15 Ekim 2014 Çarşamba

# Haftanın Bilgisi # youtube mp3 indirme

Haftanın Bilgisi: Youtube'dan video ve şarkı indirmek

Bundan böyle bazı pratik bilgiler içeren haftalık yazılar yazmaya karar verdim. Bu günkü konumuz ise üye olduğum amsterdam anneleri facebook grubunda sorulunca aklıma geldi.

Biliyorsunuz youtube dan müzik dinlemek ve video izlemek için internete bağlı olmak gerekiyor. Oysa internete bağlanmadan müzikçalardan mp3 şarkılar dinlemek veya videoları bilgisayarımıza kaydedip oradan izlemek mümkün. Özellikle ufak çocukları olan anneler bunu kullanabilir. Youtube'da gezinirken sakıncalı etkilere maruz kalmasını önlemek için, önceden çocuğunuzun sevdiği videoları indirip bir arşiv oluşturabilirsiniz.

Bu işi yapan çok sayıda web sitesi var. Hepsini incelemediğim için şu veya bu diye tavsiye veremeyeceğim. Google'dan youtube mp3 dönüştür, youtube video indir gibi aramalar yaparsanız bu sitelere ulaşacaksınız. 

Sitelerin çalışma mantığı şöyle. Youtube'dan idirmek istediğiniz videonun urlsini  alıyorsunuz. Video yakınlarında yer alan paylaş butonunda bağlantıyı kopyala gibi bir kısım yer alır. İşte bu o videonun url adresidir. Bu adresi dönüştürme/indirme yapacağınız sitede ilgili yere yapıştırdığınızda, o video  için işlem yapacak ve size bir sonuç dosya verecek. Bunu kaydettiğinizde dosyanız hazır oluyor.


Biliyorsunuz youtube da aynı şarkı veya video için birden çok seçenek olabiliyor. Kaydedeceğiniz dosyanın daha kaliteli olması için, indirme yapacağınız videoların iyi ses veya görüntü kalitesinde olanlarını seçmek daha iyidir.

1 yorum:

  1. Gerçekten çok lazım oluyor. İngilizce derslerinde sıklıkla kullanıyorum. Nice haftanın bilgilerine...

    YanıtlaSil