18 Ağustos 2009 Salı

# ben

Sevindim


Bu resmin yazacağım konuyla hiç bir alakası yok ama bu posta sıkıştırayım dedim.

Daha önce
bu,
ve bu yazılarımda belirttiğim üzere araştırma görevlilerinin geleceği ile ilgili sorunlar vardı ve bu sorunlar benim için de geçerliydi.

O zamandan bu zamana ülkenin dört bir yanındaki üniversitede çalışanlar ve temsilciler her fırsatta bu konu üzerine eylem yaptılar, dava açılmıştı. Bu konuda çok şeyler yazıldı çizildi ve sonunda davayı araştırma görevlileri kazandı.

Araştırma görevlisi alımına getirilen yeni uygulama yıllar önce kadroya giren kişiler için uygulanamazdı, çünkü o zamanlar geçerli şartlar ve imkanlar farklıydı. İnsanlar o koşulları kabul ederek bu işe girmişlerdi.

Ancak uzun zamandır doktora bitirmek üzere olanlar işsizlik korkusuyla doktorasını bitiremiyor, maksimum uzatma haklarını kullanıyordu. Hatta artık en kısa sürede değil en uzun sürede tez bitirmek moda diye espri yapıyorduk aramızda.


Bugün gelen bir habere göre bizim üniversitemizde artık Doktora yeterliliğini verenler 33a ya geçirilecekmiş (33a kadrosu kalıcı kadro denilebilir, ancak şu varki devletin her memuriyetinde olduğu gibi, bunda da şartlara uygunsuzluk durumlarında işten çıkarmalar olabilir, ki bu her işte vardır. Ancak bizimkisi tezin dolayısıyla öğrenciliğin bitti anda işsiz kalmana neden olan şeydi)

Doğrusu kocaman bir oh çektim ama hala içimde bir tereddüt. Kadromuz resmen geçmeden rahat edemeyeceğimiz doğru ama en aazından ümidimiz oldu.

Yoksa bu ümitsiz, karamsar geleceği düşünerekten tezime yanaşmak dahi istemiyordum.

Ama en azından daha önce yazdığım hayatımdaki belirsizliklerin sıkıntılarından birinden kurtulmuş oldum ( eh bu da amma uzun belirtili isim tamlaması oldu).

Alttaki resim de tatilden dönen hocamın hediyesi, damla sakızlı kahve. Hiç görmemiştim değişik geldi. Ama şekersiz içtim pek hoşuma gitmedi bir de şekerli deneyeyim.

Üstteki resim ise resimden de anlaşılıyor, pek çikolata yemem ama naneli çikolata diye hemen aldım, çok severim naneliyi. Gerçi her çeşidi vardı. Bayanlar için yapmışlar incer ve zarif kalorisi hafif ?!!

Ancak içine nane esansı değil de bildiğin nane şekeri koymuşlar kıtır kıtır çikolata arasında ı ıh beğenmedim.

Bu yazı ne kadar saçma olmuş böyle bir ordan bir burdan bahsetmişim, olsun bu da ruh halimdeki şaşkınlığın göstergesi olsun.

16 yorum:

  1. hakkınız olan kadroya biran önce geçersiniz inşallah canım..

    YanıtlaSil
  2. Gönlündekilerin hepsi olsun GeCeeeeeeeemmmmmm :)

    YanıtlaSil
  3. Allah kalbıne gore versın canımmm.

    YanıtlaSil
  4. Çok sevindim...Bu konuya ne kadar üzüldüğünün farkındaydım...
    Hayırlı olsun diyelim bence şimdiden:))Öpüyorum Gece'cim.

    YanıtlaSil
  5. Benim de en sevdiğim naneli oysa :)

    Bizde kürsülere 33'lüğe geçirmek istediğiniz araştırma görevlilerini bildirin dediler. Sanıyorum şu anda bildirilenlerin tümü (doktora yeterlik aşaması şartı var mı bilmiyorum ama yüksek lisanslar bile geçti galiba)geçirildi sanıyorum. 1-2 kişiyi anabilim dalları doktorası bitiyor oldukları halde geçirmediler, burada da senin dediğin şey devreye giriyor olmalı. Umarım bir an önce hallolur sizinkiler de

    YanıtlaSil
  6. HAKKINDA HERŞEYİN HAYIRLISI İNŞALLAH.

    YanıtlaSil
  7. En hayırlısı neyse olsun Ge-Ce.Bu arada sakızlı kahveyi çok merak ettim:)

    YanıtlaSil
  8. hadi gözün aydınnnnnnn...çok sevindim ama herşeyin hayırlısı tabi...aa ama damla sakızlı kahvenin tadına bakmak isterem:))

    YanıtlaSil
  9. Canım nekadar rahatlamış olabileceğini düşünebiliyorum
    inşallah dahada güzel haberlerle kadronun kesinleştiğinide kutlarız

    Canım naneli çikolata duymadım
    Damla sakızlı kahve de bilemiyorum

    İHSAN EFENDİ dururken :)))

    Öpüyorum canım
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  10. Habere çok sevindim Gececim, herşey yoluna girecek diyorduk sana. Sen artık gönlünü kadro konusunda rahat tutup, hayırlısıyla tezini bitirmene bak. Dualarım hep seninle.

    Şu ince çikolataların nanelisi olduğunu bilmiyordum. Ama kıtır kıtır nane varsa içinde ben de sevmem :)

    Damla sakızlı kahveyi, ilk İzmir'de içmiştim. Orada yapılanı çok da hoşuma gitmişti. Hatta arada İzmir'den sipariş verip kahve getirtirdim :))

    Öpüyorum çok

    YanıtlaSil
  11. Hakkiniz da hayirlisi olur insaallah, bu aylar mubarek aylar. Insallah dualariniz en hayirli sekliyle kabul olunur.

    Bu arada bende kalori hesabi yapmak icin aldim bu cikolatalardan ama hesap mesap kalmadi butun kutuyu bitirdim :D

    YanıtlaSil
  12. Allah prof.luğunu göstersin :)

    Bu damla sakızlı kahveyi bir kişi daha ömermişti bana. hala tadına bakamadım.
    Canım çekti şimdiiii.

    YanıtlaSil
  13. haydi hayırlısı canım :) naneli çikolatayı bende çok severim aramızda kalsın nane likörünüde :) hemen deneyeceğim bu çikolatayı ben :)

    YanıtlaSil
  14. İşin konusundaki gelişmelere çok sevindim, hayatımızın neredeyse temelini oluşturan bir konunun belirsizliklerle dolu olması ne büyük sıkıntı :/
    Bu çikolataya bayıldım ki ben normalde çikolata sevmem ama dediğin gibi keşke sadece nane tadı olsaydı o kıtırları ben de sevmedim.
    Damla sakızlı ve bademli olmak üzere 2 farklı kahve denedim, damla sakızlıya bayıldım acı bademli ise tam bir fiyasko :) Damla sakızlıyı mutla ORTA tadında dene :)

    YanıtlaSil
  15. Dilerim gönlünden geçenlerin hepsine kavuşursun.Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  16. belirsizlikler insanı çok yoruyorlar, güzel gelişmelerin olduğuna sevindim. İnşallah daha iyileri de olur.
    Damla sakızlı kahveyi ben de çok sevemedim, baktım evde bitimiyor normal kahve ile karıştırdım daha iyi oldu.
    Sevgiler

    YanıtlaSil