16 Temmuz 2010 Cuma

# blo # Blog

Bir Pasta Sitesi Tasarımı Daha

[click image to make larger]

İşte bu da son yaptığım pasta sitesi, henüz yükleme işlemini yapamadım. Yine çok sevimli sıcacık bir tema oldu. Arkaplanda kullandığım kimbilir kaçıncı puantiyeli resim ama en çok da bu yakışıyor mutfak sitelerine. Sevimli kuşlar bayraklar kullandım. Bu sitede farklı olarak sidebarlar farklı kalınlıklarda planlandı ( biri resimleri sergilemek için geniş, diğeri ise yazılar için daha dar) ve geçenlerde bloguma uyarladığım özel fontlu başlıklar var. Bu işlem bir çeşit kodlarla oluyor. Bu kodlar başka bir siteden çağırılan scriptlerle çalıştırılıyor. Öncesinde o scriptleri bir yere yüklemek lazım. ardından script üzerinde bazı değişiklikler yapmak gerekiyor. Bu sefer farklı olarak ilave kodlar ekledim, çünkü sadece tek sidebara etki ediyordu, diğer sidebar için kodları tanımlamam gerekti.

Her iki sidebardaki başlıkları farklı renk tasarladım ve post başlıklarını da aynı stil ama farklı renkte. Aslında bu font da üzeri puantiyeli çok şeker bir font, ancak çok büyük yazılarda daha belirgin oluyor.

1 yorum:

  1. selam Gece sizden bir ricam olacak, bende uzun zamandır bir blog tasarlamaya çalışıyorum ama işin uzmanına ihtiyacım var bana dönerseniz,selda_erikli@hotmail.com birde ücretini öğrenebilirmiyim

    YanıtlaSil