25 Temmuz 2010 Pazar

# Blog # blog teması

İki Yeni Tema Daha

Blog tasarımına ilk başladığım zamanlarda bildiklerimin yeterli olduğunu sanırdım, şimdi zamanla görüyorum ki öyle çok yenilik varmış ki insan sürekli gelişiyor. Şimdi bildiklerim eskilerden çok fazla ama eminim daha önce tasarım yapmaya başlayanlara göre de çok az.


Zamanla hızlandım pratikleştim elbet ancak, seçiciliğim de arttı, daha kaliteli daha farklı olsun diyorum, her temada eskilerinde olmayan yenilikler eklemeye çalışıyorum gerek teknik gerek görsel dizayn olarak.

Kendimde gördüğüm bir diğer farklılık ise, müşteri odaklı çalışmadaki yaklaşımım oldu. Eskiden insanlara birşey beğendirmek beni geriyordu ve sürekli aslında geniş bir portföy oluştursam insanlar beğendiklerini seçsinler diye düşünüyordum. Böyle bir çalışmayı yapmayı hala hedefliyorum ama amaç değişti şimdi; ve bir de henüz yeteri kadar vakit bulamadım bunun için.

Neyse, artık o ki, birisi bana daha neyi sevdiğini söyler söylemez, aslında nasıl birşey istediğini, ne yapmam gerektiğini biliyorum, bir çeşit ilham mı, uzaktan algılama mı bilemeyeceğim. Son temalarımın çoğunda böyle oldu ve genelde böyle hissederek yaptığım temalar sahipleri tarafından beğenildi. Diğer yandan artık eskisi gibi müşteriye beğendirme konusunda stresim kalmadı, çünkü ben de zevkle yapar oldum.

Mesela yukarda görülen ilk tema, sevgili Aslı'ya ait dopdolu faydalı bir site Zeytin Ağacı. Arkaplan resimleri olarak hangi tarzları beğendiğini söylediği andan sonra ne yapacağımı biliyordum, ve hoş bir tasarım oldu, kendisi de memnun kaldı sonuçtan. (Not: Bannerde kullandığım İngilizce adı humming birds olan kuşların Türkçe'de ne olduğunu bilen var mı acaba?)



Geçen hafta sonu yayınladığım ancak postların arasında kaybolan diğer tasarımıma da yeniden yer vermek istiyorum, zira bazı değişiklikler de oldu. Sevimli bir Pasta tasarım sitesi daha, Buseden Pasta Tasarım . Bu arada neden Buse'den değil de Buseden (tırnak işaretsiz) diye takılırsanız, ismin tamamı "Buse" değil "Buseden", doğrusu değişik ve hoş bir isimmiş.

15 yorum:

  1. Ikisi de cok cok guzel olmus Gece. Ellerine saglik. Hakikaten cok emek harciyorsun. Ama degiyor inan.

    YanıtlaSil
  2. Ellerinize sağlık çok güzel olmuşlarr.Sizin bu konudaki emeklerinize hayranım,yapmak için şablon derslerinizden yararlanmaya çalışıyorum.Ama henüz başaramadım
    biraz daha uğraşırsam başaracağım umarım,kendime özel bir tema yapmak istiyorum,her haliyle bana özel olmalı diye düşünüyorum,umarım başarırım.Bu konuda ki yol gösteren yazılarınız için teşekkr ederimm.

    YanıtlaSil
  3. süper olmuşlar.emeğine sağlık.

    YanıtlaSil
  4. ikiside çok güzel ellerine sağlık canım kardeşim

    YanıtlaSil
  5. merhaba blog yapımı ile ilgili gmail adresinize mail attım.
    cevap verirseniz sevinirim.
    cevriye

    YanıtlaSil
  6. Her zaman ki gibi güzel olmuş...BERAT kandiliniz mübarek olsun cnm.RABBİM Beratımızı hayır eylesin......

    YanıtlaSil
  7. Canım ellerin dert görmesin ..ikisini de çooook beğendim..

    YanıtlaSil
  8. Hepsi harika olmuş, çok zarif ve çok uyumlu, benimde yapmam gerekenler var ama, bu hastalıklardan fırsat bulabilsem...hayırlı kandiller canım.

    YanıtlaSil
  9. Sevgili GeCe yine harikalar yaratmışsın, gerçekten çok güzel. Ellerine sağlık. Sevgiler....

    YanıtlaSil
  10. HARİKA SEYLER YAPIYORSUN CANIM.

    YanıtlaSil
  11. Merhabalar, bişey sorucaktım, üst menüleri hazırlarken, verdiğim bağlantılar açılmıyor, bunun için eksik kalan bişeymi var, css kodlarından gerekli eklentiyi kurdum, div kodularından bağlantı verdiğimde sayfalar açılmıyor, böyle bir kayıt bulunamamştır diyor, bu konu hakkında başka ne yapabilirim? teşekkürler

    YanıtlaSil
  12. Hummingbird Turkce'de "sinek kusu" ya da "ari kusu" olarak geciyor. Bahcemde onlari cekebilmek icin ozel kaplarda nektarlar var.Gercekten cok zarif kuslar, bildigim kadari ile de kanatlarini en hizli cirpan kuslar olarak biliniyor.
    Son derece zarif ve guzel calismalariniz var, tebrikler...
    Sevgiler, Asuman

    YanıtlaSil
  13. merhabalar ...,öncelikle başarılıçalışmalarınız için tebrşkler

    ben bir yemek blogu sahibiyim. son zamanlardablogumun şablonundaki sorunlar yüzünden pek ektif değilim malesef.

    şöyle eli yüzü düzgün güzel bir şablon ararken kendimi sizin harika sayfanızda buldum ve her birini ayrı beğendim emeğinize sağlık.

    benim öğrenmek istediğim bu temaları kullanıp kullanamayacağımız ben yukarıdaki zeytin ağacı şablonunu çok sevdim onu ne şartlarda kullanabiliriz bunu öğrenmek istiyorum. yada kişiye özelçalışma yapıyorsanız bu çalışmaların maliyetini merak ediyorum bu konuda beni aydınlatırsanız çook sevinirim buraya yazmak istemezseniz mail adresimi veriyorum oraya yazabilirsiniz...

    çook çook teşekkürlerşimdiden sevgiyle kalın.. hülya aydın

    h_krnpaydin@hotmail.com

    YanıtlaSil
  14. gece merhaba yaptıgın calışmalara bayıldım bana nasılıl yardımcı olursun bende blogum için güzel şeyler yapmak istiyorum :))))

    YanıtlaSil
  15. merhaba ben burçin. benimde bir blogum var takip etmek isterseniz www.hamarathatunum.com teşekkürler

    YanıtlaSil