13 Kasım 2018 Salı

Şarkıcı

Geçenlerde Hollandaca dersinde bir soru cevaplamıştım, şimdiki işi yapmasaydınız ne olmak isterdiniz gibi birşey. Şarkıcı demiştim, canım hocam kızcağız da aaa profosyonel olarak söylüyor musun diye cevap verdi. Evet dedim son 6,5 yıldır her akşam söylüyorum :))

Çocukken şarkı söylemeye bayılırdım. Saatlerce aynanın karşısında avazım çıktığı kadar. Görenler bir garip aşık sanabilirlerdi söylediğim aşk şarkılarını duyunca... Fakat beni asıl ilgilendiren ses ve melodiyi çıkarabilmekti. Yüzde elli duyma kaybı olan birinin şarkı söylemesi biraz ironik aslında. Hep merak etmişimdir acaba başkaları da benim duyduğum gibi mi duyuyor şarkılarımı diye. Şahsen kendimi fena bulmuyorum aslında.

Kızımı doğduğundan beri her akşam şarkıyla uyuttum. Sadece ninni ve çocuk şarkıları değil, türkü, TSM, slow pop, arabesk, alaturka, yabancı slow (genelde slow şarkıları seçiyordum tabi) çeşit çeşit söyledim. Oğlum da uzun zamandır şarkıyla uyumaya alıştı. Fakat onun olmazsa olması ten teması, kızımızla de şarkı. 

Dün akşam yine üçümüz koyun koyuna yattık ve şarkılara başladık. Bazı şarkıları beraber söylüyoruz. Oğlum Gülpembe’yi söylerken baştan sona eşlik eder, kızım Mirkelam’dan Hatıralar’ı. Üçümüz birlikte ise Yıldızların Altında’yı söylüyoruz fakat Kargo’nun tarzında :))

Anne bu şarkının en çok neresini seviyorum biliyor musun diyor kızım. Yoksun yanımdaaaaaa derken o daaa hecesinin yükselip alçalan volumle uzatılmasını seviyormuş. Ben de “bir sey istemem neye yarar hatiralar” kısmını seviyorum diyorum. Ne de olsa yıllardır hatıralarım, uzaktaki yakınlarıma dair en değerli varlığım.

Çocuklar büyüyor, hayatı bir roman misali yaşıyorken...
Amsterdam 


10 yorum:

  1. %50 işitme kaybi olan, lise yillarini koro calismalarinda gecirmis, 2.5 yildir gece gündüz gercek ve uyduruk sarkilari durmadan soyleyen bir anneden daha selamlar o zaman :)
    Ayrıca gercekten, ne yapardik olmasaydi hatiralar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim de ufak bir koro tecrübem oldu ama aşırı çekingen olduğum zamana rastlar pek silik kalmıştım. Bravo 2,5 yıl gerçekten uzun bir süre. Uyduruk şarkılar da olmazsa olmazımız :))

      Sil
  2. :D Ben de ben de :D Hatta konuşamayan oğlum şarkı söylüyor Gece! Kızımla oğluma yazdığım bestesi güftesi bana ait şarkılar da var (senin de vardı hatırlıyorum) onların yeri çok özel. Gece bana kaydetsene sesli mesaj yollasana :D
    Bu arada, siz 3ünüz mü uyuyorsunuz? Ben tatillerde deniyorum ama ikisi de çok hareketli çocuklar, ortada ben olunca birini duvara bitiştirsem bile diğeri düşer. Hatta yana o portatif yatak bariyerlerinden koyduysam bile dönüp dönüp yatağın ayakucundan küt diye yere düşmüşlüğü var kızımın. Şimdi annemlere gidince iki kişilik yatağın yanına annem tek kişilik yatağı yer yatağı gibi koyuyor kızım orda uyuyor, çok keyifli oluyor, uyuyunca indiriyorum onu oraya :) Varsa ipuçları versene bu yatak konusunda :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ceren biz ilk uyuma faslında beraberiz sonra taşınıyoruz yataklara ama kimi geceler anne babama söyle bu gece taşımasın beni diye tembihler savruluyor tabi. Bu sebeple üçümüz de aynı yatakta sabahladığımız çoktur. Kızım artık düşmeden uyuyor ama ben iki tarafa da sandalye koyuyorum önüne de yastık böyle riskli durumlarda. Özellikle annemlerde iken. Bir duvara yaslanıyorsa diğer tarafa sandalye desteği yapabilirsin.

      Şarkılarımızı kaydediyoruz aslında ama şu iPhone ses kaydedicisindeki dosyaları nasıl paylaşıyoruz bilmiyorum bir araştırayım.

      Sil
  3. Türkçe koro kurulabilir mi orda? ;) Güzel bir hobi olabilir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Varvar olmaz mı hatta giden arkadaşlarım da var ama daha ona ayıracak zamanım yok. İlerde belki

      Sil
  4. Ben de nerdeyse hiç duymayan bir annenin büyüttüğü çocuğum benden de selam. Çocukluğumda annem şarkı söyl er miydi hatırlamıyorum. Ama yüreği duyan bir anne oldu hep. Bende kalan konuşurken istemsiz kullandığım beden dili ve yüksek konuşma ses tonu oldu. Güzel yazı, teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorum yazıdan daha güzel ben teşekkür ederim ❤️

      Sil
  5. ne güzel yazıydı. Mirkelam'ı biz de çok söyleriz. Favorimiz ise 'Asuman' :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya var ya ben hiç yeni şarkıları bilmiyorum bir ara bu konuya çalışmam lazım. Komik olan ne biliyor musun gurbetçi çocukları anne babasının seçtiği şarkılar olduğu için 20-30 yıl geriden takip ediyorlar 🙈 ben de bunu istemiyorum aslında. O şarkıya bakacağım hemfn

      Sil