26 Ekim 2021 Salı

Tadilat Dosyasi 12



 Orta katin banyosu icin mevcut parcalarin yerlerini degistirmeden sadece yenileyecegimi soylemistim. Fayanslari da kiracagim icin komple bir stil dusunebilirdim. Fikir almak icin baktigim pinterest banyolarinda, aynanin arkasina dikey veya balik sirti seklinde dosenen kalebodurlar cok hosuma gidiyordu. Mesela soyle:




Fayanslara baktigim web sitesinde (tegelsinhuis.nl) bu ebatta cok sayida secenek vardi ve iclerinden begendiklerim olmustu. Fakat tam rengine karar vermemistim. Mint yesili, acik gri, acik pembe hosuma gidiyordu ama web sitesindeki orneklerde gordugum koyu lacivert bordo ve yesiller de aklimi celiyordu. Koyu renk ne kadar aklimi celse de karanlik olur mu acaba diye kararsizdim. Bunun bir kac nedeni vardi. Birincisi bir duvari koyu renk yaptigimda (bence) diger duvarlar yakin tonlarda olmaliydi. En azindan onun kadar koyu olmasa da bir kac ton acigi kadar ve ben eger diger duvarlarda beyaz fayanslar kullanirsam buyuk bir konstrast olacakti. Oysa en ust kattaki banyonun beyaz fayanslarinin aynisindan orada da kullanmak istiyordum. Cunku fayanslari palet seklinde alinca illa ki artanlar oluyor ve iki banyo icin bunlari paylastirabilmek daha iyi olurdu. Ikincisi hadi fayans tasarrufundan vazgectim, koyu bir duvar ve bir kac ton acigi yan duvarlari yaptim diyelim, beyaz bir banyoya gore daha karanlik olacakti ve boyle kucuk olcekli bir alanda bunaltici olur muydu? Yine de magazaya gidip gorene kadar net degildim. 

Bu fayanslarin birkac farkli tipi oluyormus. Mat/parlak olmasi bir yana elle yapilmis gibi kabartmalari olan ve sinirlari dumduz olmayan cesitleri de var. Mutfagimdaki fayan boyle el yapimi gibi olandan oldugu icin, bu sefer duz, kenarlari keskin bir model istiyordum.




Sonra magazada asagidaki fayansi gorunce oldugum
yerde cakildim.

Egeseramikmis😍


Bu banyo icin ayna arkasina uzun kalebodur bicimli bir fayans, duvarlara duz renk buyuk bir fayans ve yerlere de uyumlu bir fayans (genelde yer fayanslari ayri satiliyor) alacaktim ama magazada donup donup bu cinilerin onune gidiyor, ne yapsam da bunu alsam, nereye koysam diye dusunup duruyordum. En sonunda asagidaki kombini yaptim. 

Belki hatirlarsiniz daha onceki bir yazida ornek verdigim banyolarda, bir fotografta dus bolumune buna benzer desenli bir fayans kullanmislardi. 


Iste bu. Buna bayiliyordum.

Boylece hemen oracikta karar verdim. Dus bolumunun sadece bir duvarini (arka duvar) cini desenli fayans, aynanin arkasini dikey dosenmis mint yesili ve diger tum duvarlar beyaz; yerler de mavimsi gri olacakti. Ayna duvarini balik sirti da olabilir diye dusunuyordum ama o uygulamanin yapildigi fayanslar biraz daha ince uzun oluyor ve benim begendigim mint yesili fayansin uzun versiyonu yoktu. Haliyle dikey oldu ama bunu da cok severek isteyerek yaptirdim.


Bu banyoda dus kabinini ve tum bataryalari siyah istiyordum ve ahsap rengi bir lavabo olacakti. Onceki lavabomuz yine ciftli idi ancak gereksiz sacma bir genislikteydi ve yanina bir boy dolabi koyacak yer yoktu. Simdi 120cm lik bir ikili lavabo ve 40cm lik boy dolabi rahatca sigdi. 


Programda tam kare dus kabini olmadigi icin oval kabin gozukuyor ama gercekte kare olacakti. Ve lavabonun uzerine, cocuklar da kendilerini rahat gorsun diye asagi dogru uzanan oval aynalar planladim. 




Sonra da parcalari toplamaya basladim.

4 yorum:

  1. sonucu çok merak ettim, çok heyecanlı :) selamlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Az kaldi yazi serisinin sonuna insallah onlari da paylasacagim yakinda

      Sil
  2. Fayansa bayıldım. Yerleşim çizimi enfes. Bravo valla size. Son halini de sabırsızlıkla bekliyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkurler sanirim 3-4 yazi sonra bitmis olacak seri.

      Sil