25 Haziran 2015 Perşembe

Heryer Dağınıksa Kafam da Dağılır

Pazar günü geldik günlerden oldu perşembe ve ben hala eve yerleşemedim.  Bi valiz hala yerleşmeyi beklerken, yeni yıkanan ve ütü bekleyen çamaşırlar da yığıldı :( Evi ise doğru düzgün temizleyemedim daha, her odada bir fazlalık. Bir de kafama koydum ki tüm fazlalıkları toparlayıp atacağım sırayla, hele oyuncak yığınları gözüme feci batıyor. Elden çıkarılacakları ayıklamalı, yeni kutular yeni yerler açmalıyım.

Etraf bu kadar dağınık olunca kafamı da bir türlü toplayamıyorum, bu yüzden taslaklarımda bekleyen yazıların çoğalması... Tabi iki çocukla pek fırsatım da olmuyor o ayrı ama bulduğum zamanları da ev işlerinde değerlendirme telaşında değilim.

Buralar çok güzel olmuş, yemyeşil ferah bir hava, heryer çiçek. Günde kaç posta dışarı çıkıyoruz, ormanda, kanal boyunda yürüyoruz. Akşamları yorgunluktan çocuklarla birlikte sızıyorum ama bu zamanlar bir daha geri gelmez, kaçırmamak için gayret ediyorum. Her anlarını doya doya yaşıyorum.

Bu hafta sonu evi biraz düzene sokabilirsem, hayatımdaki diğer işleri de sıraya sokacağım kısmetse. Artık ciddi şekilde fizikle uğraşacağım, ufaktan hazırlıklara başladım. Helo'nun okulu kapanacak, yaz için beraber yapabileceğimiz aktiviteler, geziler planlamalıyım. Belki iki çocukla Amsterdam merkeze müzelere falan giderim, pek keşfedemedik merkezi. Ya da böyle aktiviteler işte daha araştırmalıyım. Nedense çocuklar için böyle planlar yaparken pek heyecanlıyım :))

Hadi bakalım o zaman bana kolay gelsin :)

10 yorum:

  1. Kolay gelsin sana ev işi yapılmadıkca göze batar bence biran önce yapta sonraki işler zaten zamanla hallonur .
    Sevgiler .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkürler gecdn hafta sonu çoğunu yaptım dHa rahatım şimdi :))

      Sil
  2. Yolculuktan sonra o ev epeyce bir süre eski düzenine ulaşamaz zaten.
    Yıkanacak, asılacak, toplanacak, katlanacak, kalkacak, ütülenecek, kalkacak.
    Yazması bile uzun:)

    Hele bir de yeni alınıp eve getirilen eşyalara yer bulma çabası olur ki bazen, evlere şenlik:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En sevmediğim de o zaten malum tr den bir sürü yeni oyuncak ve eşya geldi

      Sil
  3. Ne güzel plânlar:-) Kolay gelsin:-)

    YanıtlaSil
  4. Kolay gelsin .Bir yerden başlamak gerek yoksa bu dağınıklık artarak çoğalıyor.Ve sonunda insanın kafada iyice dağılıyor.Ama iki çocukla biraz zor işte

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet mesela fazla kullanmadığım bir masa var yığılmış durumda yer bulunacak hersey orda şimdilik

      Sil
  5. Nedir bu yığılmalardan çektiklerimiz. Her ay sosyal markete eşya bağışlıyorum yine de kalabalık çok fazla. Yaşanmışlıklar arttıkça, yığılmalar oluyor. Anısı var derken kıyamadıklarımızla beraber ortalık panayıra dönüyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben o kadar meraklı değilim biriktirmeye buna rağmen yine de doluyor daha da sadeleşmeli

      Sil