2 Şubat 2010 Salı

# Amigurumi # ben

Yello !


Homer'ın ifadesiyle herkese benden bir yellooo. Daha önce ördüğüm Homer'ı odama getirdim, artık çalışırken bana eşlik ediyor. Önceden çektiğim resimleri beğenmediğim için yeni birkaç pozunu çektim kendisinin.

Bir Homer ve Simpsons hayranı olduğumu yeni takipçilerim bilmiyordur belki. 20 yıldır oynayan ve dolayısıyla 20 sezonluk Simpsons'ların 17 sezonunu bitirdik, 18. ci bitmek üzere geriye iki sezonu kaldı. Ah keşke tez konum Simpsonslar olsaydı, gerçekten tez konusu olacak bir dizi bu. O kadar iyi düşünülmüş ki, 20 dakikalık tek bir bölümde 3 farklı konu işliyorlar. yani bir olayla başlıyor, o olay hiç öngöremeyeceğiniz şekilde gelişiyor ve bittiğinde başı nasıldı unutuyorsunuz. Müthiş bir zekanın eseri.

Yine Simpsonsların yaratıcısı tarafından yapılan başka bir çizgi dizi de Futurama, onun da sanırım 3. sezonundayız. Yeni bir dizi ama yine çok başarılı. Ce de ben de bilim kurgu meraklısıyız, bu konuda çok okuduk ve izledik ama, Futurama bizi çok şaşırtıyor konularıyla.

Bari dizilerden başladım izlediğimiz diğer dizileri de yazayım ki tam olsun. Zira uzun zamandır yazacağım ama unutuyordum.

BattleStar Galactica'yı çok önce bitirdik zaten. Şimdi yeniden izlesem izlerim o kadar güzel bir dizi ki. Birçok görüntüsü aklımda hele final bölümü. Galactica çok sevilince, bu dönemden öncesini anlatan yeni bir dizi başladı, henüz bir bölüm falan oynadı: Caprica. İlk bölümünde Sylonların nasıl ortaya çıktığını anlatmış, hemen sardı bizi, izlemeye aldık.

Yine eskilerden bir Japon çizgi filmi Death Note'u seyrettik ve bitirdik. Müthiş bir zeka oyunu gibi. Lost'tan sonra tüm dizilerde böyle bir anlayış başladı. O sahi bu hafta Lost oynuyor ve Amerika'da oynadıktan iki gün sonra biz de izleyeceğiz. Merakla bekliyorum onu da. Lost'un sezon araları artık çok uzadığı için, başlamasına yakın son sezonu hatırlamak için tekrar izliyoruz. Onu da izledik ve bitirdik yakında.

Bundan başka Flash Forward'ı yine eş zamanlı izledik, şimdi bekliyoruz. O da hoşumuza gitti ama daha tamamen açılmadı bana göre. 

Fringe'i başladığı andan itibaren tutkuyla takip ediyoruz, ve haftalık olarak şu an eş zamanlı seyrediyoruz. Futurama'da olduğu gibi yine bizi çok şaşırtıyor ve özellikle ben seyrederken çok heyecanlanıyorum.

Bir de Lie to Me var ki sanırım bunu fazla kimse bilmiyor. Bir yalan uzmanının çeşitli kişisel ve devlet sorunlarında suçluyu ortaya bulmaya yönelik çalışmalarını anlatan bir dizi. Kitabı da var ve okudum onu da. Yazara göre, yalan belirtileri (tabi sadece yalan değil tüm duygular) insanın mimiklerine yansır ve yüz ifadelerinden, el kol hareketlerinden, vücut tepkilerinden bir kişinin duygularını okuyabilirsiniz. Bu dizi de şu an sezon arasında yakında başlayacak.

Yine son zamanlarda 5-6 bölümlük bir dizi izledik: the Prisoner. 1967 de yayınlanan dizi yeniden çekilmiş 2009 da. O yıllarda yazıldığını düşünürseniz, zamanının çok ötesinde bir konusu var. Çok ilginç bir diziydi. Ara bölümleri biraz baysa da sonu çok şaşırttı beni ve hoşuma gitti.

Hah bir de The Amazing Stories var ki Spielberg'in 85 lerde çektiği kısa filmlerden oluşuyor. Eski filmleri seyretmek enterasan oluyor. Konuları güzel ama tabi film sektöründe eskiden ne kadar az imkanlar olduğunu da farkediyor insan.

Neyse bu kadar yeter. Dün işlerin arasına gömülmüşken bir paket getirdi arkadaşım. Kafam öyle durmuş ki, üzerinde yazan Fulya kim diyorum kendi kendime. Sonra jetonum düştü.



Sevgili Çocukla Çocuk ekibinden mail gelmişti bana adresimi istemek için. Biraz gecikmeli göndermiştim ama sağolsunlar beni unutmamışlar. Kendi yaptıkları bu harika anahtarlığı görünce bayıldım resmen. Dünkü ruh halime de çok iyi geldi doğrusu.



Ruh halim demişken, bir önceki yazımda sıkıntılı olduğum zannedilmiş genelde, yazımın amacı bazı konularda mesajlar vermekti. Her zamanki olduğum sıkıntılardan farklı bir sıkıntım da yoktu ama gelen yorumlar öyle güzeldi ki, herkese çok çok teşekkür ediyorum.

Sıkıntılarımdan biri de blogların güncellemelerine yetişememden kaynaklanıyor. Okumak istediğim blogları bir süredir okuyamayınca ve hepsini okumak istediğimden bir blogda aşağı yukarı 10-15 post geride kaldığımdan günümüze yetişmem biraz zaman alıyor. Daha ziyaret edemediklerim var, gelicem ama gecikeceğim gibi görünüyor.

Bundan başka aklımda yeni projeler ve fikirler var, hepsini yapıcam sırayla inşallah. Bir de zamanımı doğru kullanabilsem süper olacak.

Bye.

16 yorum:

  1. bu homer' a bayılıyorum ya ne kadar da gerçekçi. söylediğin dizileri de tek tek izlicem inşallah. artık sınırsız adls miz var ya. :) gelen hediyelerini de güle güle kullan canım. seni seven çok ne güzel. :)

    YanıtlaSil
  2. Canımmm bende simpsons hayranıydım. artık tv seyredecek vaktim yok kiiii.... neyseee sen yazınca yine heveslendim.

    Hediyenide güle güle kullan canım. yapanların ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  3. aynen gececım su zaman bır yetse ,ah neler yapıcaz.

    YanıtlaSil
  4. Homer'a bayıldım harika olmuş.
    Hediyenizi iyi günlerde kullanın. Şans ve uğr getirsin size sevgiyle kalın...

    YanıtlaSil
  5. Gece'cim Sımpsonlara bende bayılırım.Battelstar Galactica'yı da keyifle izliyorduk ne güzel ama bitti:( Caprica'yı bilmiyordum seyredeceğim iyi oldu yazdığın...
    Hepimiz saylonuz:)))))

    YanıtlaSil
  6. horner şahane olmuş,ne kadar beceriklisin!

    YanıtlaSil
  7. Simpsons izlemeyi ben de seviyorum ama müptelası değilim. denk geldikçe cnbc-e'de izliyorum.

    Lost'u yarın izleriz. hatta dün bi adamın evinin balkonundan kendi kamerasıyla çektiği, berbat görüntü ve ses kalitesine sahip olanını izledim :) 6. sezon 1. bölüm yani. gala gibi bişey yapmışlar sanırım. altyazısı olmadığından anlayamadım biçok konuşulanı. ama biliyosun Lost bu. gördüklerim karşısında ağzım açık kaldı. yarın altyazılı olarak kaliteli görüntü ve sesle izlerim ve bloguma da yazarım. :)

    bu arada oyuncak ördüğünü bilmiyodum. ne güzel. şimdi daha çok kıskandım el becerilerini.

    YanıtlaSil
  8. Fringe, Flash Forward budur! Damages'ı seyrettin mi bu arada? 2 sezonu da bitti. Çok heyecanlı bir solukta izledim desem yeridir.

    YanıtlaSil
  9. ETKİNLİĞİMİZE BUYRUN;

    SEVGİLİ ARKADAŞLAR düşbahcesi.blogspot.com ve pembetatlar.blogspot.com TARAFINDAN HAZIRLANMIŞ OLAN HEDİYEŞLE ETKİNLİĞİNE
    SİZ SEVGİLİ ARKADAŞLARIMI VE KATILMAK İSTEYEN HERKESİ DAVET EDİYORUZ...
    1 ŞUBAT 2010- 28 ŞUBAT 2010 TARİHLERİ ARASINDA ORTAK BLOGUMUZ OLAN pembedüşbahcesi.blogspot.com 'DA BAŞLATACAĞIMIZ ETKİNLİĞİMİZDE BİZİ YALNIZ BIRAKMAZSANIZ ÇOK SEVİNİRİZ...

    HAYDİ ARKADAŞLAR HEDİYELEŞELİM KAYNAŞALIM...

    DETAYLI BİLGİ İÇİN:pembedüşbahcesi.blogspot.com adresine uğramanız rica olunur...

    YanıtlaSil
  10. Yellooooo çok sevimli bu Homer çooook. :) Ben de Fringe e taktım son zamanlarda. Bir de Lost var tabi ilk aşkım :) Onu da bekliyorum. Geçen yıl Friendsin 10 sezonunu indirdim o da çok güzel eğlencelik. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  11. Paşa dedi ki...
    kardeşim sen msni açık bırakmışın okulda:))))

    YanıtlaSil
  12. Merhaba canım;
    ne kadar güzel bir homer o öyle. ben de bayılıyorum o aileye.hepsine ayrı ayrı hem de. ben de geçenlerde burdan homer ve marge ın oyuncaklarını aldım ne tesafür hatta fotolarını çekmiştim ama daha koyamadım.yaptığın homer a bayıldım.süpersin ya.nasıl yaptın onu öyle mum gibi derler ya. zor değil mi ki?nasıl da muntazam..ayy bakmaya doyamadım. hatta eşime de gösterdim o da çok beğendi.tıpkı bizim homer yahu..şimdi bakıyorum da ona..süpersin.ellerine sağlık. sevgiler.

    YanıtlaSil
  13. Ne güzel anlatmışsın,vallahi hayran oldum.. homer süper ... hediye ise çok güzel,iyi günlerde kullan..
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  14. Canım bayıldım süper olmuş Homer'ın
    Çocukla çocuktan gelen hediyenide güle güle kullan canım onlarında ellerine sağlık
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  15. Homer a bayıldım.ellerine sağlık.hediyenide güle güle kullan.yeni yılda sağlık,mutluluk,başarı dilerken,herşeyin gönlünce olmasını dilerim.bende sık güncelleyemiyorum ve kimseyi fazla ziyaret edemiyorum.Bloglarınıza da fırsat buldukça girdiğimde okuyabildiğim kadar geriye dönük okumaya çalışıyorum postlarınızı.sağlık ve esenlikler diliyorum hepinize.

    YanıtlaSil
  16. Ben hiç dizi izlemiyorum..bu yazdıklarının neredeyse hiçbirini bilmiyorum desem;P simpsonlar hariç tabiki caııım:) çok güzel örmüşsün, bu fotoğrafta kendini daha bir belli etmiş..hediyen cok güzel..özlem ve fulya çok şeker insanlar dimi :)

    YanıtlaSil