29 Ekim 2021 Cuma

Tadilat Dosyasi 14









 Bir onceki yazinin sonunda insaatin planan tarihte bitmedigini biraz daha uzadigini anlamissinizdir. 20 gunun uzerine sadece bir hafta daha uzadi ki aslinda yine iyi surede bitmisti. Cunku bu surenin icinde yine yapilacak ekstra isler cikmisti pek tabi ki😏


Ustayla nisan ortalarinda gorustugumuzde bize verdigi fiyat, ise baslayacagi zaman yeniden verdigi fiyat ile farkliydi. Son istedigi daha fazlaydi ve bu biraz canimizi sikti. Genelde herkes pazarlik yaptigi icin fazla soylemis olabilecegini dusundum ama esim hic pazarlik konusunu acmamis, bisey dememisti. Simdi bu adama yaptirmasak baska birini bulsak 3-4 ay daha beklememiz gerekecekti (cunku her usta sonraya gun veriyor) ve ilk soylediginden fazla bile olsa hala piyasaya gore iyi bir fiyatti.


Ertesi gun esim pazarligi farkli bir boyuta tasidi. Dedi sen bize boyle demistin simdi boyle diyorsun, bari o zaman su ekstra isleri de yap diye bir teklifte bulundu. Boylece daha uzun vadede yaptiririz diye dusundugumuz ek bir proje de bu surece dahil oldu. Bir de hani kendimiz yaptigimiz dakkapel duvarlari falan vardi ya, onlar bitmemisti ve onlari da yapmalarini istedik. 


Bu ekstra is ise bahcede bulunan deponun minik bir bahce evine donusturulmesi projesiydi. Yazinin basindaki gorseller pinterestte boyle cabin house’lar icin fikirler. Tabi bunlar bastan ev olarak hazirlandigi icin daha cok penceresi falan var.



Bizim bahcedeki odacik da ustteki fotografta goruluyor. Bu oda 2x3 mt buyuklugunde icind bahce esyalarini koydugumuz cogunlukla asiri dolu oldugundan pek kullanisli olmayan bir alandi. Buraya bir pencere taktirmak, eskiyen kapiyi citali camli bir kapi ile degistirmek, icini boyayip beton zemine bir kaplama yapmak, bir kucuk masa ve sandalyeler koyup yagmur yagarken bahcede oturma amacli kullanmak istiyorduk. Hollanda’da cogu ev bahceli olsa da malesef yagislardan oturu cok az kullanilabiliyor bahceler. Oysa balkonlu evlerde balkon her hava kosulunda kullanilir ve bizim balkonumuz yok. Bu odacigi da bir nevi balkon veya kis bahcesi havasinda kullanmak istiyorduk.

Usta tamam diyince ve orta katin zemin fayanslari sectigimden farkli renkte geldigi icin elimizde tam bu odaya yetecek kadar ekstra fayans olunca, bu odanin zeminine fayans dosettik, duvari kirip pencere taktirdik, ic duvarlarini ve tavani da boyattik. Simdi bir kac duzenleme isi var henuz oturmaya baslamadik (raflar falan takacagiz) ama cok guzel oldu. Ve tabi bu odadaki tum esyalar disari cikti, ayiklandi, cope atildi ve duzenlendi. 

Bahcedeki odanin icinden bir foto. Normalde tablo burada olmayacak, orda duruyordu kirilmasin diye duvara asmistim.

Bu fotografta pencere takilmis ama henuz ici yapilmamisti. Kapi da daha degismedi fakat alindi, takilmayi bekliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder