22 Ocak 2010 Cuma

# ben

Kardan Adam Yapalım



Günaydınn, öncelikle dünkü kartvizitleri kaldırdığımı söylemeliyim. Çünkü kırmızı olanı aldığım tasarımcı bu benim demiş. Zaten ben de komple kendim yaptım demiyorum. Bazı düzenlemelerle değiştirmiştim. Diğer yandan blog şablonlarını yaparken de hazır resimler kullanıyorum ki, kimi bedava promosyon amaçlı dağıtılan malzemelerden yapıldı, kimini parayla satın aldığım da olmuştu.

Genelde grafik tasarımcılar satın alınması istenen resimlerini çok kaliteli hallerini değil küçük hallerini koyarlar ve üzerine de kopyalanmayı engelleyen yazılar yazarlar. Eğer o resim kullanılmak istenirse satın alınması gerekir. Bu kişi hiç de öyle yapmamıştı, ve tabi ben de kullanılabilir olduğunu düşündüm, sonra da bana yorum yazmış kendisinin olduğuna dair.

Biraz üzüldüm tabi, emek çalan biri olmak istemem, zaten bende onu para karşılığında yapmamıştım. Ay sanki şey gibi oldu para karşılığı değil, başka bir şey karşılığı gibi. Daha doğrusu hiç birşey karşılığında yapmamıştım.

Neyse efendim bu yüzden postu sildim, bundan sonra daha dikkatli olacağım ama bu bilgi çöplüğünde çoğu zaman ne kimin anlaşılmıyor. Genelde Bir Yastıkta'da kaynak göstermeye çalışırken biz, bazı siteler bizden alıp kaynaksız yayınlıyor. Hatta bazen benim yabancı bir siteden alıp yayınladığım resimleri, ablam başka bir Türk siteden post olarak karşıma getiriyor. Düşünün yani.

Canım sıkkın dolaşırken bu resme rasladım. Çok sevimliler. Kar yağarsa birkaç gün içinde böyle kardan adamlar yarız belki diye.

Aman resmin kaynağını da yazayım. Aslında Hallmark dergisindeymiş ama link bozuk çıktı, gördüğüm blog burası.

21 yorum:

  1. olur böyle vakalar, canını sıkmaya değmez.

    kardan insanlara gelice çok tatlılar :)

    yapanlar epey uğraşmışa benziyor.
    eldivenler ikisinede çok yakışmış.

    Ve birde kadın ol da istersen kardan kadın ol!!!
    elinden merdane, belinden önlük eksik olmuyor :)

    YanıtlaSil
  2. o zaman ikigün sonra bu benim kaldır diyecek ha amanınnnn :)

    YanıtlaSil
  3. Biz seni biliyorum tatlım, üzülme sen.

    Bu kardan adamlara bayıldım,çok sevimliler:)

    YanıtlaSil
  4. Senin çizgin belli Gece'cim, dert etme.

    Eşim de çok yaratıcıdır bu kardan adam meselesinde. Sakallı falan yapar hatta:))

    YanıtlaSil
  5. biz ajansta deli gibi istockphoto vektorleri kullaniyoruz. 3 dolar veren herkes kullanabiliyor hatta diger ajanslardan satin alan arkadaslarla da paslasiyoruz. gececim sen üzülme, o arkadas biraz hassas davranmis bence. ayni kelebek ve cicegin milyonlarca farkli kullanimi olabilir. burasi internet dünyasi, arastirsan bulursun :))

    kardan adam eveeeeet, yapalim. biraz once burada da yağdı acıcık ama devami gelmedi. yagsiiiiin yaa, kardan tobi yapicaaaaam:)

    YanıtlaSil
  6. tatlım sıkma canını. bu tür emek çalmaların önüne geçemezsin zaten. senin karşılaştığın durumda bir istisna bence. hiç takılma...
    kardan adamlar harika olmuş. eriyeceğini düşününce yazık diyorum.

    YanıtlaSil
  7. cidden çok kar yağsın böyle kardan adam yapalım :)

    YanıtlaSil
  8. senin böle bi şeye tenezzül etmeyeceini hepimiz bilioruz,sıkma canını..

    YanıtlaSil
  9. Senin böyle durumlara hasas olduğunu herkes biliyor. Kaynak göstermeden asla birşey yayınlamadığını. Tabi ki hasas olduğun bir konunun başına gelmesi üzücü olmuş senin için, Boşver canım seni bilen biliyor. Bu arada kardan adamlar çok güzel ama hava ısınsın artık donduk canımmm.

    YanıtlaSil
  10. bu kardan adamlara bayıldım bende yapmak istiyorum yaaa :))

    YanıtlaSil
  11. senin gibi kaç kişi var ki linkini de yayınlayan. emeğe saygı diyen sana bu şekilde davranan kişiyi kınıyorum. maalesef ben görememiştim bile. neyse boşver sıkma canını. gerçek hırsızlar üzülsün. kardan adamlar çok şirin biz yapamadık karlar bir araya gelmemek için inatçı davrandı ama içine gömülmek de zevkliydi. :)

    YanıtlaSil
  12. AA BENDE KARTVİSİTİ GÖREMEDİM VE BİR YASTİKTA DAHİL LİNK KONULARINDA ÇOK TİTİZLİKLE ÇALIŞIYORUZ YANLIŞ BİR ŞEY YAPTIĞINIDA SANMIYORUM BUNU DERT ETME VE UNUTMA MEYVE VEREN AĞACI TAŞLARLAR...

    YanıtlaSil
  13. Sevgili GeCe boşverin sıkmayın canınızı atın çöpe gitsin. Kardan adamlara bayıldım harika yapmışlar.

    Sağlıklı, mutlu, sıcak, güzel bir hafta sonu geçirmeinizi diliyorum.

    Sevgiyle kalın...

    YanıtlaSil
  14. Bu tür ufak aksaklıklar olabilir GeCecim,Allahtan seni bilen biliyor be güzelim sıkma canını :)

    YanıtlaSil
  15. boşver canım biz senin ne titizlikle,ne iyi niyetle çalıştığını biliyoruz.
    Şu egolar,ben bilirimciler bazı insanlarda çok var malesef.bugün benimde canım sıkkın.espiriyi,şakayı anlamayan insanlardan.ben eğleniyorum kimsenin kalbini kırmıyorum,kendimle dalga geçiyorum kime ne ise. Ayyy canım sıkıldı sana döküldüm pardon aşkım yaaa

    YanıtlaSil
  16. boşver canım biz senin ne titizlikle,ne iyi niyetle çalıştığını biliyoruz.
    Şu egolar,ben bilirimciler bazı insanlarda çok var malesef.bugün benimde canım sıkkın.espiriyi,şakayı anlamayan insanlardan.ben eğleniyorum kimsenin kalbini kırmıyorum,kendimle dalga geçiyorum kime ne ise. Ayyy canım sıkıldı sana döküldüm pardon aşkım yaaa

    YanıtlaSil
  17. sıkma canınııı..
    cokcok hos kardanadamla kardan hanım :)
    bende facebooktakı profile fotografımı degıstırdım, cok sevımlı bı kardan adam yaptım, sevıyorum guleryzlu, sıcak olan herseyı. :=

    YanıtlaSil
  18. hayat üzülmeye değmez boşver allah niyetleri bilendir ...

    YanıtlaSil
  19. Olaylı postu görmedim
    Oluyor böyle şeyler canım
    bende işyerinde internetten bir foto kullanacaksam çok dikkat ediyorum ama en iyisini yapmışsın
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  20. kardan adam resmı cok guzelmıs.

    YanıtlaSil
  21. GeCe cim sen bozma kafanı böyle şeylere, biz senin emeğe duyduğun saygıyı biliyoruz

    YanıtlaSil