çorapla bu botlarda hiç üşümüyorum. Burda kışlık şeyler ve sporla ilgili mağazalar çok yaygın olduğundan çok kişi kullanıyor böyle botları ama İstanbul'da fazla görmüyordum. Özellikle okula giden çocuklar için çok uygun bana kalırsa, üstelik fiyatları da indirimler yakalandığında makul olabiliyor. Tamam bazıları çok pahalı Colombia mesela ama çok sayıda outdoor markası var. Mesela ben burdan bu botların ayakkabı şeklinde olanını Intersporttan (markası McKinley) 20 euraya almıştım (indirimdeydi ama, özellikle aşırı derecede bir yağmurda test etmek zorunda kalmıştım, vücudumda kuru yer kalmamışken ayaklarım kuru idi)

Bizim de alışveriş yaptığımız Atlas Outdoor dan bir kaç örnekle veda edeyim. Bir iki üç
Bu fiyatlar sezon sonunda daha da inebiliyor ve üstelik ayakkabıların özellikleri ile ilgili alttaki bilgileri okumanızı da tavsiye ediyorum. Çocuğum olunca hep böyle ayakkabılar giydirmeyi umut ediyorum ama bakalım :)

11 yorum:

  1. Ayakkabılar tam eşimin sevdiği gibi. Sürekli şantiyede olduğundan tam ona göre bunlar. Bu marka değil ama başka markalardan var onda.
    Fotoğraflar o kadar güzel ki bu sene kara hasret kalmışken ilaç gibi geldi inan.
    Bir önce ki postunuda şimdi okudum. İnşallah bu yıl herşey istediğin gibi olur,tüm beklediklerin gerçekleşir.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. soğuğa alışsın diye çıkartıyorlar bebişleri herhalde

    YanıtlaSil
  3. masalsı fotograflar...çok güzeller... mutlu yıllar sevgili GeCe...

    YanıtlaSil
  4. Nice sağlıklı mutlu ve bol paralı senelere GeCe abla :)Annem de kutluyor yeniyılınızı ( red riding hood )

    YanıtlaSil
  5. Bu fotograflar özlediğim tuhaf bir huzuru , güzelliği çağrıştırıyor. Fotografın içine girme isteği uyandırdı bende...

    Mutlu yıllar dilerimm...

    YanıtlaSil
  6. nekadr guzelll
    eline saglık..
    bir söz: ınsan ucurumun kenarına gelmeden kanatlanmazmıs..uzuntuler bızı kanatlandırmak ıcın bırer sebep degılmıdır?
    sevgılerr

    YanıtlaSil
  7. nekadr guzelll
    eline saglık..
    bir söz: ınsan ucurumun kenarına gelmeden kanatlanmazmıs..uzuntuler bızı kanatlandırmak ıcın bırer sebep degılmıdır?
    sevgılerr

    YanıtlaSil
  8. merhaba o kadar zamandır sızı beklıyorum kı ıslerı cok belkı onun ıcın benımle ılgıenemedı dıye.Kendımı hatırlatayım sızden sablon ıstemıstım hatta bır kac linkgondermıstım nasıl ıstedıgıme daır ama bır ıkı kez bana gerı donmenız benı umutlandırmıstı artık umudumu ıyıce yıtırmeye basladıgımı artık benımleılglenmedıgını dusunmeye basladım ğımı bilmenızıistedim.Lütfen beklemekten vazgeceyimmi yoksa bana geri dönüşünüz olacakmı sevgili gece benı aydınlatırsanız cok sevınecegım sevgiler,mutlu yıllar

    YanıtlaSil
  9. yine yeni resimler ne güzel sayende kara doyduk he :)))burada hava bahar gibi güneşli ama (genede soğuk var ayrı)

    YanıtlaSil
  10. Resimlere bayıldım bir koşu oraya kada geldim döndüm evime geri, kar çok güzel çok imrendim şimdi bak :)

    YanıtlaSil