11 Ekim 2010 Pazartesi

# ben # slovakya

Yeni Bir Evden Yeni Bir Ülkeden Merhaba

Yeni hayatımın ilk yazısı, isterdimki fotoğraflı olsun ama daha valizleri açmadım, makineyi nereye tıktım onu bile bilmiyorum.

Dün nihayet 110 gün sonra Ge ile Ce kavuştu, facebook hesabıma "grand unification" yazdım, fiziğin en önemli problemlerinden biridir grand unification, ben benim meselemi çözdüm :)

Dün özel bir tarih oldu ki hiç mi hiç farkında değildim 10.10.10 olduğunun, üstelik Ce ile karşılaşma saatimiz de akşam 10 du. Hayır olsun...

Daha buraya geldiğimi tam idrak edemedim, geç gelince yattım, sabah oturma izni için uğraştık, evi doğru düzgün inceleyemedim, eşimle doğru düzgün vakit de geçiremedim. İşte az buçuk edindiğim izlenime göre, dilini hiç bilmediğiniz bir ülkede olmak çok acayip bir duyguymuş. O kadar karmaşık geliyor ki, yakında anlamasam da insanların ne dediğini çakacağımı düşünmeye başladım. Sabah resmi dairedeki görevliler ısrarla ingilizce konuşmadıkları için (yasakmış galiba) ne dediklerini anlamasak da ne yapacağımızı anladık, tuhaf bir durum oldu, kendimize şaştım. Ve işlerimizi hallettik. Çok nadir bir durum olarak, bir Türke rastladık ki o da yeni gelmiş, bizi bulduğuna çok sevindi, hemen numaralarımızı aldı.

Eşime hep soruyordum gelmeden, kadınlar nasıl diye, tabiki hiç cevap vermiyordu, bu gün gördüğüm tüm kadınlar çok güzellerdi, gayet süslüler, bebek gibi yüzleri var, genç kızlar çok sevimli, şişman insan sayısı yok denecek kadar az.

Hava son birkaç gündür gayet güzel, tabi montlarla dolaşılıyor yine ama açık, aydınlık ve temiz. Caddeler geniş bakımlı ve yemyeşil. İnsanlar köpeklerini gezdiriyor, her yer park dolu, trafik yok gibi bişey.Otobüsler dakik ve sık sık geliyor, sokaklar hareketli ama kaotik değil.

Bir sonraki seferde resimler de koymak istiyorum. Harika görüntüler çarpıyor gözüme. Vintage tabelalar, tarihi binalar.

Öncelikle biraz daha uyumalıyım, kocacım beni 6.30 da uyandırdı resmi işler için, şimdi kendisi işte. Sonra valizler boşalacak, evde bazı düzenlemeler yapılacak... Bugün böyle geçer herhalde.

Sonrasında düzenli bir program yapıp çalışmaya başlamam lazım.

Evimiz iki odalı ve eşyalı ama biraz kadın eli değmesine ihtiyaç var gibi geliyor bana, birşeyler eksik. Birşeyler eklemeli, biraz romantik dokunuşlar olmalı, eşyaların yerleri değişmeli bana kalırsa. Bu sebeple ilerleyen günlerden bazı ucuz diy önerileri yer alabilir bu blogda, bakalım?

GeCe'den ve Kosice'den sevgiler herkese...

22 yorum:

  1. Haydi hayırlısı inşallah.. Kolaylıklar diliyorum ve fotolar bekliyoruz tabi..Sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. Hayırlı olsun! Macaristandamışsınız. Blogunuzu araştırdıkten sonra bunu anladım. Orada İngilizceye konuşmak yasak olduğunu beni biraz saşırtı. Ama sizin için daha iyi. Eğer onların dili öğrenmek istiyorsaniz kaçış bir yolu olmamak daha iyi!(Ne hişsettiğinizi çok iyi anlıyorum. Türkiye'ye ilk geldiğimiz gibi!)
    Sevgilerle ...ve başarılar dilerim!

    YanıtlaSil
  3. umaım yeni hayatında herşey gönlünce olur..sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. Yeni hayatınıza atılan ilk adım hayırlı olsun o halde :)

    Güzellikler katmasını diliyorum.

    Benden de Kosice'ye ve GeCe'ye selamlar..

    YanıtlaSil
  5. Kavuşmanızı gönülden kutlarım.
    Merakla fotoğrafları ve diy projelerini bekliyorum.
    Sevgilerimle.

    Eda

    YanıtlaSil
  6. Kavuştuğunuza çok sevindim. Allah bir daha ayırmasın. Resimleri ve önerileri bekliyorum. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. :) Dilerim yeni ülke, yeni bir hayat, sana dilediğin tüm mutlulukları keyifleri sevgileri getirir :)
    Sevgiler
    Sıla

    YanıtlaSil
  8. Selam GECE,

    Eşine kavuşmana sevindim. Yeni hayatında kolaylıklar ve sağlıklar diliyorum. Hangi ülkedesin anlayamadım. Umarım istediğim gibi olur herşey.
    Ülkeni ve bizleri unutma sakın.

    Sevgiler*

    YanıtlaSil
  9. Merhaba,yeni yaşantınızda güzellikler ve iyilikler sizinle olsun.Sevgiyle...

    YanıtlaSil
  10. ooo az evvel baktım yazı yoktu:)ne güzel yeni bir hayat yeni bir yaşam:)yeni bireyde olur inşallah...
    tarih çok ilginçmiş hakikaten:)
    bu arada yeni işlerinde de kolaylıklar diliyorum hamarat kardeşim:)PAŞA...

    YanıtlaSil
  11. Buluşmanıza çok sevindim. Allah ayrımasın. Çalışmalarında şimdiden başarılar diliyorum sana :)

    YanıtlaSil
  12. Hayırlısı olsun. Kısa sürede uyum sağlayacağınıza inancım tam.

    YanıtlaSil
  13. sevgili karen hanım, şuan slovakyadayım macaristana daha geçmedim, resmi dairelerde yasakmış ingilizce sanırım herkes bilmediği için bir çeşit önlem. sonucta memur bize diğerlerinin anlamadığı şeyler söyleyebilir bana öyle geldi, belki rüşvet bile teklif edebilir. ama kendi dillerinde olursa şeffaf olacak herşey.

    YanıtlaSil
  14. Evliliğimizin 1 yılı dolmamıştıki eşimi yurt dışına çalışmaya göndermiştim, ne zordu ama çok şükür 2 hafta sonra yanındaydım, bizim için çok güzel bir tecrübeydi hiç bilmediğimiz bir ülkede tanımadığımız bir milletle yaşamak... günleriniz güzel geçsin .)

    YanıtlaSil
  15. hayırlı olsun, hep mutlu olun insallah

    YanıtlaSil
  16. yeni yerler yeni dostluklar yeni heyecanlar demektir.Tadını çıkar.Bizle de paylaş ki macaristanı da oturduğumuz yerden sayende görüp tanıyalım.
    kolay gelsin ve çok mutlu ol e mi...

    YanıtlaSil
  17. Gözünüz aydın diyelim,ikiniz adına da çok sevindim :) Sevgi ve selamlarımla

    YanıtlaSil
  18. Gece'cim eşine kavuşmana sevindim umarım hersey gönlünce olur.
    Macaristan bana çok değişik gelmişti. Turistik yerlerini gezdik Budapeştede Kreliçe Elizabet köprüsü, sırf turistik el işlerinin, yöresel kıyafetlerin satıldığı mağazalar, GÜL BABA TÜRBESİ, Ve tepede şehre hakim anıt aklımda kalan birkaç yerden birkaçı. Umarım bu sehir eşinle sana mutluluk getirsin. Fotoğrafları gelişmeleri heyecanla bekliyoruz. CE li bir yer bulmuşun yine :)))) İstanbul'dan Kosice'ye sevgiler

    YanıtlaSil
  19. oyy oyy Gececimm yeni bir hayat yeni bir yer..
    herşey gönlünce olsun canım ...

    YanıtlaSil
  20. Herşeyin hayırlısı diyelim...Biraz yadırgarsın ama zamanla alışırsın ...Resim bekliyoruz böyle kafamda canlandırdım sadece:)

    YanıtlaSil
  21. Ne kadar heyecanliii, muhteseeem :)

    YanıtlaSil
  22. Sevgili Gece ülke degisikligi yapmissin ben buraya yazmayali.. Insan sudan cikmis balik gibi oluyor bambaska bir ülkeye gidince ki senin gene ingilizcen var bu bir arti, bende o da yoktu pek. Aylar degil seneler aliyor insanin tam uyum saglamasi o nedenle.. Siz ama alismissiniz yeni yazilardan anladigima göre ;)
    Umarim cok güzel hayat tecrübeleri edinirsiniz.
    Sevgiler

    YanıtlaSil