30 Haziran 2008 Pazartesi

Ördek Ailesi / The Duck Family

Haziran 30, 2008 1 Comments

Daha önce sözünü ettiğim kalabalık çalışma nihayet bitti. Gerçi birkaç gün geçti aradan resimleri hemen yayınlayamadım. Bu bir kapı süsü olacak, malesef daha süslemeleri bitmedi. Süslemeleri ile çok daha gösterişli. Bebek şekerleri ve bu kapı süsünü Temmuz'da doğacak olan kuzenimin bebeği için hazırladım. Bebek şekerlerinin, şekerlerin sunulacağı süslü şeker sepetinin ve tamamlanmış kapı süsünün son hallerini yine yayınlayacağım.


Kapı süsünü dört kişilik ailenin tüm fertlerini temsil edecek şekilde tasarladım. Resimlerden de anlaşıldığı gibi pembe şapkalı ördek anneyi, kravatlı ördek babayı, kasketli çocuk ördek ağabeyi, yumurtadan yeni çıkmış ördek de bebekciği temsil ediyor. Hepsi çok sevimli oldu. İnşallah bakanlara keyif verir.

28 Haziran 2008 Cumartesi

Şeker Şeyler

Haziran 28, 2008 5 Comments

Dün iş çıkışı, hazırlayacağım bebek şekerleri için malzeme almaya gittim. Daha önce süs olarak ponpondan civcivler yapmaya karar vermiştim. Geçenlerde denediğimde hem çok vakit alacağını hem de düşündüğüm kadar sevimli olmadığını gördüm. Ben de süslerini satın almaya karar verdim. Eminönü'nde Mısır Çarşısı'nın oralarda (yerini ve adını bilmiyorum tam olarak) tuhafiye malzemelerinin satıldığı sokaklar var. Çok çeşitli süsler olmasına rağmen hiç birini beğenmemiştim. Hepsi birbirinin aynı ve sıradandı. Elim boş eve dönecekken bunları gördüm ve takıldım kaldım. E tabi bunlar süs değil mandal. Yani bu amaçla satılmıyor. Düşündüm ve neden olmasın dedim. Çok hoşuma gittiği için de bolca aldım. Resimlerde görüldüğü gibi üç farklı boyda mandal var. Biri normal boyda, bildiğimiz mandal, diğeri aynı kalınlıkta ama daha kısa mandal, bir de çok küçük mandallar. Bu en küçükler, bardak kenarına tutturuluyormuş çok şeker. Aşağıda yapacağım şeker örnekleri ve bardaklar görülüyor.

Hızlıca hazırladığım şekerler. Pembe,beyaz ve yeşil renk tüller kullanacağım ve renkli kurdaleler. Burada yeşil tül koydum ve ve şeker henüz almadığım için bir miktar yünü bağladım.
Mandalların her birinin deseni farklı. Çok çeşit olacak.
Ve işte bardaklar. Hepsi çoooooooook şeker dimi?
Bir de aklıma geldi, akşam mandalların bir kısmını tül perdemin farklı yerlerine taktım. Çocuk odalarında bu şekilde kullanılırsa çok hoş bir hava verecektir.

23 Haziran 2008 Pazartesi

Plansız Çizimler / Planless Pictures 2

Haziran 23, 2008 1 Comments

Son zamanlarda eskisi kadar çizim yapamıyorum. Zaten anaşıldığı gibi amigurumiye kafayı takmış durumdayım. Çizim yapmayı canım istese de iyi bir çalışma gerçekten çok daha fazla zaman gerektiriyor. Kafamda bazı tasarımlar var ama henüz tabletin başına oturamadım. Bunları da bu sabah hemen birkaç dakikada yaptım çünkü dayanamadım birşeyler yapmadan durmaya. Daha çok program efektleri ile oluşturuldu iki resim de, öylesine içimden geldi.

Amigurumi çalışmaları ise son hızla devam ediyor ama bu hafta sonu yaptıklarım tamamen bitmedi. Zira kalabalık bir çalışma olacak biter bitmez yayınlayacağım.

Bunun dışında sitemin ziyaretçi sayısının artmasını da istiyorum ama burada yayınladıklarım gerçekten bakılmaya değer mi karar veremiyorum. Hem amigurumi hem de çizimlerde o kadar iyi çalışmalar var ki, benimkiler kayda değer mi? bilemiyorum. Hala sitemi duyurmaya casaret edemiyorum. Yoksa yorumların sayısının daha çok olması çok da zor değil.

17 Haziran 2008 Salı

Örgü Kap /Knitting Pocket

Haziran 17, 2008 2 Comments

Elimde bir miktar merserize ip vardı ve değerlendirmek istiyordum. Diğer yandan mandallarımı koymak için de bir şeye ihtiyacım vardı. Şu plastik veya hasır mandal sepetlerinden de almak istemiyordum. Çünkü sert olduğu için her yere konamıyorlar. Aklıma böyle bir fikir geldi ve hemen yaptım. Biraz da süsledim. Örnek olarak yünleri, makyaj malzemeleri ve mandalları koyup resmini çektim. Çeşitli amaçlar için farklı renklerde ve boylarda hazırlanıp dekoratif bir obje olarak da kullanılabilir.

12 Haziran 2008 Perşembe

7 Haziran 2008 Cumartesi

5 Haziran 2008 Perşembe

4 Haziran 2008 Çarşamba

En Sevdiğim Şiir

Haziran 04, 2008 0 Comments
Bu şiire daha lisedeyken tutulmuştum. Geçenlerde siteye eklemek aklıma gelmişti. Bundan başka birkaç favorim daha var aklıma geldikçe yazarım.


SEVGİLERDE

Sevgileri yarınlara bıraktınız,
Çekingen tutuk saygılı
Bütün yakınlarınız sizi yanlış tanıdı;
Bitmeyen işler yüzünden
Siz böyle olsun istemezdiniz
Bir bakış bile yeterken anlatmaya herşeyi
Kalbinizi dolduran duygular kalbinizde kaldı
Siz geniş zamanlar umuyordunuz
Çirkindi dar vakitte bir sevgiyi söylemek
Yılların telaşlarda bu kadar çabuk

Geçeceği aklınıza gelmezdi.
Gizli bahçenizde açan çiçekler vardı
Gecelerde ve yalnız
Vermeye az buldunuz yahut
Vakit olmadı.


Behçet Necatigil.