28 Aralık 2010 Salı

# ben # kosice

Dışarıda Kar Evde Huzur


Şu anda resimde görülen Colombia kahvesi içip aşağıdaki yeniyıl temalı çikolatalardan yiyorum. Dışarda ise yine kar yağıyor. Artık kar beni şaşırtmıyor ama bıkmış da değilim. İstanbul'da kaldığım sürede hava gayet sıcaktı ve anladım ki kışları ve soğuk havayı seviyorum ben.


Bu çikolatayı sadece ilütürasyon için almıştım. Burda çeşt çeşit çikolata olmasına rağmen pek düşkün değilim. Yaklaşık 3 hafta önce aldığım bu dört adet minik çikolatanın sadece iki tanesini yedim. Seyretmek daha keyifli oluyor.

Burada hava soğuk olunca, kışlık kıyafetler (özellike atkı ve şapkalar) daha çok ilgimi çekiyor. İstanbul'da yeğenime burada çok moda olan boyuna defalarca dolanıp kocaman olan atkılardan ördüm ve bitirdim. Ancak fotoğraflayamadan geldim. İlk defa denediğim fındık modelini kullandım ki bir çok mağazada, (mango, marks and spencer ..) fındık örgülü hırkaların, atkıların çorapların olduğunu görmüştüm. Kendime de bir tane öreceğim ama önce şapkaya başladım.

Dün bir çok model araştırdıktan sonra aşağıdaki şapkada karar kıldım. Biraz değişiklik yapacağım ama. Etsy'den bulduğum bu modelin bir türk tasarımcıya ait olduğunu görünce daha da hoşuma gitti.


Bu arada Marks and Spencer demişken aklıma geldi. İstanbul'da pek ziyaret ettiğim mağazalardan biri değildi kendisi. Burada birkaç tane büyük mağazaları var ve gezince gayet hoş şeylerle karşılaştım. İndirimler sayesinde de bazı şeyler aldım. İstanbul'a gidince, Tepe Nautilus'taki mağazaya gittim fiyat ve ürün karşılaştırması için. Doğrusu fiyatlar buraya göre çok daha pahalı ve ürün yelpazesi daha farklı geldi. Orda daha çok orta yaş ve üzeri bayanlara yönelik gibi bir koleksiyon var sanki. Burda onlar da var ama daha başka ürünler de var. Özellikle ev aksesuarları bölümünde kayboluyorum.

Evimizde bir çok eksik vardı biliyorsunuz. Kiracı olunca insan her istediği değişikliği yapamıyor. Ve bir şey alacaksam da çok düşünüyorum çünkü taşınma durumunda onları Türkiye'ye götürmem mümkün değil. İşte bu yüzden ucuz, geride bırakabileceğim şeyler yapmaya çalışıyorum evle ilgili.


Pencerelerde sadece jaluzi vardı, perdesiz çok boş duruyordu. İstanbul'a gitmişken ucuza perde almak istedim. Ben alamadım ama annem ile ablam bana pazardan harika parçalar almışlar. Yukarıdaki tül fransız balkonu şeklinde iki camı kaplayacak büyüklükte bir parça. Annem ikiye bölmüş. Ve bu parçanın fiyatı 5 tl. Bir de kalın perde amacıyla bir parça almış ki o da yine iki camlık ve o da 5 tl. Dün perdeleri taktıktan sonra Ce işten gelince, ev nihayet eve bezemiş dedi. Gerçekten perde ortamı hemen değiştiriverdi.

Bu da bugünden bir fotoğraf, öğle saatlerinde Hlavna'ya gitmiştik, yeni yıl sebebiyle bir aydır var olan küçük dükkanları görememiştim. Havanın hissedilen sıcaklığı -12 olmasına rağmen yine de kalabalıktı ve bende uzun bir yürüyüş yaptım kar yağarken.

13 yorum:

  1. Afiyetler olsun..O çikolatalar yenmez mi hiçç :) Hele bembeyaz yılbaşında,sıcacık kahve eşliğinde..

    YanıtlaSil
  2. çok huzurlu bir yazı olmus :)

    yurt dışındayken 3 sene bende perdesiz yaşadım. ama aksine sadece jaluzi ile olmaktan memnundum :)
    yıkama ütüleme asma derdim yoktu :)

    YanıtlaSil
  3. ooo ne güzel resimler ve manzaralar:)kahve keyifleri ben yokum diye gene başlamış.hehehe...perdelerinde çok hoş durmuş güle güle kullan:)bu hafta bende 2 parça aldım mutfak camı için:)seninkinden çok daha ucuza...

    YanıtlaSil
  4. Sevgili GeCe, İstanbul bugün yamurlu hava sıcaklığı düştü yarın ise 3 -6 derece olacakmış inşallah kar yağışı olurda bu sene karla birikte yeniyılı kucaklarız.

    Perdelerinizi iyi günlerde kullanın perde eve ce nin belirttiği gibi sıcaklık veriyor.

    Sevgiyle kalın...

    YanıtlaSil
  5. Sevgili GeCe,
    Calismalarinizi cok basarili buluyorum lakin simdiye kadar nasil farketmedim bilmiyorum nerede yasadiginizi. Ingiltere'desiniz sanirim. Kahve'nin tesco olma ihtimalini dusunerek ve carsiyi da Ingiltere atmosferine benzeretek boyle bir cikarimda bulundum. Tam olarak neredesiniz?
    Sevgi ve muhabbetlerimle:)
    Ingiltere'den selamlar...

    YanıtlaSil
  6. soğuktan bahseden sıcacık bir post olmuş bu :)

    YanıtlaSil
  7. kahve ve çikoatalar tescodan ama tesco tüm avrupada var ben kah slovakyada kah macaristandayım şimdilik :)

    YanıtlaSil
  8. Değişik bir deneyim, bunu yaşamak ta güzel, yaşadığını hissettirir sanırım insana... sevgiler çikolata gibi tatlı bir yeni yıl dilerim ikinize de :)

    YanıtlaSil
  9. kahve ve çikolata harika ikili
    kara hasret bırı olarak -12 derece kar ve soguk
    ben kıs sevıyorum :)

    YanıtlaSil
  10. Ne tatlısınız GeCe :) Kızım da alır bakar bakar durur böyle güzel paketlenmiş çikolata yada yiyecekleri :)

    Yeni yılda mutluluk ve sağlık dolu günler sizinle olsun.

    Merry *. • ˚ ˚ •. ★ ★ Christmas. *. °. ° * * ★ ★ Joyeux. • ˚ ˚ ★ ★ ˛ ˚ ˛ •
    •. Noël ★ ˛ ˚ _Π_____. * ˚ ★ ★ ★
    ˚ ˛ • ˛ • ˚ */______/~ \. ˚ ˚ ˛ ★ ★ ★
    ˚ ˛ • ˛ • ˚ *| 田田 | 门
    °º ♫°° ♫♫ °º ♫°° ♫♫ °º ♫°° ♫♫ °º ♫°

    YanıtlaSil
  11. son yorumdakı görsel cok hosuma gıttı..umuma bırakıldıgına gore alıp bır kac arkadasıma gondermemde sakınca yoktur her halde :)

    ★ ˛ ˚ _Π_____. * ˚ ★ ★ ★
    ˚ ˛ • ˛ • ˚ */______/~ \. ˚ ˚ ˛ ★ ★ ★
    ˚ ˛ • ˛ • ˚ *| 田田 | 门
    °º ♫°° ♫♫ °º ♫°° ♫♫ °º ♫°° ♫♫ °º ♫°

    çok şirin..

    YanıtlaSil
  12. mis gibidir kar havası GeCecim :)
    bu arada sen çikolataları seyret ben olacağım ki iki dakikada esameleri okunmasın :)

    YanıtlaSil