9 Ağustos 2009 Pazar

# ben # fotoğraf

Döndüüüüüm

Merhabalar bugün itibariyle evime ve bloğuma kavuştum. Ancak yarından sonra kalan bir haftalık iznim için annemlerin yanına gideceğim. Şimdilik yüzlerce resim arasından birkaç tanesini düzenledim ve paylaşmak istedim.


İlk durağımız resimde de görüldüğü gibi Antalya Finike idi. Ce gitmeden önce tatil duraklarımız hakkında ciddi bir araştırma yapmıştı. Havaalanına yakın olması önceliğimizdi ve tabi bir plajı olması da. Neredeyse tüm Akdeniz kıyılarını Google Earth'den araştırdı ve kumsalı olanları belirledi. Bunların içinde Finike belki de en büyük sahil şeridine sahip olan bölge idi.  Giderken Antalya havaalanını dönerken de Dalaman'ı kullandık. Yollarda fazla zaman kaybetmeden tatilimizi değerlendirmeye çalıştık.


Finike turistik olarak fazla gelişmemiş olsa da ilçe merkezine bayıldım. Yukarıda merkezden bir kesit görünüyor. Evler ve caddeler sanki bir Avrupa şehrindeymişsiniz gibi temiz, bakımlı ve her yer yemyeşil. Yollarda portakal ağaçları, palmiyeler dizilmiş. Parkları oldukça fazla ve çok da büyük bir marinası var. İleride daha fazla resim koyacağım.


Bu resim de Finike plajından. Plaj oldukça geniş.  Kumu güzel, seyrek de olsa yuvarlak  taşlar var ama denizin içi taşlı değil. Su berrak ve sıcak. Sabahtan öğlene kadar oldukça durgun, öğleden sonra serinletici bir rüzgar çıkıyor ve deniz biraz dalgalanıyor. Ama akşamüstünden itibaren yine süt liman oluyor.

Finike bana göre yeterince tanıtılmıyor. Bu yüzden konaklama seçenekleri çok değil. Daha çok küçük işletmeler var.  Kaldığımız otel o kadar ucuzdu ki doğrusu biraz korkarak gitmiştim. Ancak hem temizlik hem de yemekler açısından memnun kaldım. Sadece biraz amatörler.


Finike'de iken 1 saat uzaklıktaki Olimpos'a gittik bir gün. Doğrusu övüldüğü kadar beğenmedim Olimposu. Biraz keyifçiler için denizin uzaklığı dezavantaj. Ancak daha çok entellektüel kişilerin olduğu, gördüğüm kadarıyla doğal olsun diye işletmelerin biraz eski püskü kaldığı bir yer gibi göründü bana. Denizin berraklığı  ve rengi güzel ama hem deniz hem kumsal tamamen taşlık. Bir de Finike'dekinin aksine deniz birdenbire derinleşiyor. Çok iyi yüzemeyenler ve çocuklular için bence pek uygun değil. Çocukluğumdan beri bolca yüzdüğüm için yüzüşüm fena değildir. Hatta ortalama bir bayana göre çok iyi yüzerim. Ce yanında getirdiği Temel Yüzme Dersleri kitabı ile sonunda kelebek yüzüşünü de öğrendim. Bir o eksik kalmıştı hehe. Kelebek stili hem çok zor hem de çok güçlü kol kasları gerektiriyor. Biraz yorulsam da yüzüyorum denebilir.


Olimpos plajına giderken girişi ücretli olan bir alanı geçmek zorundayız. Burada antik kentin kalıntıları var ve yaklaşık 15 dakika pek de düzgün olmayan bir yolda yürünüyor. Araç giremiyor. O gün terliğimin de ayağımı acıtması yolu bana çekilmez kılmıştı.

8 gece Finike'de kaldıktan sonra midibüs ile Muğla-Dalyan'a gittik. Daha doğrusu önce Finike otogarına, ardından Fethiye'ye, Fethiye'den Ortaca'ya, Ortacadan Dalyan'a gittik. Bu yolculuk inmeler, binmeler beklemeler ile 6 saat kadar sürdü. Ama yorgunluğumuza da değdi. Sanıyorum özel araçla daha kısa sürecektir ne de olsa komşu şehir. Ancak yolun büyük kısmı deniz kenarında bol bol kıvrılıyor.



Dalyan doğal olarak değişik bir yapıya sahip. Denizden karaya doğru kıvrımlı şekiller oluşturan bir kordon var. Plaja ulaşmak için malesef yarım saat kadar ya tekne ile ya araç ile gitmeniz gerekiyor. İztuzu plajı Caretta Carettaların üreme yeri olduğundan sahil yakınında yerleşim yasak ve genelde yumurtalarından gece çıktıkları için 8 den önce boşaltılması gerekiyor.


İztuzu plajı ise denize ulaşana kadar ayaklarınızın yanacağı kadar geniş, bir tane bile taş bulamayacağınız kadar ince kumlu. Bu blogu yazmadan önce gittiğimiz için bahsetmemiş olabilirim ama biz bu su kaplumbağlarının ürediği tüm plajlara gittik. Diğer plajlar Patara ve Sarıgerme'de İztuzu ile tamamen aynı şekilde. Kumsal geniş ve kumu aynı. Deniz git git derinleşmeyen bir yapıda, su inanılmaz berrak. Bu Caretta'lar işi çok iyi biliyor.

İleride yine hem kordonun hem de plajın resimlerini koyacağım. Hatta uzun zamandır aklımda olan projeji hayata geçirirsem eski resimlerimi de koyacağım.

Genelde tatil için sakin yerleri tercih ediyoruz ama Dalyan umduğumuz gibi sakin değilmiş. Yerli turistler çok az olmasına rağmen yabancılar bir hayli fazla. Üstelik gece hayatı da canlı. Etrafta herkes ingilizce konuşuyor, yerel halkın tamamı öğrenmiş, Patara'da da böyleydi. Neredeyse yollarda Türkçe yazı bulmak imkansız.

Otel olarak yine yarım pansiyon seçtik ki sanırım orda her otel böyle, çünkü insanlar sabah plaja gidiyor ve akşama kadar kalıyor. Diğer yandan o kadar çok restoran kafe var ki, bizim oteldeki yabancıların çoğu sadece kahvaltıya katılıyorlardı. Fiyat olarak yine çok makuldü, diyebilirim ki iki hafta kaldığımız günlük fiyatı toplasak reklamlarını bolca gördüğümüz bir günlük tatil ücretini bulmuyor. Yani 1 hafta fiyatına 2 hafta kaldık.

Tek olumsuz diyebileceğim, plaja gitmek için hergün ödenen para idi ki ne dolmuş ne de dolmuş tekneleri (public boat adları tabi, herkes öyle diyor) pek ucuz değil. Ancak senede birkaç gün için verilmeyecek para değil tabiki.


Tatildeyken çok az da olsa bloglara bakabildim, biraz okudum. O kadar merak ettim ki, uzun süre ara verince oluşan soğukluk olmadı bende. Herhalde sınırı geçmişim artık. Ancak bu hafta da pek giremeyeceğim, önümüzdeki haftadan itibaren "full performance" ( sanki başka ülkedeydim daha dilime alışamadım :P )  döneceğim.

34 yorum:

  1. Hoşgeldinn :)

    Ne kadar güzel karelerle dönmüşsün :)

    Bayıldım hepsine..

    Hadi bakalım son bi haftayı bekliyoruz :)

    YanıtlaSil
  2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  3. Hoşgeldinnn. Tatil güzel geçmişe benziyor.Fotoğraflar harika Ge:)

    YanıtlaSil
  4. Hoşgeldin. Resimlere bakılırsa çok güzel bir tatil olmuş, yeni dönem öncesi olabildiğince dinlen :)

    YanıtlaSil
  5. Uzun zamandır gitmemeiştim finikeye, aklımda güzek karelerdi o yaşlarıma rağmen, ama şimdi daha bir güzel olmuş, sağolasın paylaşımın için, iyi tatiller.

    YanıtlaSil
  6. Hoşgeldin GeCe.
    Uzun bir ara vermişsin ama harika bir tatil yapmışsın. Fotoğraflar çok güzel.

    YanıtlaSil
  7. hoşgeldin
    bir finikeli olarak,ilçemizi beğenmene sevindim.tanıtım konusunda haklısın,her zaman dışa kapalı bir yer olmuştur ki bir finikeli olarak buna hiç itirazım yok :))

    YanıtlaSil
  8. hoşşşgeldin hoş sedalar goruntuler getirdin .)

    YanıtlaSil
  9. ne güzel fotolarla geldin öyle...
    hamileliğimde güney ege turu yapmıştık biz... o günlere gittim resimlere bakarken...
    derin'siz son yazımızdı...
    çok duygulandım yaa...

    iyi geçmiştir umarım..
    hoşgeldin...

    YanıtlaSil
  10. Hoşgeldin arkadaşım ne güzel gezmişsiniz Allah sindirsin Finike yede gitmişsiniz ne güzel.Seninde bahsettiğin gibi olimpos u bizde çok merak edip gittik bu sefer ama çok hoşumuza gitmedi açıkcası oraya 7 8 km uzaklıkta Adrasan koyları var orası çok daha sakin vede denizi çok güzel iki gün olmasına rağmen biz çok memnun kaldık. Tekrar görüşmek üzere iyi gecelerrr...

    YanıtlaSil
  11. hoşgeldın canım.özledım senıde.resımlerın cok guzel ozellıkle denız olan.

    YanıtlaSil
  12. Çabuk dööön, senin çektiğin fotoğraflara bakmaya doyamıyorum ben :))

    YanıtlaSil
  13. Canım benimmm, hoşgeldiniz :) Ne güzel gezmişsiniz vallahi imrendim :) Yeni fotoları sabırsızlıkla beklemekteyim, öpüyorum çok. İyi haftalar, iyi çalışmalar canım.

    YanıtlaSil
  14. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  15. Hoşgelmişsiniz:)
    Fotoğraflar harika, devamını sabırsızlıkla bekliyorum.

    YanıtlaSil
  16. canım hoşgeldiniz. ooh ne güzel resimleri ve anlattıklarını okuyunca yine tatile gidesim geldi. ikincisini yapamadım ya içimede kaldı. neyse yine aramızda olman güzel. :)

    YanıtlaSil
  17. sevgili GeCe hoşgeldin:) ne guzel fotograflar bunlar..olimpos a ben de her sene fırsat buldukca giderim, biz direk çıralı tarafından gireriz boylece gunesşin altında o kadar uzun yurumek zorunda kalmayız..dediğin gibi doğal ve salaş olanı seviyorum ama pis ve bakımsız olanı asla, olimpos da bu kavramlar birbirine karıştırılıyor ne yazıkki...ee tekrar hoşgeldin artık anlat bakalım :))

    YanıtlaSil
  18. gece hoşgeldin.özlettin kendini.resimlerde belli tatil harika geçmiş...

    YanıtlaSil
  19. fotoğraflar harika.tatiliniz güzel geçmiş maşallah

    ben de fetiheye ve ölüdenize bayılmıştım.

    YanıtlaSil
  20. gECE hoş geldin resimler süper ,sanada iyi gelmiş yazdıklarından belli...bu kadar aksatma buraları öptüm

    YanıtlaSil
  21. Merhabalar hoş geldiniz... ara verdiğiniz süre içinde hergün bloga baktım acaba bişeyler yayınladınızmı diye... takipçiniz ve hayranınızım yayınladıklarınızı sürekli takip ediyorum özellikle blog yapım konularını daha çok ...hani derler ya kedi ciğere bakar gibi bakıyorum... ama benim için çok zor matematik soruları gibi anlamıyorum... yinede hayranlıkla seyrediyorum..başarılarınızın devamını diler, sevgi ile kalın diyorum.

    YanıtlaSil
  22. hoşgeldin.ne güzel gezmişsin böyle.ama buradada yokluğun çok hissediliyor.

    YanıtlaSil
  23. hoşgeldin Gececim,fotolar nefis...

    YanıtlaSil
  24. hoşgeldiiin.. ay bu olimpos a bi ben gitmemişim .. :)

    YanıtlaSil
  25. Karelerle gittiğim yerleri tekrar görmek beni mutlu etti Finike evet pek turistik olarak gelişmemiş olsada güzel bir yer, Olimpos harika denizinin rengi bile bir başka
    Güzel bir tatil geçirmene sevindim canım
    Tatile devammm, iyi tatiller sana

    YanıtlaSil
  26. hello... hapi blogging... have a nice day! just visiting here....

    YanıtlaSil
  27. ne güzel... resimlere bayıldım, darısı başıma benim :)

    YanıtlaSil
  28. Hoşgeldin hayatım,fotoğraflar muhteşem...

    YanıtlaSil
  29. dönmene sevındım hele resımlere ohh süper ya ayrıca bu çiçekler çok guzel kokuyor hatta ufak kızım tadınıda cok sevdııı

    YanıtlaSil
  30. Merhaba Gece :)

    Oh nihayet senden haber alabildik.Senin adına çok sevindim.Tatilini yapabildin.
    Hadi bir haftayıda bitirde gel bekliyoruz.

    Sevgiler*

    YanıtlaSil
  31. Gececim muhteşem bir tatil olmuş,hem akdeniz hem ege denizlerinde serinlemişsiniz.dalyan'ı görmedim ben henüz ama resimlerde aynı patara'ya benzettim.finike kendi halinde kalmış,turistler vs dolunca zaten beldenin özelliği gidiyor,halkı da turizmci olup çıkıyor...

    bu hafta sana kolaylıklar diliyorum,şahane fotoğraflarla günümüzü güzelleştirdiğin için teşekkürler,sevgiler...

    YanıtlaSil