24 Temmuz 2010 Cumartesi

# Sevdiklerim

Kendime Not

Tabi yayınladığıma göre aslında ilgilenen herkse not.



Bu sabah erkenden uyandım, uykumu almışım, sabah internetteki işlerimi halledip (mailler, Bir Yastıkta için postlar vs) tez çalışmasına oturacağım. İnşallah full çalışabileceğim bir gün olur.

İnternette Bir Yastıkta için yazılar ararken öyle güzel şeylerle karşılaşıyorum ki çoğunu sık kullanılanlara ekliyorum. Aşağıda yayınlayacağım resimlere ise bayıldım. Neden diyeceksiniz gerçekten sanat eseri, yaratıcı bir zekanın ürünü. Bazen böyle değişik fikirleri unutmayayım diye buraya alıyorum.

Genelde yabancı sitelerde gördüğüm o ki, görselliğe çok önem veriyorlar. Mesela Etsy'de kendi çapında üretim yapanların çoğu markalaşmış, kendilerine ait etiketleri, kutuları  var, resimleri çok profesyonel vs. O kadar hoşuma gidiyor ki... Bu konuda biraz geri kaldığımızı düşünüyorum. Şimdilerde onlar iyi resimlerden iyi sunumu geçtiler, etkili sunumlara başladılar, rekabet arttı çünkü. İşte bu resimler de  harika bir örnek. Sanatçı, art grafiti yapıyor. Ürünlerin resmini işlevlerinden farklı şekilde çekmiş. Mesela  aşağıdaki gibi.




İlk resimde çıplaklık yazıyor, iç kıyafetlerinin fotoğrafını bu şekilde çekmiş. İkinci resim tahta ki ahşap tonlarında giysiler var, üçüncü resimde ise günlük giyime ait giysiler. Çok çok hoşuma gitti.

Bu resimleri bu adreste gördüm, blog yazarının sanat akademisindeki hocasıymış. Sonra adamın kendi sitesine gidince de yukarıdaki hello yazan resmi aldım.

İçim bir tuhaf oldu ya sabah sabah, böyle işler yapmak kimbilir ne kadar keyiflidir. Belki ilerde başlığı bu şekilde yazılmış bir blog tasarımı yapabilirim.

2 yorum:

  1. GeCecim,gerçekten çok yaratıcı olmuş bu çalışmalar.Ama onları destekleyen devletleri,kurumları vs var.Geçenlerde devlet e-ticarete el attı,herkese ceza yağacak diye söylemler çıktı da herkes pasajını,gg hesabını kapattı.Bizim insanımızın ürkek olmasının sebebi bu,üstündeki baskı kalksa inanıyorum ki müthiş işler çıkacak ortaya...

    YanıtlaSil
  2. evt gelişmelerden haberim var o ayrı bir dert malesef

    YanıtlaSil