30 Aralık 2010 Perşembe

# ben

Sıcak Sıcak Kar Resimleri ve Hala Kapımı Çalmamış Yeniyıl Neşesi


Yeni yıla yaklaşırken insan ister istemez muhasebe defterini açıyor, başlıyor düşünmeye. Ne yaptım ne yapacağım, ne oldu ne olsaydı hesabına. Ben de sabahtan beri biraz üzgün ve süzgünüm bu yüzden. Bu yılın ikinci yarısını hayatımdan çıkarmış olmayı dilerdim. Hatırlamak istemiyorum ama Ce'nin gidişinin ardından 5 ay kadar ayrı kalışımız, bu sürede olan iş ve tez sıkıntılarım hiç olmadığı kadar gözyaşı döktürttü bana. Çevremdeki bazı kişilere hala kırgın ve kızgınım, çoğunlukla hatırıma gelmese de mevzu bahis olduğunda o zamanlar yaşadığım tüm hislerim kalbime hücum ediyor. Demek ki daha sindirememişim. Eşim diyor ki içinden bunu attığın zaman daha rahat olacaksın, onları affetmen onlar için bir kazanç değil senin için bir kazanç olacak, üzerinden bir yük kalkacak. İşte affetmek aslında bu açıdan önemli, muhatapla hiç mi hiç alakası yok insanın kendisiyle alakalı.


İstanbul'da evimize uzun bir aradan sonra Ce ile ilk gittiğimizde aklıma gelenler orda yaşadığımız 4 tatlı seneden günler değildi. Onsuz can sıkıntısından patladığım, yatağımda ağladığım günlerdi. Bu yüzden belki de evimi fazla özlemiyorum, kim bilir. Bu yıl ruhsal olarak o kadar çok şeyin üstesinden gelmeye çalıştım ki çok ama çok yoruldum.


Tamam bu yurt dışı macerası hayatımızda güzel bir değişiklik oldu, yeni fırsatlar açacak belki. Ufkumuz genişledi, görgümüz arttı. Gerçi eşim buraya gelmeseydi yine askerlik sebebiyle ayrı olacaktık, böylesi daha iyi oldu elbet, fakat hayatımızda yeni bir belirsizliğe yol açtığından, benim caaanım tezim de bitmek bilmediğinden, bebek özlemimizi daha ne kadar erteleyeceğimi bilmemenin yol açtığı karamsarlık içimi sardı bu sabah anne bebek bloglarını okurken. Çoğu zaman yazdıklarımın aslında ne kadar eksik, anlamsız olduğunu düşünmeme sebep oluyor içinde bir çocuk adı olmayınca.


İşte bu yüzden yeni yıldan beklentim öyle çok ki korkuyorum istemeye bile. Evler yatlar katlar hiç mi ama hiç istemedim, sadece belirsizliklerin belirlenmesi ve artık evde çocuk sesi.


İşle ilgili belirsizliklerim hala devam ediyor, ama gereğini yaparsam, çalışırsam Allah'ın kapılar açacağına inandım hep. O yüzden bu konudaki tek dileğim, düşündüğüm ve planladığım zamanda olması için olacak. Eğer benim istediğim zamanda olmayacaksa da bana tahammül gücü versin.

Bazen neden daha sıradan biri olmadım diye kendime kızıyorum. Üniversiteyi bitirdikten sonra bir işe girip çalışan evlenip çocuk doğuran bir kişi bana göre çok ama çok şanslı. 8 yıl üniversitede çalıştıktan sonra yaş 30 u geçmişken, daha yeni mezun olmuş biri kadar ürkek ve şaşkın hissediyorum şuan. Ve haliyle acaba şimdi ne olacak diye beklerken, üstesinden gelemeyeceğim süprizlerle karşılaşmaktan çok ama çok korkuyorum.

Bütün bu sitemleri yazdım diye de şimdi kendimi suçlu hissediyorum ayrıca. Sağlıklıyım ve sahip olduğum bir çok şey varken acaba nankörlük etmiş oluyor muyum?

İşte bu karmakarışık duygularımla hala yeniyıl için neşelenemiyorum ve ona tek söyleyeceğim şey biraz dudaklarım titreyerek de olsa

"gel 2011 senden korkmuyorum!"

Herkese mutlu seneler

19 yorum:

  1. sevgili ge ne güzel istemişsin mevladan zaten kalbindekini diline dökmüşsün ,elinden geleni yaptıktan sonrası ;mevlam görelim neyler...
    deyip beklemek değilmidir ?
    Allah hakkında hayırlısını versin

    YanıtlaSil
  2. Hayirlisi olsun. Insallah tum belirsizlikler ortadan kalkar ve bu yil bitmeden eviniz cocuk sesiyle dolar :)

    YanıtlaSil
  3. Bir sır vereyim mi...aslında yeni yıl kucağı dolu dolu hediyelerle geliyor bize...istemesini bilmeyen biziz aslında...İçinde hiç negatif kelime olmadan kur cümlelerini,sırala isteklerini...arzu ve cesaretle...eminim kucağında sana göre hediyeler vardır...ve vermek için oda sabırsızlanıyordur...mutlu seneleeeer :))

    YanıtlaSil
  4. 2011'e çok meydan okunmuş bu arada ! :) Olsun şükrolsun herşeye diyelim, sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  5. canım gececim sen böyle samimi hisler içindeyken kendini bu kadar iyi tanıyıp tanımlarken seni yaratan hiç bundan hali kalır mı?o herşeyin üstesinden gelecek gücü verecektir sana vakti geldikçe...çok öpüyorum veee minik ellere kavuşman için en uygun zamanın bir an evvel gelmesini diliyorum.

    YanıtlaSil
  6. Şu an dua ediyorum senin için. Evinizde 2011 de bebek sesleri çınlasın inşAllah :) Sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. Güzel yerlere gelmemizi sağlayan bu sıkıntılar değil midir GeCecim...2011 en güzel ve mutlu,huzurlu ve bereketli olarak gelecek sana inanıyorum.Yanında tatlı bir bebekle inşallah...

    Bu şahane kar resimlerindeki beyazlığa baktıkça, sıkıntılarının tez zamanda gideceğine daha çok inanıyorum nedense..

    Mutlu yıllar hepimize...

    YanıtlaSil
  8. korkma tabi yaa. gelsin bakalım neler getirecek 2011..herşey gönlümüzce olsun inşallah.. mutlu yıllar..

    YanıtlaSil
  9. Sevgili Ge,
    Rabbim'in hazinesi genis. Insallah hakkinda hayirli olanlari gonlunde istetsin ve hemencik versin sana bekletmeden en hayirli zamanda..
    Yazdiklarin bana yabanci degil, anliyorum.. Insallah dualarimiz eksilmedikce biz de bitip tukenmeyiz canim..
    Birbirimiz icin ettigimiz dualarimizin daha makbul oldugunu da varsayarsak dualarda bulusalim insallah
    Sevgi ve muhabbetlerime..

    YanıtlaSil
  10. Herhalde herseyden zoru belirsizlik. Insallah butun hersey corap sokugu gibi cozulur. Her tas istedigin gibi yerine oturur. Dort gozle bebekledigin bebish de saglikla ve sihhatle gelir.

    YanıtlaSil
  11. okadar güzel ifade etmişsin ki içinde bulunduğun durumu Gece, çocuk kısmı hariç seni rahatsız eden tüm o belirsiz haller bende de var, sağlıklı olmak elbette çok kıymetli ama bu kadar belirsizlik içinde insan huzuru bulamıyor, huzuru bulamayınca mutluluğu, mutluluğu bulamayınca da nedense hep karamsar bir ruh haline bürünüyor.. dilerim tüm belirsizliklerin kaybolacağı ve hayatının dilediğin bir yöne gireceği güzel bir yıl olur 2011 senin için, sevgiler..

    YanıtlaSil
  12. Merhaba, yazdıklarınızı yeni keşfettim. Geç kalmış olmak benimle alakalı tabi. Çok da faydalandım. Öncelikle tasarım yardımlarınız için teşekkürlerimi yollamak istiyorum.

    Sonra da sevgilerimi.

    Yaşamdan istediğiniz tüm armağanlara yeni yıldan başlayarak kavuşmanızı dilerim.

    YanıtlaSil
  13. GeCecim,Yeni yılınızı en içten dileklerimle kutlarım.

    YanıtlaSil
  14. 2011 den isteğimiz ortak sanırım çocuk sesi.. Hakkımızda hayırlısı olur inşallah..
    İyi yıllar.

    YanıtlaSil
  15. canım kardeşim her şey gönlünce olsun dualarım seninle biliyorsun...

    YanıtlaSil
  16. yorumların büyüsü bu olsa gerek daha yeni bakıyorum ama çok daha önceden mesajlar bana ulaşmış olmalı ki kendimi iyi bir ruh halinde buldum bu sabahtan itibaren, oysa yattığımda hala ağlıyordum

    YanıtlaSil
  17. sevgili kardeşim yeni yılını en içten duygularımla kutluyorum ....
    Aslında bu kadar karamsar olma kendine dışardan bak bakarsan kendinin ne kadar mükemmel olduğunu görürsün allahın size bahşettiği nimetler......
    kariyer ve bebek arasında kaldın kariyer yapmayı tercih ettin ..
    bu yıl artık erteleme inşallah...

    YanıtlaSil
  18. Tüm dileklerinin istediğinden daha iyi bir şekilde gerçekleşmesini diliyorum herşey gönlünce olsun gececim

    YanıtlaSil
  19. adında huzur olan 2 bin on 1'in size huzur getirmesi, tatlı hayallerde hep beraber olmak dileğiyle..

    YanıtlaSil