28 Haziran 2008 Cumartesi

# Bebek şekerleri # Tasarim

Şeker Şeyler


Dün iş çıkışı, hazırlayacağım bebek şekerleri için malzeme almaya gittim. Daha önce süs olarak ponpondan civcivler yapmaya karar vermiştim. Geçenlerde denediğimde hem çok vakit alacağını hem de düşündüğüm kadar sevimli olmadığını gördüm. Ben de süslerini satın almaya karar verdim. Eminönü'nde Mısır Çarşısı'nın oralarda (yerini ve adını bilmiyorum tam olarak) tuhafiye malzemelerinin satıldığı sokaklar var. Çok çeşitli süsler olmasına rağmen hiç birini beğenmemiştim. Hepsi birbirinin aynı ve sıradandı. Elim boş eve dönecekken bunları gördüm ve takıldım kaldım. E tabi bunlar süs değil mandal. Yani bu amaçla satılmıyor. Düşündüm ve neden olmasın dedim. Çok hoşuma gittiği için de bolca aldım. Resimlerde görüldüğü gibi üç farklı boyda mandal var. Biri normal boyda, bildiğimiz mandal, diğeri aynı kalınlıkta ama daha kısa mandal, bir de çok küçük mandallar. Bu en küçükler, bardak kenarına tutturuluyormuş çok şeker. Aşağıda yapacağım şeker örnekleri ve bardaklar görülüyor.

Hızlıca hazırladığım şekerler. Pembe,beyaz ve yeşil renk tüller kullanacağım ve renkli kurdaleler. Burada yeşil tül koydum ve ve şeker henüz almadığım için bir miktar yünü bağladım.
Mandalların her birinin deseni farklı. Çok çeşit olacak.
Ve işte bardaklar. Hepsi çoooooooook şeker dimi?
Bir de aklıma geldi, akşam mandalların bir kısmını tül perdemin farklı yerlerine taktım. Çocuk odalarında bu şekilde kullanılırsa çok hoş bir hava verecektir.

5 yorum:

  1. çok iyi düşünğlmüş,hem bardaklara hem bebek şekerlerine yakışacak.
    blogunu sevdim ama sık yorum istersen kelime doğrulamayı kaldır.
    ben 10marifetten nalana

    YanıtlaSil
  2. gerçekten çok şirin şeyler ben de zamanında Taksimden almıştım ama hepsine kuzenler el koydu..toptan şekilde mi aldın yani bir paket mandal olarak mı? eminönüye gitmem gerek ayrıca bebek şekerliende çok hoş..ben de biara yapmıştım kuzene hatta 10marifete de koymuştum sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Bu mandallar özel bir dükkanda değil yol kenarında satılıyordu, ama sanırım adam hep oradadır. Bir depo gibi birşeyden çıkarıyordu. Aslında toptancı değil. Tahtadan yapılmış çin malı süsler, magnetler, bu tarz şeyler vardı. Mandallar altılı poşetlerde satılıyordu, bir poşeti 1,5 ytl den satıyordu. Ben 20 poşet aldım yani 120 tane biraz indirim yaptı tabi. Belki başka süsler de vardır oralarda ama ben ya beğenmedim ya da çok pahalıydı, tanesi 1-1,5 ytl gibi. 10marifette sizinkileri gördüğümü hatırlıyorum.

    YanıtlaSil
  4. çok şirin olmuş şekerleriniz..bende bu mandallara sahip olmak istiyorum ancak düzcede oturuyorum..saatlerdirde internette aradım ne yazıkki yok..eğer tam bir isim söyleyebilirseniz bana nerde bulabileceğime dair çok memnun olacağım..iyi günler dileklerimle

    YanıtlaSil
  5. sevgili selin ece, size mesaj yazacaktım ama adınıza tıklayınca birşey çıkmadı. Ben bunlara tamamen tesadüf eseri rasladım ve dediğmi gibi eminönünde yolda satılıyordu. tuhafiye ve nikah şekerlerinin olduğu sokaklardan birindeydi. Sanırım yine bulunabilir ama malesef benim bildiğim başka bir belli yer yok.

    YanıtlaSil