13 Ekim 2021 Çarşamba

Tadilat Dosyasi 8



 Ikinci dakkapel takildiktan sonra, cati katinin mevcut buyuklugu daha da artacagi icin, en basta yola ciktigimiz plandan bambaska bir yone evrildi dusuncelerimiz. Simdi yatak odasi olarak orta katta bir odayi kullaniyoruz (cunku cocuklarin odalarina yakin, hala gece uyaniyorlar) ama cocuklar biraz daha buyudugunde cati katini ebeveyn yatak odasi olarak kullanabiliriz ve orada bir ebeveyn banyosu bulunmasi hos olur. Diger yandan camasir ve kurutma makinalari o katta oldugu icin, genelde amerikan evlerinde yaygin olan laundry room’lar eskiden beri hayallerimi susluyordu. Cocuklu evlerde camasir hic bitmedigi icin ve kurutma makinamiz olsa da illa ki her yikamada bazi parcalarin askida kurumasi gerektigi icin evde her daim hic toplanmayan camasirlar oluyor. Ve ben odanin ortasinda olan bir camasirlik goruntusunden bikmis usanmistim. Hayalimdeki laundry room, hem yikama hem kurutma / katlama hem de utu yapabilecegim bir oda idi. Simdi acaba boyle bir oda olsa mi diye dusunmeye de baslamistim.


Diger yandan onceki yazilarda belirttigim gibi cati katini fazla bolumlere ayirmadan maksimum buyuklukte kullanmak oncelikli tercihimizdi. Cunku simdilik sadece ofis gibi kullansak da, arada esimin gozlerini dinlendirmek icin uzanabilecegi bir yatak olmasi; sonra kendim icin bir kitap okuma veya hem bilgisayarda calisabilecegim hem de boyama/craft/dikis vs yapabilecegim bir kose olsa iyi olurdu. Yani simdiden yapacagimiz plan gelecekteki olasi ihtiyaclarimiz icin de gecerli olmaliydi. Haliyle cok fazla kafa yormam gerekti. 


Oda taslaklarimdan biri.

Yukaridaki plan, ikinci dakkapel takildiktan sonra odayi nasil bolsem denemelerini gosteriyor. Ilk etapta geriye kalan oda maksimum buyuklukte olsun diye,  ust solda pembe cizgiye kadar olan bolumu banyo+camasirlik olarak dusunmustum. Pembe cizginin sag tarafi ise odaya dahil olacak ve orda calisma masalari (veya sadece yatak) bulunacakti. Ancak burda asagida yesil ile gosterdigim yerler cati egimine sahip oldugu icin, onun alti tam performans kullanilamiyordu. Dolayisiyla o kucuk alana, camasir makinesi+kurutma makinesi+dus+klozet+lavabo tum olasiliklari, tum minimal secenekleri, tum farkli kapi girislerini denediysem de olmadi. 


Mesela asagidaki ornekler gibi. 

Cati egimi olan yerlere klozet koysan, ayaga kalktiginda kafanin carpmamasi lazim (yani belli bir yukseklikten sonra konulamiyor), keza dus kabini de oyle. Iki makineyi alcak yere yanyana koysam, kalan yerler diger hepsine sigmiyor, lego gibi konsa olur ama bu sefer kapaklar acilmiyor falan. Neyse ki room planner ile degistirmek cok eglenceli.

.






Sonra istemesem de acaba bu kismi buyutsem mi diye dusunmeye basladim ve pembe cizgi ile ayirmadan o tarafin tamamini banyo+camasir odasi olarak planladim. Boylece camasirlari kurutma utuleme yapabilecek kadar yeterli yerim olacakti. Aksi halde o kucucuk banyoya bir sekilde sigsam bile yine odanin bir kenarinda muhtemelen camasirlik olacakti. Bunu da hic istemiyorum cunku esim muhtemelen online toplantilarini bu odada yapacakti ve fonda camasir olmasindi lutfen. Bu durumda onceliklerimi yeniden gozden gecirdim.

- Kucuk banyo yapip oraya hic wc/dus koymasam orasi camasir odasina yeter ama wc/dus olsun mu olmasin mi? - olsun!

- Buyuk banyo yaparsam hersey derli toplu olacak ama oda kuculecek. Derli toplu mu daha kucuk bir oda mi, yoksa daginik buyuk oda mi? Derli toplu!

Boylece buyuk banyo ve camasir odasi yapilmasina karar verildi ve planlar cizildi :)




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder