16 Temmuz 2010 Cuma

# bolero # Örgü

Zincirli Boleronun Yapılışı


Yorumlarda açıklamalı yazılışı istenmişti ben de ayrı bir post olarak yazıyorum.

Bu resim boleronun açık  halini gösteriyor, açtığımızda dikdörtgen bir şekilde. Örülüşü çok basit. Ben Kartopu Yazgülü marka merserize ip kullandım ve 2 numara tığ ile ördüm. Önce uzun bir zincir çekiliyor, ardından geri dönüm 15 tane sık iğne yaptım. Sık iğneden sonra 150 zincir çekip yine 15 tane sık iğne ile sırayı bitiriyorsunuz, sonra yine ters dönüp sık iğne zincir sık iğne gibi....

150 zincir çektim ama ütüledikten sonra genişlediği için daha az da çekebilirsiniz. Omuzlarınıza koyduğunuzda esneme payını da göz önünde bulundurarak ne kadar dökümlü olmasını isterseniz o kadar uzun olmalı zincirin uzunluğu. Kendi omuz genişliğinize göre ayarlayın.

Bu işlemi ne kadar tekrarlayacağınız da size kalmış, omuzlarınıza koyacaksanız ikiye katladığınızda kol altına gelecek kadar uzatmalısınız.

Buradan bitmiş halinin resimlerine bakabilirsiniz.

6 yorum:

  1. aa super bir modelmis ellerinize saglik.
    hemen anneme gosterip siparis vereyim kendim icin :)

    YanıtlaSil
  2. örgüden anlamadigim için anneme söylemem lazim! çok begendim çok istiyorum, acilen edinmem lazim bi tane!:) Eline saglik GeCe'cim!

    YanıtlaSil
  3. Bence seninkinin rengi de dökümlü oluşu da daha güzel olmuş. süper bir modelmiş.farklı kullanım tarzları da olması cezbedici.Fonksyonel şeyleri çok severim.Eline sağlık canım sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. Keşke giyilişinide gösteren bir fotoğraf koysaydınız giyilince nasıl duruyor merak ettim

    YanıtlaSil
  5. sonunda blogları ziyarete çıkabildim. :) vaay yine harika olmuş.hangi ara ördün yine... çok şık.

    YanıtlaSil
  6. Canım çok teşekkürler,açıklamaların için dört gözle bekliyordum..Sevgiyle...

    YanıtlaSil