5 Ekim 2021 Salı

Tadilat Dosyasi 3


 Cati katiyla ilgili degisiklere niyet etmem pandeminin baslangicindan bir iki ay sonrasiydi gibi hatirliyorum. Mayis 2020 gibi basladigimi varsayarsak, esyalari elden cikarip badanaya baslamak aylar almis. Instagram hikayelerinde badanaya basladigim tarih 27 veya 28 agustos gibi bir tarih. O yaz turkiyeye de gitmedigimiz icin sadece 15 gun tatil icin evden uzaktaydik. 3,5 ay sadece evi hazirlamakla gecmis. Sonra nihayet  tasarilarim gercege donusecek diye buyuk bir heyecanla basladim.



Ve bir kac gunde o duvari tamamlamisim.



Bir de bu duvarin karsisindaki duvari boyayacaktim ama esyalarin ortadan kalkip yer acilmasi icin once bu duvara koyacagimiz dolaplari monte edelim, icini dolduralim, sonra diger tarafi rahatca duzenleyelim diye dusundum.


Ikeadan dolaplari eve teslim seklinde siparis vermistim. 11 Eylul'de teslimat yapildi. Genelde cok miktarda parcadan olusan bir alimda, arabaya sigmayacagi icin, bir tasima araci kiralamak yerine eve teslim istemek daha hesapli oluyor. Ustelik parcalari depodan tek tek toplama isi de cok parcali esyalarda tam bir iskence. 


Boyadigim tarafin dolaplari 20 eylulde bitmis. Bu dolaplarin kurulumunun yuzde 95’ini kendim tek basima yaptim. O donem esim yogun calistigi icin hafta ici katkida bulunamiyordu ve benim de hafta sonundan hafta sonuna ilerleyecek bir montaj isine tahammulum yoktu. Zaten aylardir beklemistim :(

Yukaridaki gorselde uzerinde cicek olan dolap ile solundaki dolap arasinda cok fazla yukseklik farki var. Normalde planladigimda hepsi orantili idi ancak, bazi parcalar eksik geldi (stokta yokmus). O araya bir dolap daha gelmeliydi. Ben de simdi elimizdekiler neyse hepsini bir kuralim, eksikleri farkli magazalardan tamamlariz diye dusundum. 

Sonra karsi duvara basladim (26 eylul).


Goruldugu gibi yaninda merdiven cikisi var. Bu duvarin merdivenden sonra devam eden tarafinda 160 cm lik bir duvar bulunuyor ve orada camasir ve kurutma makineleri duruyordu.


Sonra bu kismin dolaplari da monte edildi (30 eylul). Bu dolaplarin modeli olan Platsa icin, derinligi 40 ve 55 cm olacak sekilde farkli derinlik alternatifi mumkun. Yukaridaki merdiven yanindaki duvara 40cm derinlikli dolaptan planlamistim cunku egimli yerin tavanina bakarsaniz iki farkli duvar icin bu tavan derinlikleri farkli bizim evde. Karsi duvar 110cm tavan ve merdiven tarafi 55cm tavana sahip. Bu yuzden bu tarafi kitaplik/ofis mobilyasi, karsi duvari da gardrop gibi degerlendirmek istedim. 

13 ekimde ayiklama isi yapiyormusum

Ay sonuna dogru odayi neredeyse bitirmis, buyuk olcude toparlamistim.


bu fotografi 5 ekimde paylasmisim

Hatta burasi icin donusturdugum koltugu koyup ufak keyiflere baslamistim. 

Geriye camasir bolumunu nasil bir paravanla ayiracagim kalmisti ve bir de esim hala ara sira calistigi icin, o zamana kadar atmadigim yemek masasini atip yeni bir ofis masasi ayarlamak. Pencerenin onune boydan boya bir masa yapsam, yanina iki sandalye koysak ikimiz yanyana calissak mi, yoksa pencerenin tam karsindaki alcak olan  duvara mi koysam?  Hem isik arkadan gelir gozu rahatsiz etmezdi.

Bir de tabi en sondaki fotografta tablonun asili oldugu ucgen seklinde duvarin kagidi degismesi gerekiyordu. Onlar icin de cok guzel kagitlar almistim. Perdedir dekordur gibi detaylardan sonra bitecekti. 

Ama bitmedi :(


2 yorum:

  1. hayırlısı olsun, tam olarak bittiğinde çok kullanışlı bir yer olacağa benziyor. Bende çok severim böyle çatı katı hikayelerini, özenirim diyeyim. Muhteşem. :)

    YanıtlaSil
  2. Şu haliyle bile çok güzel görünüyor. Bitmiş hali eminim çok daha güzel olmuştur. Merakla bekliyorum paylaşmanızı.

    YanıtlaSil