8 Aralık 2009 Salı

# ben # fotoğraf

Ben Biraz



Son bir haftadır hayat biraz acı yüzünü gösteriyor. Bazı insanların üzücü davranışlarına, kırıcı sözlerine maruz kalıyorum.



Genelde hayatımda çok fazla insan yoktur,  delilik çağlarımızda oldu tabi. Ancak uzun zaman boyunca karşılıklı olarak özveride bulunacak insan sayısı azdır ve onlar nadidedir.



Diğer kişiler zaten zorunlu olarak hayatımıza dahil olan kişiler, iş yada başka sebepler dolayısıyla. Böyle kişilerden gelen tepkilere duvar çekebilmek, görmezden gelmek kolay.



Ancak canın ciğerin olan kişilerden gelen tepkilere ne kadar üzüleceksin. Üzülmenin sınırını hangi noktaya koyacaksın, çekeceğin setin sınırı nerede olacak? İşte kararsızlığımın sebebi bu.



Ama sakın bu kişinin Ce olduğu yada ablalarım annem babam ya da Ce'nin ailesi olduğu sanılmasın onlar için canım bile feda, beni çok üzecek birşey yapsalar dahi ( ki onlar da çok düşüncelidir) yine de yakalarını bırakmam. Çok değer verdiğim başka biri bu. Eminim zaman yine herşeye çare olacak.




Bu yüzden uzun zamandır hayatımda tek aradığım şey huzur, hatta hep derim ki "hayatımda aşırı acılar olmasın, hatta bunun için aşırı sevinçlerimi feda etmeye razıyım". Benim için hep orta yol en iyisi, dengeli ve dingin.



Yarının ne getireceğini bilemem tabi, belki benim istediğim dengeli yol çıkmayacak karşıma.



Ya da ben öyle kuvvet alacağım ki Rabbimden, her türlü yolda dengeyle yürüyeceğim. Acılardan fazla etkilenmeyen ve sevinçlere aşırı tutulmayan bir ruhla.

Not: Resimler İ.Ü Merkez kampüsünden ve oraya giden bir yol üzerinden.

38 yorum:

  1. GeCe, umarım sıkıntı ve üzüntülerin bian önce son bulur.. Son bulmasada, hayat kendini üzmeye değmeyecek kadar kısa..Kimse kendinden daha değerli değil, bunun için kendini yıpratmana değmez.
    Sevgiyle kal..

    YanıtlaSil
  2. Rabbim bütün sıkıntılarını gidersin canım. İnşallah en kısa sürede o kişiden gelen üzüntüler yerini sevince alır.

    Fotoğraflar harika..

    YanıtlaSil
  3. her şeyden önemli olan sensin canım..şunu derim hep malesef ama malesef sana senden başka dost yok..Can ciğer desen de bir gün canını yaktığını görebilirsin..Onun için hayatta olmaz diye birşey yok..O kadar çok yaşadım ki bunları..Şimdi İnsanlara güvenim hiç yok..hep temkinliyim..Aptal numarası yapıyorum ama onlar farkında değiller :))
    En kısa zamanda sorunlarının çözülmesini diliyorum..

    YanıtlaSil
  4. "Kimseyle samimi olma kızım" der annem her zaman, ve her kırıldığımda onun ne kadar haklı olduğunu görürüm.Mesafeler çok gerekli bize,gördüğüm kadarıyla sen de başaramıyorsun GeCecim...Allah herkesin özüne göre versin...

    YanıtlaSil
  5. fotoğraflar çok güzel umarım tüm güzellikler seninle olur

    YanıtlaSil
  6. aslında çoğunlukla başarıyorum delfinacığım ama bazen oluyor işte napalım

    YanıtlaSil
  7. tatlım belli ki çok üzülmüşsün bu aralar..herkesin bu tür olaylara gösterdiği tepki kişiliğiyle orantılıdır tabi..insan her sıkıntıyla baş edebilecek donanımda yaratılmış bir varlık yapılacak tek şey içinden gelene kulak vermek sanırım..bazen çok sevdiklerimizle imtihan oluruz bu da hayatın kurallarından biri çünkü..kaybetmeyi göze alabileceğin ve alamayacağın insanlar vardır ve her birine aynı davranmazsın..eğer ben kaybetmeyi göze alamayacak olsaydım sabretmeye çalışırdım en kötü durumda duygularımı ona anlatmanın bir yolunu arardım belki...kaybetmekten korkmadığım biriyse o zaman açık açık beni rahatsız eden konuyu kendisine anlatır çözülmeyecek gibiyse sınırımı çizerdim.. aslında her ikisinde de çözüm arayışı var sadece dozajı farklı..umarım seni üzen konudan en kısa zamanda feraha çıkarsın

    YanıtlaSil
  8. herkesin başına gelmiş ya da gelebilir bir durum,beklenmedik zamanlarda kazanabildiğimiz dostları,beklenmedik zamanlarda kaybetme olasılığımız ne yazık ki var!umarım sorun halledilir!

    YanıtlaSil
  9. canım benim seni üzmüş olmalarına üzüldüm. hem de senin gibi birini. kimse bu kişi kızgınım ona. fotolarda güzelmiş bu arada. :)

    YanıtlaSil
  10. Canım benim Rabbim kuvvet versin.Hepi
    miz zaman zaman aynı sıkıntılardan geçiyoruz.Karşımızdaki kişileri(insan zannettiğimiz) kendimiz gibi görüp güvenmek istiyoruz zaman zaman çok üzülüyoruz.Bence en öenmlisi insan kalabilmek gerisi teferruat üzme kendini kocaman öpüyorum...

    YanıtlaSil
  11. Sevgili GE fotoğrafları çok beğendim. Yaşadıkların için diyebileceğim sadece "zaman herşeyin ilacı" hayatta böyle olayları nazar boncuğu olarak addediyorum ben. Yani Rabbim daha büyük dertler vermesin, hayatta herşey dört dörtlük değil acı da var ne yazık ki diyorum. Daha keyifli bir yazı da görüşmek dileğiyle, sevgiler :D

    YanıtlaSil
  12. bende bu tür konulardan hep muzdarip olmuşumdur, yapılanlar karşısında ağzım hep açıkta kalmıştır. en doğrusu ailenden başkasına değer vermemek, verirmiş gibi yapmak! çünkü kimse verilen özveriye, hak ettiği değeri göstermiyor. sonrasın da pişamnlıklar,keşkeler ve gözyaşlarıyla iç çekişler kalıyor.

    bu konuda artık çok katıyım çünkü fazlasıyla üzüldüm ve kimseye taviz vermeye niyetli değilim.

    Sende sakın ha kendini üzme, boşver...

    YanıtlaSil
  13. Saydığın ailenin insanlarıyla sorunun yoksa gerisini boşver...Ayrıca onlarla da oluyor ki o daha yıpratıcı...ne kadar kafanın arkasına atsan da bir yerlerden pırtlıyor bende öyle yani.Onun için insanlara değeri kadar değer ver, o zaman sen daha değerli olursun.Bazen küslük bile o insanlardan zarar gelmesini,üzülmemizi sevgiliGe_ce önlüyor

    YanıtlaSil
  14. bazen o kadar acı tecrübelerle ögreniyoruz ki hayatı yine şaşırıp kalıyoruz.oysaki her seferinde şaşırmak yok artık dedigimiz halde.

    YanıtlaSil
  15. ne kadar da yerinde ve güzel anlatmışsın bende bu müzdarip duyguları yaşayan insan olarak duygularımı ifade etmek isterdim
    işte sadece alalhın imtihanı deyip sabrediyoruz ve her sıkıntının ardında rahatlık vardır diyoruz ve bekliyoruz...

    YanıtlaSil
  16. gececim fotoğraflar çok güzel..
    yaşadıklarına canını sıkma hiç. bak zaten ailen dışında biriymiş.bunun için kendini böyle üzmen kendine yapacağın büyük bir haksızlık bence...
    hepimiz türlü darbeler alıyoruz hayatta... hayat yediğimiz kazıkların bileşkesidir...
    gülümse ve yoluna devam et...
    sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  17. Biran once sIkintilarindan kurtulursun ablacim. Ama gececek insallah. Oluyor boyle iste arada.
    Resimler cok guzel hepsiii.

    YanıtlaSil
  18. mesafe herzaman çok yararlı bu konuda onalrla aranı aç sana yaklaşamasınlar.Güçlü durki bir daha üzme istegi dogmasın, onlar senin gücünü bilirlerse uzaklaşırlar.allah büyük dertler vermesin bunlarla sınav etsin

    YanıtlaSil
  19. Ben de hep aynı şeyleri düşünürüm, Allah büyük dert vermesin, orta halli bir hayatım olsun diye.Çok kafaya takarım her şeyi.İnsan en çok değer verdiklerine kırılıyor.İster istemez kafaya takıyorsun.Sorunlarını atlatmanda Allah yardımcı olsun.Ne baş ağrılarına sebep olur bilirim.
    Resimler de çok güzelmiş.Yaprakların o kahve tonları çok güzel görünüyor.

    YanıtlaSil
  20. GeCe'cim kim üzdü seni??
    Paylaşmak istersen ben burdayım unutma...
    Samimi söylüyorum şaka değil.

    YanıtlaSil
  21. bayıldım resımlerıne canım.

    YanıtlaSil
  22. Rabbim sıkıntılarını hafifletsin inşallah.İnsan dostum dediği kişiden beklemediği bir davranış görürse daha çok etkileniyor.Ama şu da bir gerçek ki zaman herşeyin ilacı.
    Fotolar çok güzel ..

    YanıtlaSil
  23. Umarım bu sıkıntılar bir an önce uçup gider senin üzerinden!Hayat malesef bazen böyle insanları çıkarıyor karşımıza...
    Resimler muhteşem çıkmış!

    YanıtlaSil
  24. canım seni anlıyorum, insan ummadığı kişilerden aldığı darbeler alınca ne yapacağını bilemiyor. Belki swot yapabilirsin. Güçlü ve zayıf yönler, fırsatlar ve tehditlerini yaz bu kişinin değerlendirmesini yap bence. Eğer gerçektende ağır basan yön olumlu ise ona göre davranırsın. Ha birde bazen arada yanlış anlaşmalar olabilir. Aranızda geçeni bilemem ama konuşup nedenini öğrenebilirsin canım. Umarım hayat dengen bir ömür sürer. Öptüm kocaman.

    YanıtlaSil
  25. canım böyle canım dediğin yakının olarak gördüğün kişiden darbe almak dahada zordur inş en kısa zamanda hallolur problem neyse inş kırgınlıklar yerini sevince bırakır

    YanıtlaSil
  26. Huzur..ben dahil birçok insanın aradığı şey..

    sevgiyle...

    YanıtlaSil
  27. zamanla istediğin dengeyi bulacaksın inanıyorum, üzme fazla kendini ama bu arada.
    Fotoğraflara bayıldım

    YanıtlaSil
  28. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  29. Fotoğrafları çok beğendim. Diğer konuda ise belki de o kişide çok zor zamanlar geçirdiği için böyle davranıyordur demek istedim. Eski dost düşman olmaz derler ki bence doğru.

    YanıtlaSil
  30. Ahh son zamanlarda o kadar çok yineledim ki RABBİM BİR DAMLA HUZUR N'OLUR... diye. Her ne kadar heyecan dolu, enerjik bir ruhum olsa da arada dinlenmek, bir nefes alımı dingin kalmak insanı yeniliyor, iyi bilirim. Tüm kalbimle gönlüne üzüntü veren herşeyin buhar olup uçmasını diliyorum.

    YanıtlaSil
  31. dilerim rabbim tüm dileklerini yerine getirir.


    resimlere bitim gececim.harika kareler yakalamışsın...

    YanıtlaSil
  32. Konu hakkında yorum yapmak düşmez bana ancak fotoğraflar çok hoş, ellerine sağlık demekle yetinebilirim. Hayat çok kısa, canımızı sıkmaya değecek birşey olduğunu düşünmüyorum. Hoşçakal.

    YanıtlaSil
  33. Yaprakların rengi gibi bir renk işte sıkıntılar da hayatta...
    Sonra yine nasıl yaprakların üzerine basıp da devam ediyorsak yola, sıkıntıların da üzerine basıp çıtır çıtır seslerini duya duya geçeceğiz gideceğiz...
    Sen de aynen öyle yapacaksın GeCe cim :)

    YanıtlaSil
  34. Sen bir tanesin şu dünyada beeee... koy ver gitsin:) Yaşasın yaşamak:) Ben çok çabuk siliyorum insanları, buna üzülüyorum bazen ama onlara çok şans verip kendimi üzeceğime değerli sinirlerimi sevdiklerime saklıyorum. Ne de olsa onlar anne, baba, kardeş, çocuk, koca vs... paha biçilemez ama diğerleri yolcu, ben hancı be kuşum:) Sana kocaman öpücükler:)

    YanıtlaSil
  35. Sen bir tanesin şu dünyada beeee... koy ver gitsin:) Yaşasın yaşamak:) Ben çok çabuk siliyorum insanları, buna üzülüyorum bazen ama onlara çok şans verip kendimi üzeceğime değerli sinirlerimi sevdiklerime saklıyorum. Ne de olsa onlar anne, baba, kardeş, çocuk, koca vs... paha biçilemez ama diğerleri yolcu, ben hancı be kuşum:) Sana kocaman öpücükler:)

    YanıtlaSil
  36. hep söylerim, ölüm ve amansiz hastaliklardan sonra her seyin çaresi vardir bir sekilde. Rabbim dermansiz dert vermesin kimseye!

    YanıtlaSil
  37. oyyy tatlımın canı mı sıkılmış?
    malesef bu hayatta yaşadıklarımız ile bir çok kez sınanıyoruz.
    unutmamamız gereken ise bu dünyaya bir kere geldiğimiz ve birdaha buzamanlara yaşayamıyacağımız.
    Allah başka dertler ve sıkıntılar vermesin.Sen çok güçlüsün ve öyle olduğun sürece bu sevgi ile herşeyin üstesinden geleceksin.
    sana söylüyorum ama ben nekadar uyguluyabiliyorum orası meçhul ama 3 kuruşluk insanlara 5 kuruşluk değer vermemek gerektiğini anladım

    YanıtlaSil
  38. Çok zor biliyorum bende çok zorlanıyorum ama kimsenin dengeni bozmasına izin verme...kimse bu mutluluğu bozmasın dilerim...
    sevgiler...

    YanıtlaSil